Што со плаќањето? Кој би требало да плаќа?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Нема некое правило кој треба да плаќа... Се е со договор.. Битно и двајцата да учествуваат во тоа, зашто има луѓе кои после зборат еве јас и плаќав и купував... а таа/тој мене вака ми враќа :)

Јас мислам дека нема некое правило ама мене лично ми е срам да излезам со женска па макар и некоја другарка и таа да ми плати за пијачките или само за неа да си плати,па затоа подобро е да најдам некој изговор за да не излезам него таа да ми плати.Тоа не го дозволувам

Најрамноправно за мене е напоредно да се плаќа,она една вечер ја друга итн..да се има еден баланс во секој случај.

Мислам дека не треба да има некое правило.
Или секој своето, или пак еднаш едниот ќе плати, па друг пат другиот.
Значи мислам дека сепак глупаво е ако едниот од партнерите постојано плаќа или па многу се нервирам за машки што се прават горди па не дозволуваат девојчето да им ја плати сметката.

Никогаш не сум сакала да ми плаќаат,не знам,се чувствувам непријатно во тие моменти.Е сега кога веќе инсистира,добро,попуштам.Но,нареден пат,или јас ја плаќам целата сума,или барем мојот дел.Инаку сум за секој посебно да си ја плаќа својата,за некој да не се најде во непријатна ситуација.

Тој шо ќе остај чупе да плати не е маж.Двете раце ќе си ги сечам ако немам пијачка да ја частам.Срамота чупињата да плаќат.луѓето на месечина се качија вие сакате женските пијачки да ви плаќат.АЈ знајме криза сега финансиска,ако немате пари крадете.

Legija напиша:
Тој шо ќе остај чупе да плати не е маж.Двете раце ќе си ги сечам ако немам пијачка да ја частам.Срамота чупињата да плаќат.луѓето на месечина се качија вие сакате женските пијачки да ви плаќат.АЈ знајме криза сега финансиска,ако немате пари крадете.
А замисли ситуација да си ги изгубиш парите, или да немаш доволно за двајцата.:) Што ќе направиш тогаш за да си ја зачуваш „машкоста“? Ќе го покрадеш тој што ќе ти се најде најблиску?

кхм... кај мене до сега во ниедна врска не ми се десило девојката да сака јас да и платам нешто или пак она да ми плати. т.е. ми се случувало они да сакаат да ме частат ама ретко сум дозволувал.
Најчесто делиме по пола ручек и по пола си плакаме...
не очекувам да ме части а и она не очекува јас. Во случај ако некогаш е кешлес прифака да ја частам ама после тоа го тупи со денови дека сака да ми ги врати парите... хаха...

Никогаш не сум сакала да ми плаќаат. Ако веќе тоа премине во инсистирање во ред но следната тура ја плаќам јас.

јас кога излегвам со женски не ги оставам да плаштат а кога сум со другари по некогаш плаштам јас понекогаш тие и то е

Nikogas ama bas nikogas maskoto ne treba da dozvoli da mu plati devojkata.

koj ke ima pari vo momentot toj ke plati, jas ako nemam pari ke plati taa, taa ako nema ke platam jas, a ako dvajcata nemame pari ke odime kaj mene doma i ke svaram kafe

Според мене нема некое правило дека дечкото мора увек да плати.Може еднаш да ме части, два пати али па секој пат коа ќе искочиме не иде он да ми плаќа...би ми паднало незгодно...

Nikogas ama bas nikogas maskoto ne treba da dozvoli da mu plati devojkata.

Зашто не треба да дозволи??Што е тука толку срамно ако женската еднаш го почасти дечкото?!?!

Мене ме нервира ако постојано ми плаќа машкото. Во ред е дека почесто се тие оние кои што плаќаат, некое си старо непишано правило, но што има срамно ако понекогаш плати и женското???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom