Што одлучуваат младите ?!

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување

Што одлучуваат младите ?!

• Се трудат да се вклопат

Гласови: 29 61,7%
  • Се трудат да бидат различни

Гласови: 18 38,3%

• Вкупно гласачи
    47
Младиве се одлучуваат да се вклопат но на начин ним својствен со кој што на останатите им делува несватливо,неразбирливо...

Ништо,младите живеат во илузија и ја фураат капиталистичката измама дека имаат право на избор да бидат различни,а од друга страна впиваат се што ќе им сервира медимската пропагандна машина кој всушност е таа што ги одредува модерните текови,ставови и хипстерајски пориви.Нема простор да се говори за некаков си индивидуализам,едноставно колку и да мислиш дека си имун на сето ова во голема заблуда си,едноставно си програмиран,лоботомиран и однапред осакатен за било какво критичко мислење преку кое евентуално би можел да го надминеш колективизмот.Затоа не постои различност,бидејќи таа не подразбира ушите да ти се издупени различно од другар ти кој ти е конкуренција за женски или пак да имаш уникатна тетоважа каква што нема во маало.Различноста е во идеите,ставовите,бунтовноста па макар била и романтичарска и нереална.Ве уверувам,последниве 8 години секоја година сум во контакт со нова генерација,секоја за една година помлада од претходната и имам впечаток дека младите полека го губат епитетите кои треба да ја красат нивната младост,морално и интелектуално стануваат се поосиромашени,јас чувствувам празнина во нивните за мене безначајни животи кои се состојат од викендашки пијанчења,мувања,вртење џоинти..Ова се работите што ги знам,можам да замислам што не знам а што се случува всушност.Јас не сретнав дете за овие 8 години кое успеа барем малку да ме воодушеви пред се на интелектуално поле и ќе направи да се чувствувам среќен и спокоен со надеж дека ништо не е изгубено и дека има млади кои би можеле нешто да сменат.

И на ваков начин,со вакво однесување они мислат дека се посебни,различни од другите а сите се само клонови еден на друг.Ќе кажеш дека се вклопуваат,ама се вклопуваат во калта и пропаста на општеството и кога ќе видиш следат изгубени и пропаднати генерации кои еден ден ќе треба да бидат столбови на едно здраво општество.

Западот како ќе каже така,тоа е мој конечен одговор,фала пријатно.

повеќето се обидуваат да живеат според тоа другите што ќе кажат, односно премногу значење даваат на тоа - што ќе помислат другите ако го направам ова...?

многу мал број луѓе денес живеат на начин на кој тие се чувствуваат добро, не грижејќи се што останатиот дел би рекол за нивните постапки.

Младите најчесто одлучуваат да станат дел од „copy-paste“ генерацијата.Под оваа генерација подразбирам луѓе кои немаат свое „јас“, луѓе кои мора да имаат таблет-телефон како своите другарчиња, да носат исти чизмички или чевлички како своите другарчиња или другарки, тие не го сметаат за нормално, ако некој не се исере некаде или не направи некоја белја (како тоа што го прават нивните другарчиња), или пак ако не ишкрта некој некој автобус со расистички графити или пак со слогани на национална омраза, тоа ти се најчесто луѓе, чии идоли им се Кардашијан (ова дека почнаа со ова име да серат во секојдневието па затоа ми е познато, ништо чудно сега и Грујо да воведе данок за споменување на имево) или пак „Којкурзнамкој“ и нивните парчиња облека, односно тоа што облекле они па сега мора како нив и они тоа парче облека да го купат, макар и тоа да значело пропаст на светот.Утре се обложувам дека ако некој измисли за мода да се нацрта пикадо-мета на гзот дека утре нашите млади и тоа ќе го ископираат и ќе почнат да се шетаат со пикадо мети на голиот газ покрај „Тренд“.Барем да земам стрелки и да гаѓам или да удирам клоци кај стигнам, ако може некој да ме информира за ова ако има некакви информации.
Значи младите не припаѓаат ниту во едната, ниту во другата категорија, попрво би рекол дека припаѓаат во онаа категорија на штеточини и на загадувачи на општеството, заедно со јаглерод диоксидот, лекот за ваквите работи е девизата: „ќотекот од рајот е дојден, а со него и Господ во пижами“.

Младината треба да смени нешто, не да чека готово од државата. Кај нас младината е онаква каква што ја опишаа неколкуте члена погоре

Глупаци (повеќето од нив)...
„Не се замараат“ тие...Ау, голема работа!
Се занимаваат само со некои тешки глупости. На пример, кој што носел, кој што рекол, кој на кого му бил дечко...
Потоа, глупата музка: турбо - фолк и некој си многу лигав поп. Грозно.
Каква површност, какова глупост...Неверојатно! Импресивно!

Подобро ќе бидам отпадник отколку глупак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom