Sinisha - што градат кај вас во Белград?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
OBDNJ напиша:
as kolku sto znam ako se sekjavam ubavo (Sinisa neka me popravi ako gresam, a i ostanatite) vo Belgrad za vreme embargoto vrz Srbija se izgradi metroto -- se divea site na sposobnosta da se gradi neshto takvo pod embargo, ama neznam kolku taa "gradba" im go podobri zivotot i standardot na Beograjani.

Камо лепе среће да је изграђен метро. Није, само је почео да се гради, прокопана је једна линија и урађена једна подземна станица. Током 70-тих постојао је озбиљан план да се ради метро, било је и пара, али због нечега није се почело тада. Иначе сваки метро на свету градио се деценијама, важно је почети. А Београду је дефинитивно потребан метро и то ће сигурно утицати на живот па и на стандард грађана.
Ускоро ће почети изградња још два моста, прво још један на Сави онда још један на Дунаву. И пошто је добар део Београда на брдима постоји и план да се успостави систем жичара за градски превоз. Ја би највише волео то да видим. :) Градски превоз у Београду данас је све у свему лош. Срећом такси је јефтин.

Sinisa напиша:
Камо лепе среће да је изграђен метро. Није, само је почео да се гради, прокопана је једна линија и урађена једна подземна станица. Током 70-тих постојао је озбиљан план да се ради метро, било је и пара, али због нечега није се почело тада. Иначе сваки метро на свету градио се деценијама, важно је почети. А Београду је дефинитивно потребан метро и то ће сигурно утицати на живот па и на стандард грађана.
Ускоро ће почети изградња још два моста, прво још један на Сави онда још један на Дунаву. И пошто је добар део Београда на брдима постоји и план да се успостави систем жичара за градски превоз. Ја би највише волео то да видим. :) Градски превоз у Београду данас је све у свему лош. Срећом такси је јефтин.

My point exactly dragi! Iako e izgradena samo edna linija, se mavashe u gradi kolku toa se "gradi" vo Belgrad, iako sme pod embargo, iako ne mavaat od site strani. Eh politika politika -- toa mi e muabetot - na MIsirkov so mu go kazuvam, ne na tebe. Nebare proleteri obedinete se ideme na radna akcija rabotata - kolku samo se izgradi u taa ex YU; po taa logika za Misirkov Ex Yu treba da e sputnik so 10 brzosvetleci motori - ama ne e - se prashuvam zoshto. Eto ke pocekam da mi objasni kade toa gi promasuvam jas negovite temi.

Aj so srekja, mozda ke dojde nekoj pameten ke go dogradi, pa ko ke dojdam na Ada ke ima so sto da se vozikam za eftini pari.

Macedalien напиша:
Исто како и онаа во Македонија од пред 20 години :pos::pos::pos:

И те молам не глуми лудило - попаметна си :wink:

Не глумам лудило.

Не те разбирам на што целиш?

Uste Pop Trajkov da se javi za da kaze sto e izgradeno vo Sofija pa da bideme kompletni. ;-)

Bez zezanje, ne mislam deka e izgradeno mnogo vo trite grada so ogled na toa kolku imaat potencijal.

A interesno e deka vo Albanija se gradi.

Тирана, да, да, само што бидејќи никој не им даде струја, веќе немаат ни за еден ден!

Interesno, se gradi i vo Tetovo so polna parea ( da ne go prepoznaesh gradot). Pretpostavuvam toa Misirkov go prepisuvas na vladata (posto gledam Sofija = tie nivnite), ili mozebi samo na lokalnata samouprava na Tetovo? :icon_conf

Toa Brance i Bucko se odlevaat u Tetovo, ko shto na vremeto Tito neli se "odlevase" u Slo. :pos:

се гради и кај нас

споменици на учки и тито :pop: :icon_roll

Misirkov напиша:
Uste Pop Trajkov da se javi za da kaze sto e izgradeno vo Sofija pa da bideme kompletni. ;-)

Bez zezanje, ne mislam deka e izgradeno mnogo vo trite grada so ogled na toa kolku imaat potencijal.

A interesno e deka vo Albanija se gradi.

В Софија сега се гради много, особено интензивно е строителството по новија булевард Тодор Александров от цент'ра в југозападна посока. А участ'ка между улиците кнјаз Борис I, цар Самуил и Братја Миладинови става новото софијско city

OBDN напиша:
Aj so srekja, mozda ke dojde nekoj pameten ke go dogradi, pa ko ke dojdam na Ada ke ima so sto da se vozikam za eftini pari.

Ја живим близу реке и Аде. Ти само дођи и не брини за превоз:wink:

Ima neso, ne e deka nema, ama toa e premalku! Najmnogu se gradese Saraevo zoso imase nekolku milijardi stranski donacii po vojnata. Gradot sega e recisi kompletno obnoven. I vo Zagreb se gradi pomalku. Vo Ljubljana isto taka. Za Skopje ne mi zborete, retko se gradi neso. Se na se losata ekonomska situacija na celiot Balkan si go kaza svoeto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom