Skinheads (скинери) во Скопје?

Статус
Затворена за нови мислења.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Volkswagen напиша:
Skinhead-и ти се група на социодебили кои три чисти не знаат кој е Хитлер! Камоли да следат идеологија. Ако имаа три чисти во паметот тие ќе беа оние што би биле најмногу против Хитлер. Ама оди објасни им!
Појкето од скинерите во денешнинава не се нацисти, напротив се утепани комунисти и шарпери.

иначе во скопје ги има многу, дури и на форумов.

ReCoN напиша:
gi poznava nekoj ili ne?
како мислиш ги познава? :toe:

оди на лејде или форум ке ги видиш на кило ги има... ти уствари и преку ден ги гледаш само во енерџи маички...

ReCoN

Единица за Специјални Операции
Член од
24 март 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
mozes da me povrzes so niv(da me zapoznaes)?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
RASH и SHARP!

Тие се сега тренд во Европа.SHARP им опаѓа популарноста, на RASH им се поклопува со многу други движења особено со PUNK-ерите.

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Necrophilia напиша:
иначе во скопје ги има многу, дури и на форумов.
ијааа...па чим ги има дај нека се јават,нека му помогнат на чоеков:helou:

ReCoN

Член од
24 март 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
stvarno dajte pomognete mi ve molam!!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
п.с. темава треба да оди во музика, скинерите се еден вид на класа народ ни најпознати се по ои-панкот односно панк рокот.

За неупатените да појаснам дека OI е движењето на skinhead-сите во Англија настанато на крајот на 60’ години на 20 век кое подоцна се прошири низ целиот свет!

Почетоците на OI биле најпрвин во пристанишните градови на Англија и најпрво skinhead-сите слушале јамајканско реге и ска,а дури подоцна панк-рокот станал главна музика на слушање на skinhead-сите кои и денес слушаат Oi Ska и Reggae но само TRAD-SKINHEADS (TRADITIONAL SKINHEADS) кои не се политички и идеолошки обоени како
што се следниве класи на skinheads

1.nazi skinheads и neo-nazi skinheads кретни и мутанти поради кои OI правецот доби предрасуди. Па,така обичен човек кога ќе види некој со кратка коса (лустер или брич) во Dr.Martens чизми,тесни фармерки и трегери,кошула,џемпер и Спитфаерка веднаш мисли дека е хитлерјункер и дека се тепа,крши,мава рекети и слични лајна...

2.ortodox skinheads според едни појавени на Балканот христијанско-националистички skinheads во војнички панталони,според други ортодокс демек зашто не се смениле и се тврдокорни?!

3. S.H.A.R.P. (Skin Head Anti Racial Prejudice) односно skinheads анти-расисти,анти-фашисти и анти-нацисти,но не мисе допаѓа што некои SHARP-ери знаат да забегаат накј анархизмот.

еве ви некои OI бендови па симнете нешто од нив сигурно ќе ви се допадне:

punk rock Oi:
The 4skins, Infa Riot, The Oppressed, The Business, Angelic Upstarts,Klasa Kriminale.....

LOREL AITKEN - THE GODFATHER OF THE SKA ви е еден од најпознатите јамајкански изведувачи што го слушаат скинхедсите од 1969 до денес (Аполо 13)

од МАКЕДОНСКИ STREET PUNK ROCK OI бендови ќе ги напоменам добро познатите ЛОШИ ДЕЦА и мојот омилен (Не повеќе од FUN HOUSE)идеолошки близок бенд В.Е.П.ДРУЖИНАТА

ReCoN

Член од
24 март 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
mobilen,domasen,adresa,mesto kaj iska4aat,msn,email nesto bilo sto!

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
ReCoN напиша:
stvarno dajte pomognete mi ve molam!!
Па ете имаше предлог што е доста точен...панк "шемата" у скопје е на форум(кај што беше рекорд рекордс),лејди(сепарињата кај арм),арм...
Good luck with ypur search:smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
@Necrophilia - забораваш за RED SKINS или RASH ...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Mandy напиша:
ијааа...па чим ги има дај нека се јават,нека му помогнат на чоеков:helou:
са јавија на погоренаведениот пост.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Volkswagen напиша:
@Necrophilia - забораваш за RED SKINS или RASH ...
тоа се подгрупи на ортодокс.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ReCoN напиша:
mobilen,domasen,adresa,mesto kaj iska4aat,msn,email nesto bilo sto!
ти мене ме дупиш???

иначе до голфот, има милиони подгрупи на скинерите најпознаите во скопје се традс скинерите, кои порано беа нацисти, иначе јас не сум скинер туку наци панк ама со нив се дружев некои добри 6-7 години до пред 2 години.
до ден денес се дружам само со постариве, кактус, бардо, фикс, гјоц, митка, хрват итн...

пред година ипол и појке многу лошо се скачкавме со шарперите и одтогаш натака престанав да го фурам тој филм, а и пораснав... побогу имам 19 години!!!

ReCoN

Член од
24 март 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
de4ki aj prekinete da me zaebavate!Dali nekoj uopste poznava skinhead od forumov ili i samiot e skiner!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom