Сите Македонци во Канада - пишувајте тука! =)

• Креатор на темата Креатор на темата lilmiss
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
3
Ајде, сите оние кои сме во Канада, па и оние надвор од неа, да си се представиме овде,и да организираме некоја седенка,да си се потсетиме на старите "добри" денови. =)

Да почнам јас прва:

Имам 21 година, живеам веќе 2 и пол години во Calgary, AB.

Следниот?

Изгледа канаѓаните немаат многу слободно време да дремат по форуми.Куча-посо посо-кучаааа:pos:

јебига не сум во канада малце по-јужно сум :) ако навратам некогаш таму ќе ве посетам:turn:

само што ја прочитав книгата “ Тибам Штркот`` во која реално, по пат на најјаки исмејувања и комични споредби, се опишува животот на македонските иселеници во канада и воопшто животот во таа огромна држава...

- ајде канаѓани македонци, ѕирнете ја, изнасмеј те се и кажете дали е достоен описот

Стварно бе живеат Македонци Канда??? А, книгата сум ја читала, и све е тачно така.... Многу реално и вистинито.... Се утепав од смеење кога ја читкав....

само што ја прочитав книгата “ Тибам Штркот`` во која реално, по пат на најјаки исмејувања и комични споредби, се опишува животот на македонските иселеници во канада и воопшто животот во таа огромна држава...

- ајде канаѓани македонци, ѕирнете ја, изнасмеј те се и кажете дали е достоен описот

Тибам Штркот сум ја читала 2-3 пати, за 2 саати, лесно се чита а е и мошне интересна.
Има работи кои се малце искривени, ама не се далеку од вистинат. се плаќа многу данок овде, ама после државата ти ги враќа дел од нив, тоа за животните што несмеат да се тепат и трауматизираат е точно.
не е многу далеку од реалноста книгата, ама мислам дека Мите Стрелата е отиден поодамна таму па се е сместил добро, мада и јас не се жалам. :) кој како си ја подреди

@K@TeRiN@: велиш живееш во Торонто? а после пишуваш " Стварно бе живеат Македонци Канда??? " да не подлажнуваш малку? :)

@lilmiss: и јас живеам во Калгари, поточно во mckenzie towne. сме се сретнале? пиши ми пп која си, ако сакаш :)

Ајде, сите оние кои сме во Канада, па и оние надвор од неа, да си се представиме овде,и да организираме некоја седенка,да си се потсетиме на старите "добри" денови. =)

Да почнам јас прва:

Имам 21 година, живеам веќе 2 и пол години во Calgary, AB.

Следниот?
Ако може информации за животот во Канада, колкави се платите отприлика, колку е кирија, колку кошта да се купи стан ?
Поздрав

Ако може информации за животот во Канада, колкави се платите отприлика, колку е кирија, колку кошта да се купи стан ?
Поздрав
Ангел, изгледа Кајгана е бојкотирана од страна на нашите во Северна Америка.
Немат ренде.

Ај кажете барем како е таму во Calgary има работа живот и се со ред

Sent from my iPad using Tapatalk

Nisto so nasite vo Kanada, dali slaba propaganda/reklama na kajgana ili navistina nezainteresiranost na nasite od tamu za spodeluvanje bilo kakvo info....kojznae sto e, vazno MINUS ogromen za kanadskite kajgadzii,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom