Си биле...

• Креатор на темата Креатор на темата Big Bull
  • Време на започнување Време на започнување
Си биле маш и жена. Жената била многу строга
Еден ден го пратила жената да купи полжави.
Можот отишол во кафана со некој пријател и останал многу долго таму, по 3 часа му текнало дека треба да купи полжави.
Мажот отишол купил полжави ги носи дома и пред влезната врата ги пуста полжавите да одата ја отвара вратата и вика
- ајде уште малку, ајде!

Си биле тројца стари пријатели и решиле да си ги мерат!
Влегле во посебни соби, и еве ги, излегуваат по десет минути со резултатите. Првиот вика:
-Мене ми е 17 сантиметри.
Вториот:
- Мене мие 18.
Третиот ги гледа малку чудно и вели:
-А, мене36,5.
Овие двајца го гледаат и не им се верува. Едниот вика;
- Туууу бе! Што зборуваш?! Па со што го мереше ти?!
- Со топломер.

Си биле Американец, Русин и Македонец и ги пратиле на месечината. По неколку дена им се јавуваат овие од земјава и им викаат:
- Абе што ви треба да ви пратиме по ракета?
Прв американецот:
- Абе ја сакам една ракета со виски,
Втор русинот:
- Јас сакам една ракета со Вотка!
И на крај Македонецот:
- Абе јас сакам една ракета со цигари.. пуна.. Им пратиле што им пратиле.. и после 1 година се вракаат на земја.. и американецот и русинот се гушнале и пеат нешто оде македонецот изнервиран до максимум и се дере:
ДАЈТЕ МИ УПАЉАЧ ДА ЗАПАЛАМ!!!

Си биле зајачето и творчето и многу брзо трчале низ шумата. трчале трчале и наеднаш се судриле и изгубиле меморија.
И зајчето му вика на творчето:Кој сум, кај сум, што сум?
а творчето му одговара: па ти си сив, имаш опавче, големи уши и многу брзо трчаш!
зајко на ова вика: ааааа, сигурно сум зајак!
Сеа творчево вика: A јас кој сум, што сум?
и зајко му вика :па ти си влакнест, имаш една линија на средина и мноооогу смрдиш!
А творчево возбудено: иииииииииииииии, сигурно сум ГЗ!

Си биле англичанец,германец и македонец па се фалат.
Англичанецот: јас си купив ферари што крева 100 за 5 секунди.
Германецот: јас си купив порше што крева 100 за 3 секунди.
Македонецот: јас и купив поклон на жена ми што крева 100 за 1 секунда.
Англичанецот и германецот: што поклон е тоа?
- ВАГА!!!

Си биле американец,германец и македонец во мисија се возат во авион на височина од 1500метри и капетанот им вели
-'на кој ќе му се дигне на оваа височина добива 5 дена одсуство.'
За среќа му се дига само на нашиот .Сега се на височина од 6000 метри ама со награда од 15 дена
И оп! Пак македонецот.
Третата понуда-се возат на 8000метри за отпуштање за цел живот.
И на ова пак му се дигнал на македонецот и капетанот го вика и го прашува :
-како можеше да ти се дигне на таа височина над северниот пол кога ние се смрзнуваме
а тебе ти се дига курот?
а овој му вели:
-ми е срам да кажам ама мене ми се дигна
уште на 1500 метри и ми замрзна....?

Си бил неккој американец отишол на гости во Австралија кај некој пријател. Пријателов почнал да го шета по ранчот и да му покажува што се има..одат така по ранчот и доаѓаат до стадо овци и Американецот прашува, што се овие? -Овци, му одговара домаќинот. -Ова ли се овци, кај нас во Америка колкави овци има... продолжуваат понатаму и доаѓаат до коњите и американецов пак прашува -Што се овие? -Коњи, му одговара домаќинов, а американецот со потсмев -Ова ли се коњи, кај нас во Америка колкави коњи има... и на типов му пукнал филмот, одат до кенгурите и американецот прашува -Што се овие? -Скакулци се овие бе пичка ти матер!

Си биле татко и син . Тие биле многу лоши. Кога се возеле со кола детето рекло : -Тато , тато !! Изгази ја женана ! Таткото ја гази и насекаде прска крв . Потоа детето рекло : -Тато , тато изгази го дедоно што поминува ! Таткото го гази и на крајот синот рекол : -Тато изгази ја мама ! Таткото ја изгазил и детето почнало да плаче . Таткото тогаш го прашува синот : -Зошто плачеш сине ? Нели ми рече да ја изгазам мајка ти ?- Да, ама јас ништо не видов !!!:nesvest:

Си биле две баклави и оделе по автопат.И баш кога сакале да поминат од другата страна прошло авто и едната побрзала а другата не.И оваа ја прашала
-Зашто не побрза ма ќе те згазеше автото!- а оваа:
-Еј неможам бе многу ме жуљаат оревиве! :pos2::pos2::pos2:

Се возат, црнка, смеѓа, и плава во лифт, и кога виделе нешто бело на зидот.
Дошла црнката, пипнала со прст и го излижала..
Хммм... тоа е сперма.
Смеѓата дошла исто пипнала со прст, излижала... хмм, не е лошо.
Дошла плавушата, и она пипнала со прст, излижала.. хмм типов не е од Скопје.

Си биле тројца мажи разговарале што би сакале да се каже на денот на нивните погреби.Првиот рекол:''Сакам некој да рече,бев прекрасен и успешен човек ''. Вториот рекол:'' Сакам некој да каже,бев неодолив маж за сите жени ''. А пак третиот рекол: '' Сакам некој да рече:'' Тој се мрда,тој се мрда,тој се мрда!''

Си биле Американец, Албанец и Македонец и оделе по пат и сретнале џин!
Џинот им рекол: Дајте ми една задача која неможам да ја извршам!
- Американецот: Прескокни една планина!
Џинот прескокнал, се вратил и го убил Американецот.
- Албанецот: Прескокни 10 планини!
Џинот прескокнал 10 планини, се вратил и го убил Албанецот.
- Македонецот плукнал и му рекол на џинот:
Ај сега нуркај!

Си биле мајка и керкичкаи се шетале во парк и здогледуваат двајца млади како се љубат на клупа.
Керката ја прашува мајката - Мамо дали и јас кога ке пораснам ќе имам дечко ?
Секако ако си добра девојка и одговорила мајката. А ако не сум добра девојка ?
Е тогаш ќерко ќе имаш многу дечковци .

Си биле Англичанец, Французин и Македонец полагале тестови за да работат ЦИА. Положиле све, пукање со огнено оружје, преживување во дивина без храна и вода, шпионажа, све и свашта. Останал само последниот тест кој бил…......
мала собичка, 2 на 2. На сред маса со два стола. На масата имало револвер, а на едниот стол седела ненoрмално јака цура.
Тестот бил да ја убијеш ладнокрвно.
Англичанецот уште кога чул дека требада убие човек, се усрал и побегнал.
Французинот малку накурчен, се убацил, го грабнал пиштолот и го вперил у фаца…......... ама неможел. Немал срце. Превише била убава.
Влага Македончето, се слуша истрел у собата и после тоа едно 10 минути трескање, лупање, врискање, урлање у собата.
Искача Македончето целото у крв и им вика на претпоставените таму:
МАМУ ВИ ЕБЕМ, ГЛУПИ ЛИ СТЕ ВИЕ?! СТЕ МИ ДАЛЕ ЌОРЦИ, МОРАВ СО СТОЛОТ ДА ЈА СРЕДАМ!!!

Си било некое детенце, македонче, 3-4 годишно и во 1910 се шетало по шумата. За несреќа, налетало на турците. Го прашале: 'Мали, за кој си ти, за турците или за комитите?' Малиот бил воспитан во патриотски дух и одговорил: 'За комитите, секако!' Турците ни две ни три, го ишамарале. По една недела, малиов пак се шетал и налетал на комитите. Овие му го поставиле истото прашање. Малиот, поучен од претходното искуство одговорил: 'За турците!' И овие го ишамарале. Истиот тип, во 1943 се шетал низ чаршија и налетал на германска патрола. Го прашале: 'Фраер, за кој си ти, за партизаните или за германците?' Овој одговорил: 'За партизаните!' Германциве, изнервирани, го претепале. По еден месец, истиот тип, се шетал на Водно и налетал на партизаните. Овие го прашале истото и овој кажал: 'За германците!' И повторно бил претепан. Истиот тип во 1975 отишол во 'Шехерезада'. 'Добар ден.' Добар ден, што ќе порачате?'. 'Боза и баклава'. 'Баклава, грчка или турска'. 'Еј, дај ми еклер жити се!'

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom