Што значи да се биде Христијанин?

• Креатор на темата Креатор на темата Maksimilijan
  • Време на започнување Време на започнување
epa dobro ako ne ja svakate ezoteriata vnatresnata sustina na verata tuku samo nadvoresnosta, dogmite i ritualite na smetka na etuckite elementi, togas ke ima verska vojna i toa, ke se ubivate megu sebe insistirajki deka ke se spasite zatoa sto veruvate vo onoj koj rekol sakaj go blizniot kako sebe si.

epa dobro ako ne ja svakate ezoteriata vnatresnata sustina na verata tuku samo nadvoresnosta, dogmite i ritualite na smetka na etuckite elementi, togas ke ima verska vojna i toa, ke se ubivate megu sebe insistirajki deka ke se spasite zatoa sto veruvate vo onoj koj rekol sakaj go blizniot kako sebe si.
Па ти погрешно сваќаш.
ЈАс реков ли дека ве мразам???
Јас реков ли дека сакам војна???
Јас верувам дека секој кој со својата уста ќе исповеда дека Исус е Господ и поверува дека Бог го воскресна ќе се спаси.
А другото кога ќе се видиме можеме да разговараме вака се е бадијала.

ama znaes li ti sto znaci da veruvas vo boga???? TOA ZNACI KAKO MOZESS DA GO SAKAS BOG KOJ NE GO GLEDAS AKO NE GO SAKAS BLIZNIOT SVOJ KOJ GO GLEDAS. toa znaci AKO ME SAKATE PAZETE GI MOITE ZAPOVEDI!!!! e toa znaci da veruvas a ne samo na zborovi, ti ne se zamaras za drugite koi go baraat boga sam rece deka gledas samo za sebe a toa kazuva deka ne mozes da bides vernik.

ama znaes li ti sto znaci da veruvas vo boga???? TOA ZNACI KAKO MOZESS DA GO SAKAS BOG KOJ NE GO GLEDAS AKO NE GO SAKAS BLIZNIOT SVOJ KOJ GO GLEDAS. toa znaci AKO ME SAKATE PAZETE GI MOITE ZAPOVEDI!!!! e toa znaci da veruvas a ne samo na zborovi, ti ne se zamaras za drugite koi go baraat boga sam rece deka gledas samo za sebe a toa kazuva deka ne mozes da bides vernik.
Погрешно сваќаш. Не сакам да се замарам во што веруваат другите верски заедници. па јас не верувам само на зборови туку верувам и со делата кој ги прави Исус преку мене.

Метафорички е кажано тоа Љуби го непријателот како ближниот свој,сепак сеа ако гледаме буквално на библијата ќе дојди жими куров, некој сеа да се искарам и пак да го сакам.Проблемот е што библијата е кабалистичка книга што некој ако сака да ја разбери треба да ја разбери и кабалата.
Тоа љуби го непријателот свој, како ближниот и слично, во превод иде,што,сите сме на целата планета како едно.Сите заедно, убави,грди,машки ,женски, сите различни вкусови и стилови формираме едно.Цело е кога има се.
Земете пример со телото.Составено од најразлични делови.И не можи ти да си ја мразиш раката зато што ти е поубава ногата,и да ти биди целото тело од нозе,сепак што повеќе разновидност го гради телото како и ние целиот свет,природата,и универзумот.
Што значи ако те изневери раката, пенисот,гзот и незнам што немаш потреба да го отсечеш од телото ипак ќе го сакаш како дел од своето тело.
Исто е и со непријателите, нормално е секој да ги има исто како пријателите,но не значи ако некој те заеби и ти е непријател треба да го убиеш да го отсраниш од светот туку треба да се навикниш на разновидноста на планетата и да го прифатиш како дел од оваа целина.
П.С. А тоа молете се за непријателот е драпај си јајцава, бадијала трошење време.Што помалце си ориентиран со мислите кон нешто толку помалце ќе ти се појави во животот.Исто и каков став што имаш кон луѓето така и се враќа.

A vie da ne ste adventista ?

Не не сум..Но зборувам за тие така наречени верници..А од верник ни близу не се,и не кажав ништо надвор што е кажано за христијанската вера ниту ги испревртив работите..Туку сакав да кажам џабе некои кога се маваат по гради и викаат јас сум христијанин а кога треба да се помогне или да се докаже барем нешто малку од христијанскиот дух во нив,никаде ги нема...

na adventisrtite mozete da im se fatite, oni ne pijat alkohol ne se bat zad crkva ko pravoslavcive, ne se idolopoklonici a pravoslavcive se samo po tradicija se pijhancat pcujat se tepaat ogovaraat ne stojat na zbor.

Христијански значи да се живее според Библијата, а кај нас во Македонија има многу мал број што живеат така, повеќето ги гледаат материјалните работи одколку духовните работи.

Не не сум..Но зборувам за тие така наречени верници..А од верник ни близу не се,и не кажав ништо надвор што е кажано за христијанската вера ниту ги испревртив работите..Туку сакав да кажам џабе некои кога се маваат по гради и викаат јас сум христијанин а кога треба да се помогне или да се докаже барем нешто малку од христијанскиот дух во нив,никаде ги нема...
Точно не викам не али нека Бог е милостви спрема нив.
Бог е судија тој ги знае сите нивни мисли и нивното срце така да ....

na adventisrtite mozete da im se fatite, oni ne pijat alkohol ne se bat zad crkva ko pravoslavcive, ne se idolopoklonici a pravoslavcive se samo po tradicija se pijhancat pcujat se tepaat ogovaraat ne stojat na zbor.
Абе сега адвентистите треба да ја познавате нивната вера не дека и јас ја познавам али и они си имаат нивно уцечење, ете посебно законот и саботата кој си ги носат како товар кој Бог не го бара никаде во Новиот завет + и Елена Вајт која ја издигаат над Исус.

Друже не го мешај чоекот,он си беше за себе и останатите супер,али ретко кој го разбра.особено не го разбраа христијаните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom