Си имате ли зацртано некоја цел?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Доктор на наука... зш убо ми ојт учењево и + иам потенцијал, зал ке ми е ако не го искористам, и + после уба плата ке зеам.

Celta e mnogu bitna, ako imas zacrtano cel i kon nea se stremis i ako veruvas vo taa cel ke se postigne celta koga togas. Celta mi e da bidam uspesna vo profesijata sto ja izucuvam i za godina dena veke ke imam del od zacrtanoto.

da mojata krajna cel da izmislam Nva internet mreza :)

Учам бидејќи имам цел во животот. И не ги сфаќам оние луѓе што се без цел, барем не на 16-17 години. Што врска немаат што сакаат да станат и да постигнат во животот. Кога ќе ги прашаш викаат не знам, а уште година ипол на факултет треба да се запишат(зборам за моја генерација).
Сакам само да го завршам оној факултет што го сакам, и да ја работам работата што ја сакам, зашто само така ќе бидам исполнета, доколку работам со љубов. Врвна образование...да завршам факултет сигурно, за понатака, ќе размислувам кога ќе бидам на факултет:)

јас лично сакам да заврштам политички науки(било кој смер, не сум размислувал за тоа) и да си најдам некоја пристојна работа,(у министерство, амбасада и тн)... па сега колку ке ми се исполни, ке видиме

Учам бидејќи имам цел во животот. И не ги сфаќам оние луѓе што се без цел, барем не на 16-17 години. Што врска немаат што сакаат да станат и да постигнат во животот. Кога ќе ги прашаш викаат не знам, а уште година ипол на факултет треба да се запишат(зборам за моја генерација).
Сакам само да го завршам оној факултет што го сакам, и да ја работам работата што ја сакам, зашто само така ќе бидам исполнета, доколку работам со љубов. Врвна образование...да завршам факултет сигурно, за понатака, ќе размислувам кога ќе бидам на факултет:)

и мене ме иритираат таквите, што немаат цел во животот, живеат од денес за утре... и ме нервира кога гледам некој да се труди да добие поголема оценка(бидејки за образование збориме), и со тој труд, заслужено си ја добива, а некој друг, преку врски ја добие истата оценка без да мрдне со малиот прст...

Втора година сум гимназија, од трета ќе одам општа под А, и изгледа ќе полагам матура Историја, македонски, Информатика и незнам шо друго :) И планирам да се запишам на Историја и археологија оти то најмногу ме интересира. И саакам да се шетам по светов негде кај шо имат археолошки наоѓалишта...мерак ми е то:)

и ме нервира кога гледам некој да се труди да добие поголема оценка(бидејки за образование збориме), и со тој труд, заслужено си ја добива, а некој друг, преку врски ја добие истата оценка без да мрдне со малиот прст...

Хах, познати ми се врските. Во мојата гимназија ретко да има некј а да не е со врски. Од чистачка до директор. И мене тоа ме нервира, но неправда од секогаш имало, има и ќе има за жал, се додека не се покачи моралот и свеста на човекот.

Сакам да станам архитект. :)
Ќе гледам да си ја исполнам таа желба.

Сакам да станам архитект. :)
Ќе гледам да си ја исполнам таа желба.

Исто.
Мојата цел е да станам архитект.Од секогаш ме интересирало тоа и многу сакам да глеам објекти и од надвор така и внатре.
Се надевам дека тоа ќе ми се исполни.За да ми се исполни секако треба многу труд и пот

Исто.
Мојата цел е да станам архитект.Од секогаш ме интересирало тоа и многу сакам да глеам објекти и од надвор така и внатре.
Се надевам дека тоа ќе ми се исполни.За да ми се исполни секако треба многу труд и пот

баш супер :)
Нормално дека треба труд и пот.
Како за почеток треба тоа што си го зацртал да го сакаш и да се интересираш за истото, да имаш мал талент (мал или голем) и се останато е работа.
Што би рекле 30% талент, 70% работа. :)
Ама нормално, и желбата е многу битна.

да ми оди факултет успешно ко до сега па да си запишам постдипломски во Белград, да бидам успешен фоторепортер, да си праам репортажи насекаде, да си патувам и тоа!

...једино учим за да ја задржим стипендијата..инаку за цел имам..да .. да завршам факс и да работам она што си сакам во иднина.. =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom