„Син кит“ - опасна игра која одзема детски животи

• Креатор на темата Креатор на темата katinakatalina
  • Време на започнување Време на започнување
Ако веќе постои, дајте барем линк за даунлоад да си поиграме малце.

Јакичка темава, кој ја отвори? :jeeee:
Врв е муабетот што го сврте, на сите форуми кај што сум има за ова тема, на Кајгана нема. Сака да каже, ич не сте in :icon_lol:

Мислев заебанција е ова, ама гледам и Вики има https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Whale_(game)

Доста референци, макар биле и The Sun. Можно е да има ретарди од тој степен, ништо не е сигурно со новиве генерации. За нив само нива сабалје у 5...замисли ќе го гледаш, ќе се жртвуваш за него и на крај ќе му текни да се фрла од тераса без причина.

The game was created by Philipp Budeikin, a former psychology student who was expelled from his university. Budeikin stated that his purpose was to "clean" the society by pushing to suicide those he deemed as having no value.

Не дека нема право типов...

8369bf6e1e82dc16552672fa576f6879bdf3401f_hq.gif

Preteruvate, zabeguvate. Imal pravo, da se ubivaat deca, psihicki slabi, depresivni. Eugenika, sto? Hitler ne vi e ramen. Alo, zborite za 7 godisni deca.
Тоа ти е ист оној моронски менталитет, истиот шаблон, ко на темана со тероризам, кај што имаш купче идиоти кои се ситат на тоа што негде у Европа страдаат невини деца кои отишле на концерт.

Скроз ми е јасно како предавник од калибарот на Грујо, контролира пола народ.

Preteruvate, zabeguvate. Imal pravo, da se ubivaat deca, psihicki slabi, depresivni. Eugenika, sto? Hitler ne vi e ramen. Alo, zborite za 7 godisni deca.

Види линкот, најмладиот што го најдов е 11 годишен. Фетуси и инсекти имаат инстинкт за преживување, ако 11 годишен го нема што треба да очекува човек од него. Плус и контрадикторен си, велиш нема право типов што го измислил срањево дека се слаби индивидуи за 2-3 збора подоцна самиот да ги наречеш психички слаби итн. Никој не го оправдува ова, не верувам дека некој од форумов присилува тинејџери да се самоубиваат - но да не се лажеме, да се самоубиеш за ебена игрица треба да си најмала рака ментално заостанат. Уште малку 8 милијарди ќе сме на планетава, ако жалам некого тогаш оние што несреќно загинуваат, а не од сопствена глупоќа.[DOUBLEPOST=1495881101][/DOUBLEPOST]
Тоа ти е ист оној моронски менталитет, истиот шаблон, ко на темана со тероризам, кај што имаш купче идиоти кои се ситат на тоа што негде у Европа страдаат невини деца кои отишле на концерт.

Скроз ми е јасно како предавник од калибарот на Грујо, контролира пола народ.

И на темава успеа Грујо да го уфрлиш, секоја чест. Мислам дека не остана тема на којашто не ти успеало ова.

Имало на Википедија...

ОК, има таква игра. Колку има смртни случаи навистина:?
Колку од овие смртни случаи се смртни само во текстовите на дебилни сајтови како Репортер? (како што е случајот на девојчето од Бечеј, кое благодарејќи на таквите сајтови, пола форум го обжали)
Колку навистина смртни случаи има во Србија или на Балканот од оваа игра? Колку во Украина?
Репортер-like сајтови не го даваат одговорот.

На крајот од краиштата, тој што игра игра, која му сугерира да се убие и после стварно се убие, тој, би требало на сите да им е јасно, и да не била играта, лесно можел да добие таков импулс од миљон разни места во околината и да биде подложен на него.
И на темава успеа Грујо да го уфрлиш, секоја чест. Мислам дека не остана тема на којашто не ти успеало ова.
Пријави оф-топик или нвреда кон лидерот. Имаш копче за тоа.

Пријави оф-топик или нвреда кон лидерот. Имаш копче за тоа.

Не е финтата човек да влезе на форум и да мора да те пријавува на сите 5000 теми на коишто ја искажуваш својата опсесија со фирерот, треба малку усул. Ме боли Стојко мене и за Грујо и за тебе, кога влегувам во тема за плави кит сакам да читам дискусија за ебениот плави кит. Имам тик и ОЦД од тебе ебате, се плашам во Љубов и секс да влезам ќе најдам постови како зборуваш за патлакот на Грујо. Мислам, дај олабави. Не секој е на форумов за дуќански муабети.

Види линкот, најмладиот што го најдов е 11 годишен. Фетуси и инсекти имаат инстинкт за преживување, ако 11 годишен го нема што треба да очекува човек од него. Плус и контрадикторен си, велиш нема право типов што го измислил срањево дека се слаби индивидуи за 2-3 збора подоцна самиот да ги наречеш психички слаби итн. Никој не го оправдува ова, не верувам дека некој од форумов присилува тинејџери да се самоубиваат - но да не се лажеме, да се самоубиеш за ебена игрица треба да си најмала рака ментално заостанат. Уште малку 8 милијарди ќе сме на планетава, ако жалам некого тогаш оние што несреќно загинуваат, а не од сопствена глупоќа.[DOUBLEPOST=1495881101][/DOUBLEPOST]

Психички слаби индивидуи постојат, како и психички болести, тоа е факт. Не е тоа глупоќа, таа поради која дошло до трагичен епилог. И тука треба да се помогне.

Е сеа замисли да го однесеме муабетот во правец што би било кога ваква трагедија би не засегнала нас лично, и дали тогаш би кажале- Па шо бе, син ми беше ретардиран и глуп, па се фрли од зграда.

Јас лично и се чудам како е можно за вакви теми воопшто и да дискутираме.

Амаааааан админи, модератори:mad: има ли спас од крлежов@Zarniwoop....?????
Хахаха се гордееш дека муштериите кај тебе доаѓаат, па дури ме навреди ко демек јас немам ти имаш. :pos::pos:

Смири се бе Ремзи Сноу, фирерот само лабаво го спомнав. Узгредно. Нити оф топик дискусија поведов нити ништо.
Али, пошто сум праел така често, ти не си сакал да ме пријавуваш, а ете си имал здравствени проблеми заради тоа, од сега, па натаму, ќе пазам кај си по темиве и ќе избегавам да го спомињам Грујо кај што се муваш.
Само ти да бидеш ОК. друго не е битно

Смири се бе Ремзи Сноу, фирерот само лабаво го спомнав. Узгредно. Нити оф топик дискусија поведов нити ништо.
Али, пошто сум праел така често, ти не си сакал да ме пријавуваш, а ете си имал здравствени проблеми заради тоа, од сега, па натаму, ќе пазам кај си по темиве и ќе избегавам да го спомињам Грујо кај што се муваш.
Само ти да бидеш ОК. друго не е битно
ха ха ха опседнат си бе брат, прво со Грујо па потоа со @bijons ,
инаку благодариме за профилниот потпис твој што го удостои со мој коментар веќе се чуствувам како легенда! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom