Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Па добро, сега нема да бидат граѓаните од Пустец, ќе бидат од друго место. А сигурно нема да бидат регуларни ако победат по сево ова.
Шеќеринска покажува слики од граѓани од Пустец, меѓу кои има и малолетни лица кои го дале својот глас, а ДИК со ладна глава ги прифаќа приговорите на ВМРО, а ги одбива сите 350те приговори на СДС. ЕХ МАКЕДОНИЈО, КАДЕ СО ОВОЈ ПАМЕТ?!
види ако беше фер и демократски во многу повеќе општини ќе се завршеше уште во првиот круг, немаше да има алфи и инспектори во велес. Знаеш како испаѓа: изборите беа фер и демократски само во центар имало нерегуларности оти таму изгубија и со помош на пустец :facepalm:

.....цел факултет главата ни ја отупија со „Историја на архитектура и уметност“ и сум 100% сигурен дека скулптурата во форма која овде се применува не е канонска...се применува во иконостасите и во црковен мебел во вид на дуборез т.е каменорез во постарите иконостаси....

....меѓутим коа станува збор за фараонско дело/нарачка, за кое и без тоа нит тендер имало (конкурс Боже сачувај), мислам дека може да се направи исклучок...на крај краева поповите ни се партиски, па иди натерај ги за канони да зборат и да тераат ред....не би ме чудело и некој вол да кркнат на осветувањето....

Све у свему.....припремете си пари ова да си го плаќаме у наредните 50 години.... па може Господ ќе се смилува и ќе го спаси овој глуп народ....

Ќе ставаат статуа на Константин XI Палеолог, последниот византијски цар. :facepalm:
Има ли некој што нема статуа во Скопје? :mad::mad::mad:
Во центарот на Скопје има повеќе статуи отколку во цел Лондон, think about it.

Во центарот на Скопје има повеќе статуи отколку во цел Лондон, think about it.

Затоа нема панорамско тркало... сеуште. :noze:

Еден мој пријател има теорија дека статуиве се земаат на кило од отпадите во бивши СССР и само малку се доделкуваат.

Баш за оваа статуа и статутата од Дедо Иљо Малешевски зборна дека се како плукнат Сталин.

А Груевски Никола ли ја донесе таа идеја да мислиме и да се величиме со тоа дека сме потомци на Александар Д Грејт и остала багра од митологија?

Зашто не би мислеле?
Вајда живееме во Македонија,не во Америка па со индијанци да се идентификувам.

Сепак мислам дека доволно беше само фонтаната и Гоце и Даме да стоеја кај што си се.
Веќе претераа. Волку споменици на едно место нема во ниеден друг град на светот.

Сепак мислам дека доволно беше само фонтаната и Гоце и Даме да стоеја кај што си се.
Веќе претераа. Волку споменици на едно место нема во ниеден друг град на светот.

Шо зборуеш.?
Абе контра сега, сакаме уште споменици! Впрочем и резултативе говорат дека Македонскиот народ е фасциниран од овие прокти. Уште споменици сакаме!
Јас да сум сега ко нив, абе има да ве затрупам од споменици, воздух да нема каде да земете. Чим сакате еве ви на.

Шо зборуеш.?
Абе контра сега, сакаме уште споменици! Впрочем и резултативе говорат дека Македонскиот народ е фасциниран од овие прокти. Уште споменици сакаме!
Јас да сум сега ко нив, абе има да ве затрупам од споменици, воздух да нема каде да земете. Чим сакате еве ви на.
Споменик за секое дете.

Проект на владата на РМ.

ќе видиме како ќе биде, но едно да ти кажам во центар гласачкото тело не може да се купи со вреќа брашно, кубик дрва, пакет зејтин или 500 денари
може да си цицнат од таквоето, готов е проектов ташачки
И да се прегласува во Центар, ептен се излизгаа со новите скулптури и кичерај. Дополнително се доукопаа у срањата. Копилиња едни народ нема леб да јаде, они ќе се курчат со скулптури за да си го полнат џебот. После избориве ќе воведат и данок за дишење, само за да се доизгради уше некоја бљувотина у Центар а они да дрпнат уше некој динар.

И оние кој жолчно го бранеа проектов на почеток, денес превртуваат очи од целава слика. Можам и без да видам да кажам кој кликнале да на анкетава. Alex The_Great; на пример како ти се допаѓа сега Скопје?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom