Six Pack - Кастро - 25.12.2009

• Креатор на темата Креатор на темата riste_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Според мене еден од најдобрите панк бендови од Србија. Формирани се во 1993, до сега имаат издадено пет албуми. Мелодични се, прифатливи, интересни, мене ми се еден од поомилените бендови. И многу се израдував кога видов дека ќе доаѓаат во Скопје.

Една од нивните последни песни:

sixpack.jpg

Според мене еден од најдобрите панк бендови од Србија. Формирани се во 1993, до сега имаат издадено пет албуми. Мелодични се, прифатливи, интересни, мене ми се еден од поомилените бендови. И многу се израдував кога видов дека ќе доаѓаат во Скопје.

Ја преслушав песнава и морам да кажам дека вокалот не ми се допаѓа. Ги прави да звучат меко.

Ја преслушав песнава и морам да кажам дека вокалот не ми се допаѓа. Ги прави да звучат меко.

Па такви се они, мелидични, со мек певлив вокал, имаат и побрзи песни, онака попанкерски. Како помал ги слушав повеќе, и сеа се потсетив пред концерт.

25.12.2009 - Во Скопје гостува популарниот Српски бенд “SIX PACK" кој веќе постои 15-тина години и е доста успешен не само во Србија, туку и надвор од Неа. Цената на картите ќе биде 200 денари, а концертот започнува во 21:30 часот.

Инаку "SIX PACK" на нивниот профил на "MYSPACE" Имаат опишано дека:

Од членовите на бендот кои биле со различни музички жанрови, подоцна е формиран составот Six Pack кој неколку години подоцна ќе стане, според мислењето на критичарите, колегите и публиката највлијателниот и секако еден од најдобрите панк рок бендови на Балканот.

Потеклото на бендот е од Смедеревска Паланка - Србија, а дел од нивните песни и видео записи може да го погледнете на следните линкови.

(видео запис)

извор :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: :vozbud:

...Ќе се иде ваљда на ова!!..:vozbud:

А ова сигурно ќе биде ..не??!!

ее сикс пек..до пред некое време се палев на нив ептен. највише ги сакав. глеав концерт после тоа од нив на дивиди и коа видов мики(певачот) колку е глуп и колку незнае да се понаша,ми скурчија. ипак ќе идам,не ми се пропушта.

Одлична свирка, Кастро беше преполно, Six Pack направија фантастична атмосфера, одамна не сум бил на ваква добра свирка.

одлично беше не ми ја свиреа омилената песна ама ќе преживеам и без неа, исто и публиката беше претежно фина а тие што не беа фини беа етикетирани на мајцата позади да знаеш што да очекуваш од нив :)

Според фоткиве, ептен весело било. Одамна неам видено дајвинг на свирка.

_DSC0087.JPG

_DSC0128.JPG

_DSC0351.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom