Сино небо - нов сингл на рок бендот RINGROAD

• Креатор на темата Креатор на темата Kikenjr
  • Време на започнување Време на започнување
@Kikenjr, другар, ако сакаш напиши нешто повеќе за бендов.
https://www.facebook.com/ringroadband
Zdravo!!
Nakratko da Vi go pretstavam bendot: Sale -guitar, Mucho- bass, Gjore - vokal, guitar , Igor -drums
Napravivme dobra i iskusna ekipa ,pocnavme da rabotime na materijal za albumot koj treba da bide gotov do krajot na ovaa godina. Albumot kompletno go rabotime kaj Geni Karevski. Imame gotovi uste nekolku pesni koi ke gi objavime naredniov period a i se malku pohard za razlika od prvata.

https://www.facebook.com/ringroadband
Zdravo!!
Nakratko da Vi go pretstavam bendot: Sale -guitar, Mucho- bass, Gjore - vokal, guitar , Igor -drums
Napravivme dobra i iskusna ekipa ,pocnavme da rabotime na materijal za albumot koj treba da bide gotov do krajot na ovaa godina. Albumot kompletno go rabotime kaj Geni Karevski. Imame gotovi uste nekolku pesni koi ke gi objavime naredniov period a i se malku pohard za razlika od prvata.
Одлично дечки! Браво за иницијативата за создавање на ваша музика, а не кавери на познати песни.. Слободно тука споделете ги сите новости.

Басистов е тој што свиреше со Ристо Вртев на таканаречениот концерт „Архангел“ што изгледаше како Вртев да го извадил од кафана и го ставил на бина да му свири бас (иако само тој си ја одработи својата работа како што треба од музичарите кои беа повикани како замена за вистинскиот бенд Архангел).

Гитаристов неам појма од кај ми е познат.. сум го видел некаде :D Фразирањето на солажата ми е многу кака, дури на момент и промашува нота на студиската верзија, сумлива техника има :D Погоден е за тезга свирење :D

Инаку за бендов... стилов е стар 20 години. Песната е ок ама не знам.. некако ми е преслушана оваа работа, едноставно знаеш што следи наредно и кои ноти ќе ги свират.

ПС. Да не испадне дека кењам.. Се надевам дека ќе си ги остварат своите замислени желби и планови. Ова е само едно мое скромно нестручно видување :)

Сале е од гитар-хаус ако не се лажам. Партали го прави Ричи Блекмур :icon_mrgr:

Мошне вообичаено е за една рок група, откако ќе го потроши креативниот, експериментален "бензин" да бара засолниште во форма на балади. Вие изгледа тој дел начисто сте го прерипнале, па се прашувам тогаш која е поентата да се формира група чиј колектив нема ни идеи ни креативни амбиции?

Каков и да е одговорот, и самата балада е мошне досадна. Заморниот мид-темпо поп-рок во стилот на The Kinks или нашите Биз Бес се чини дека е најдобро решение за вашите ограничени мелодични и инструментални способности. Обичен, предвидлив рок со аматерски текст. Воопшто не возбудлив.

Како љубител на македонска рок музика, се надевам дека ќе имам можност да го слушнам вашиот претстоен албум и се надевам дека оваа песна не е најкреативното, најдоброто што можете да го дадете од себе.

Најпрвин идејата е за поздравување, што во вакви мигови кога тезгашката музика царува, сте се одлучиле за работење на сопствена музика и пополнување на некој ,,дефицит" во тоа поле ако може да се нарече така. Мене песната ми е онака, ако би ја оценувал од 1 до 10 би и дал 5, затоа што има некаков влог во истата, но не ми ја прими увово како што сакам. Мислам дека може да се извлече судејќи по првичниот впечаток за членовите на бендот, многу повеќе, само треба да се пронајде таа интересна формула. Очекувам албумче во иднина кое ќе даде освежување, но и ќе даде добра музика, многу многу подобра од првенчево :)

Само напред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom