Што по раскинување на долга врска?

• Креатор на темата Креатор на темата ^IgoOr^
  • Време на започнување Време на започнување
Ова стварно го мислиш-за минливоста на љубовта? Или тоа стравот збори од тебе? Зар посветуваш месеци и години на некоја врска, и цело време...чекаш да помине тоа, да заврши?

Ќе цитирам една драга членка:за да можеш да ме сватиш,прво треба да ме разбереш:)
Не би кажала дека љубам ако не ја гледам иднината со него.Најдобрата варијанта е како старка да умрам до него,но дали ќе биде така,кој знае?Вложуваш во врската и време и љубов и себе си,но незначи дека ќе успее,можеби он нема да ме сака повеќе,можеби ќе се појави друга која ќе ме замени,може трактор ќе го изгази на улица,можеби...Ако сите долги врски довеле љубов до гроб,немаше владата да прави кампања за трето дете:wink:
Сите сакаме да успее она во кое вложуваме,но некогаш ќе се разбудиш незаинтересирана за истото,ќе посакаш друго,нема да бидеш интересна повеќе.Дај боже да љубиш и да те љубат,вечно.
Љубовта како чувство секогаш ќе постои,но се менуваат играчите во претставата,но можеби и не,сврти го тркалото на животот.

Во оваа смисла минлива:icon_eek:

п.с.Цел живот сум во долги врски и уште сум жива,не губете надеж,не се умира така лесно.

si mavam spricot u vena.........i pijam na mile kitic do sabajle...........:):)

Pa i bogami ne samo 2 meseci tuku baagi treba creme da se zalecat emociite,ne isceznuvaat tie preku nok......

Најди ја темата за карактери, и позанимавај се и со неа малку.
Јас сум скроен така што сите врски (сите девојки ги гледам како божество). Колку и да било лошо или добро, и долго или кратко... ги обожавам.

Ако таа некоја девојка дала дел од животот, па макар било само една секунда, ми поклонила чуства и ми дала комплимент дека сака да биде со мене во моментот... јас сум и крајно благодарен.
Значи, од моја гледан точка, љубов имаш онолку колку што си спремен да дадеш.
леле ама имас право :nesvest: не ми се верѕба дека некое машко би така мислило..............поздрав :)

леле ама имас право :nesvest: не ми се верѕба дека некое машко би така мислило..............поздрав :)

има многу машки што мислат така, само не сакат/не смеат тоа да го изразат

Секако дека по раскинување на долга врска може да се преброди тоа ама ќе ти треба повеќе време да се навикнеш да бидеш без партнерот со кој си делел се и си бил со него повеќе месеци или години...Треба да имаш цврст карактер за да се решиш дека ќе го заборавиш... Ова го кажувам од искуство...:toe::toe::kesa:

има многу машки што мислат така, само не сакат/не смеат тоа да го изразат
znaes zosto e taka?Zosto ne da ne smeat ako kazeme deka gi sakame zenskite tie LETAAT vo vozduh i si mislat ima podobri od nas "dobrite" sto ne sakame da gi iskoristime a nie ednas nudime sansa i tie si velat abe ajde sto ke go molam jas nego ke dojde vreme toj ke me moli i se izgorat i posle ROVAT,RIKAAT OD PLACENJE epa ako de koga ne ne slusaaat.......

Хммм.....и јас сум во ситуацијата што по толкугодишна врска......тешко е ..ама животот продолжува..не за џабе рекле се во животот е со некаква причина ,можеби после тоа господ спрема нешто подобро за тебе.....:pipi:

уу и јас кога раскинав мислев дека тапа ќе ми биде цело време,
затоа шо мене ми стана навика цело време, секој ден да сме заедно, да се слушаме на телефон .. и слично ... И ми беше тапа , ама почнав да излагам да се забавувам и едноставно мислите почнаа да ми летат на друго место .. ама чуствата уште ги имам .
Не викам дека не е лесно , напротив тешко е ама како што велат, времето ќе покаже или па времето лечи се .. Се надевам :wink:

The most-important brake up rule: No matter who broke your heart and how long it takes to health you never get through it without your friends!!!

Пишувај со нормален фонт и нормална големина на букви! - Модератор

Времето ги лечи сите рани. Сепак, 2 недели се многу мал период. Можеби чувствуваш дека цел живот ќе ја сакаш, ама размисли, 21 година имаш и ќе 100% ќе сретниш други девојки кои ќе те свртат за 180 степени, според мене, или ќе се смирите или ќе најдиш друга и ќе ја преболиш:wink:

Oуууу... недај боже веќе сме 7 месеци (сепак не е многу) онака многу ми недостига не па недајбоже да раскинеме ...:kesa:

Прво купување палома од 12 денари,па потоа се друго:)

По раскинувањето на долга врска зависи кога како е.Ако и покрај раскинувањето сеуште ја сакам ми е тешко, особено кога ја гледам со други покрај неа(макар да и се пријатели).Кога се смешка а ја не сум во близина кога ке ме види а не ми зборува.А доколку љубовта замрела тогаш се е полесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom