Сингапур

Член од
27 август 2015
Мислења
73
Поени од реакции
22
Здраво дечки треба да идам во Ноември во Сингапур на 2 неделен курс па сакав да ве прашам нешто:

Дали ми треба виза за Сингапур? Гледам на Wikipedia пишува дека за под 30 дена не треба, али нема Амбасада на Сингапур за да прашам со сигурност.

Каде да барам нај ефтини летови до Сингапур. Скопје > Сингапур round trip. И која цена да би очекувал.

Дали некој од вас бил во Сингапур?

Здраво дечки треба да идам во Ноември во Сингапур на 2 неделен курс па сакав да ве прашам нешто:

Дали ми треба виза за Сингапур? Гледам на Wikipedia пишува дека за под 30 дена не треба, али нема Амбасада на Сингапур за да прашам со сигурност.

Каде да барам нај ефтини летови до Сингапур. Скопје > Сингапур round trip. И која цена да би очекувал.

Дали некој од вас бил во Сингапур?

Не ти треба виза до 30 дена.

Најевтин лет за Сингапур ќе си разгледаш со Skyscanner или kayak. Туркиш и емиратите летаат натака, со нив тие најпросто али ако бараш евтино разгледај преку овие страни, сингапур ти е еден од најповрзаните градови во светот (така да има голем капацитет на седишта) така да секогаш се наоѓа евтина карта ако си спремен да луташ малку низ европските аеродроми. Цена од 200 до 800е зависи како ќе начекаш.

Што те интересира за Сингапур?

Не ти треба виза до 30 дена.

Најевтин лет за Сингапур ќе си разгледаш со Skyscanner или kayak. Туркиш и емиратите летаат натака, со нив тие најпросто али ако бараш евтино разгледај преку овие страни, сингапур ти е еден од најповрзаните градови во светот (така да има голем капацитет на седишта) така да секогаш се наоѓа евтина карта ако си спремен да луташ малку низ европските аеродроми. Цена од 200 до 800е зависи како ќе начекаш.

Што те интересира за Сингапур?
Гледам сега баш летови не се нешто многу скапи, али 22 часа патување :sick: многу е.
Гледам исто така и смештајот не е многу скап. За превоз планирав Uber да користам, цените мислам дека се 25 денари по километар или 13 денари по минута што и не е скапо. За смештај гледав на booking.com не се цените многу високи. За харана некој предлог од каде да нарачувам?

Истанбул - Сингапур ти е 10 и пол саати. Ако не сакаш да дремеш на аеродроми иди преку истанбул или дубаи.

Незнам што гледаш ама смештај во Сингапур е прилично скап (поготово ако збориме хотели). Ти препорачувам да разгледаш со Агода (во петоци имаат попусти) кој се најдобри за резервации низ Азија или Траваго страна што споредува повеќе веб страни вклучувајќи ги и букингс и агода.

За превоз немаш гајле, градот е колку скопје и со такси од една до друга страна тие окулу 20-30 сингапурски долари. Плус имаат и најчесни таксисти во светот, лиценцата им е пола милјон па никој неќе да ја изгуби. Сингапур уствари заедно со лондон има и најдобар јавен превоз во светот така да ако се заинтересираш и си спремен да изгубиш некоја минута да го проучиш можеш и така МРТ (воз) плус аутобус комбинација те носи секаде пред врата.

За храна идеш во еден од најгурманските градови на светот. Незнам што да ти кажам, јас не би нарачувал него јадел наокулу. Многу зависи и што сакаш да јадеш а и колку си гадлив... Сингапур е чист(храната е ок ама има многу места што ќе ти личат на дупки а имаат одлична и евтина храна), и секое место еднаш месечно е оценето за хигиена така да и од улица да јадеш е ок. Јас би ти препорачал дур си таму да пробаш супа од морска желка која е забранета во остатокот на светот. Има неколку ресторани што ја нудат ко деликатес и иде и по неколку илјади долари на некој места, мене ако ме прашаш највкусна ми е во Ser Seng Herbs, и нема да те кошта повеќе од 12-13 евра. Нормално дур си таму пробај и Singapore noodle а за пиење Singapore Sling и Tiger Beer со мраз. Ако си по ресторанти UNA и May May обавезно. Имај на ум дека алкохол во сингапур е скап и ако сакаш да се издуваш купи си од фри шоп пред да влезеш флаша од што пиеш....

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom