Си имате ли зацртано некоја цел?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Учите од што мора или учите бидејки имате некоја цел во животот.Кој е врвот на образование кои би сакале да го достигнете и зашто?

Па вии сеа учам и од шо морам а и нормално секој има некоја цел утре да работи негде, да зима плата да издржува фамилија. Епа и јас ја иам таа цел. :)

vodkamixx напиша:
Па вии сеа учам и од шо морам а и нормално секој има некоја цел утре да работи негде, да зима плата да издржува фамилија. Епа и јас ја иам таа цел. :)
Тука некаде спајѓам јас?

Да,си имам зацртано цел...таа цел е да го завршам факултетот и да го работам она што го сакам.она што ме исполнува -политички новинар..тоа ми е амбиција која верувам дека ќе ја остварам...па ќе видиме...

не верувам дека има човек кој нема зацртано нешто во животот....јас иам...за завршам факултет и да работам и живеам пристојно....да работам фармацевт во некоја фабрика за лекови...да се надеваме дека ке ми се исполни!

Имам зацртано цел...прво да завршам уште една година средно,па после да се запишам на електро...учам зошто сакам да станам некој и нешто,и највеќе од се да не зависам од никој,да сум самостална...

Врв на образование?...па пред да се запишам на факултет мислев дека ќе сакам и постдипломски и све нагоре,ама сега тоа некако ми се чини бесцелно(може зашто семестаров ми трае вечност)...битно ми е да завршам на време..да не се влечкам и што побрзо да почнам со практична работа..сеедно дали ќе бидам преведувач или ќе покажувам на деца или било што поврзано со англиски...тоа ми е цел

Да завршам факултет со информатичка технологија...во нашава македонија нема баш такви факултети...али се надевам дека моите ке имаат услови за упис на некои од овие приватни факултети кои ке ми обезбедат знаење и потоа се зависи од мене.Поздрав.

Imam cel da se zapisam na medicina i sekako da zavrsam pa posle....se znae.

Најпрво да се запишам на филолошки, да завршам успешно и да не зависам од никој понатака во животот. Да заработувам доволно и да бидам среќна.

Ne se raboti samo za obrazovanieto.
Spored mene za bilo koja rabota vo zivotot potrebna e cel, vrz osnova na koja licnosta ke se motivira da ja ostvari taa cel, i ke ja najde soodvetnata pateka i strategija za ostvaruvanje na istata cel :)

Учам зашто сакам после да бидам во животот некој и ништо.Да можам да си ја издржувам фамилијата и да бидам среќна.Би завршила факултет тоа обавезно уште немам одлучено кој, али си имам зацртано дека факултет морам да завршам!

CuCeNcE напиша:
Учам зашто сакам после да бидам во животот некој и ништо.Да можам да си ја издржувам фамилијата и да бидам среќна.Би завршила факултет тоа обавезно уште немам одлучено кој, али си имам зацртано дека факултет морам да завршам!

Се сложувам:)Сакам иднината јас да си ја направам поубава со мој труд и сама да можам да ја издржувам фамилијата,барем за тоа да имам да заработам па за друго ќе се снајдеме...не,се зезам!Факултет морам да завршам(барем така ја размислувам) и се надевам дека нема моето мислење да се смени до тогаш!

За да успееш во животот немора да имаш завршено факултет,барем многу од луѓето што ги знам,што вртат пари и бизниси имаат(некои и немаат) одвај средно завршено.
Учам факултет за мене лично,затоа што сакам да имам пошироки погледи во животот,да научам нешто теорија,па после да ја усовршам со пракса!

епа, јас мислам дека човек без знаење - е човек без ништо. Па поради тоа, мислам да зафршам некој медицински факултет, поточно нешто како доктор. здравје, ќе видиме. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom