Што може да се работи со овој факултет?

• Креатор на темата Креатор на темата Ruzmarin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Znaci vaka,jas sum 4ta godina u gimnazija.Matematicki smer,no sakam da se zapisam na ekonomski fakultet.Moeto prasanje e sto mozam da rabotam posle fakultetot,dokolu izberam:
E-biznis,a sto mozam da rabotam ako izberam Menagment???

Овде сигурно нема да го работиш тоа што си го студирал, освен ако татко ти има фирма и таму да те бутне со сите салтанати. Во приватен сектор ќе работиш ко црнец плус мал милион работи и позицијата ќе ти биде нешто налик на министер без ресор, значи се по список :icon_mrgr: Ти битно заврши си факултет и терај само напред, па во случај да не извадиш книшка, ти посакувам среќата да си ја најдеш надвор во подобри услови и со подобра плата. Овде рај не гледаш.
Со лесно нека ти е.

Овде сигурно нема да го работиш тоа што си го студирал, освен ако татко ти има фирма и таму да те бутне со сите салтанати. Во приватен сектор ќе работиш ко црнец плус мал милион работи и позицијата ќе ти биде нешто налик на министер без ресор, значи се по список :icon_mrgr: Ти битно заврши си факултет и терај само напред, па во случај да не извадиш книшка, ти посакувам среќата да си ја најдеш надвор во подобри услови и со подобра плата. Овде рај не гледаш.
Со лесно нека ти е.

Druze,potpolno si vo pravo,no jas kako mana imam toa sto sekogas sum smiren,sekogas baram resenie na problemite i sekogas sum pozitiven za sekoja rabota.Sepak druga e realnosta i rezultatite od site slucuvanja vo zivotot.Sepak probuvam nekako da prodolzam ponatamu i zatoa prasuvam koi raboti mozam da gi rabotam ako zavrsam E-biznis,a koi ako zavrsam Menagment.Sekogas smetam deka postoi barem malku nadez da se napravi nesto dobro.

Znaci vaka,jas sum 4ta godina u gimnazija.Matematicki smer,no sakam da se zapisam na ekonomski fakultet.Moeto prasanje e sto mozam da rabotam posle fakultetot,dokolu izberam:

Со економски факултет можеш да бидеш,од семкар на улица...до претседател на држава.(а смеровите на факултетите се измислени за да добијат на шмек):)

Така да со овој факултет можеш да бидеш вклучен во сите сфери општеството.

Е сега лоша работа е што,на факултет нема ништо да научиш посебно....затоа треба мозокот во слободно време да ти мисли 300та на саат...и да се движиш со луѓе,да шириш познанства....да бидеш комуникативен...и да почнеш да учиш бизнис финти и цаки од некој бизнисменчиња.(т.е да видиш како функционира светот во реалноста...т.е колку треба да бидеш итар):)

А ако чекаш да завршиш факултет,па тек после да бараш работа...толку е више...тури и пепел и на диплома и на се и доживотно пријави си се на бирото за вработување.

Што може да се работи со Маркетинг Менаџмент?
Ке раздаваш флаери по плоштад. :)
А бе деца заебете тоа економскиот, има добри женски не викам не ама за ваше добро ако сакате женските да трчаат по вас одет си на некој технички факултет, научете нешто во врска со дроизводство на нешто, било што.Во производството лежат парите. Така да ако произвдеш нешто имаш пари автоматски имаш жени, крај завршена прича. Вака со економскиов ке биде ценкање 2 денари 3 денари, купи продај.
Ако нема производ економистите од што ке живеат? Откако ке научиш да произведеш после тоа многу полесно ке ти биде да научиш да продадеш.
Јас завршив средно економско и сега завршувам Машински факултет и затоа ви кажувам зошто и двете области сум ги учел. Дефинитивно учете нешто што произведува некаков производ а не нешто што те учи како да тргуваш со производот.
На економски единствена вредност гледам во Е-бизнис ама иди влези да те видам, за таму најголем интерес има. Некако од другите економски смерови овој е најпросперитетен.

Ке раздаваш флаери по плоштад. :)
А бе деца заебете тоа економскиот, има добри женски не викам не ама за ваше добро ако сакате женските да трчаат по вас одет си на некој технички факултет, научете нешто во врска со дроизводство на нешто, било што.Во производството лежат парите. Така да ако произвдеш нешто имаш пари автоматски имаш жени, крај завршена прича. Вака со економскиов ке биде ценкање 2 денари 3 денари, купи продај.
Ако нема производ економистите од што ке живеат? Откако ке научиш да произведеш после тоа многу полесно ке ти биде да научиш да продадеш.
Јас завршив средно економско и сега завршувам Машински факултет и затоа ви кажувам зошто и двете области сум ги учел. Дефинитивно учете нешто што произведува некаков производ а не нешто што те учи како да тргуваш со производот.
На економски единствена вредност гледам во Е-бизнис ама иди влези да те видам, за таму најголем интерес има. Некако од другите економски смерови овој е најпросперитетен.

Па и тоа што викаш ;)

Извини вака, ама опасно ме нервираат вакви како тебе. Како може да се мислиш за некој факс ако немаш воопшто некаква претстава што би работел со него?

Е сега лоша работа е што,на факултет нема ништо да научиш посебно....затоа треба мозокот во слободно време да ти мисли 300та на саат...и да се движиш со луѓе,да шириш познанства....да бидеш комуникативен...и да почнеш да учиш бизнис финти и цаки од некој бизнисменчиња.(т.е да видиш како функционира светот во реалноста...т.е колку треба да бидеш итар):)

А ако чекаш да завршиш факултет,па тек после да бараш работа...толку е више...тури и пепел и на диплома и на се и доживотно пријави си се на бирото за вработување.

Како и каде би можел еден редовен студент да се движи во круг на бизнисмени за да ги научи тие финти? Студирањето т.е. предавањата и учењето одземаат доста време, а останатото време најчесто се троши за забава и рекреација.
И што значи тоа последното? Треба да почнеме да бараме работа пред да завршиме? Секако дека треба да размислуваме на таа тема, но сериозно да почнам да барам работа додека ме чека испит...?

Извини вака, ама опасно ме нервираат вакви како тебе. Како може да се мислиш за некој факс ако немаш воопшто некаква претстава што би работел со него?

Дечко, ако опасно те нервирам, не пишувај. Ова е форум, секој има право да пише што сака

Ништо, апсолутно ништо бескорисен факултет во Македонија е овој.

Како и каде би можел еден редовен студент да се движи во круг на бизнисмени за да ги научи тие финти?

Гледаш дека ми е ставено во деминутив "бизнисменчиња"...ама ете таму сум ги испуштил да го ставам во наводници.

Значи тоа се луѓе,кои што се слободни играчи да речеме....и се чепкаат по секакви бизниси...само да им улета ќеш....а такви ги има многу...и многу работи можат да се присвојат од нив.

На пример ти можеш 4години да истераш на факс и да завршиш...а да не си способен да отвориш фирма....нити пак да ја водиш....бидејќи малите бизниси бараат мозок и брзи реакции...а не тупење теории.

Студирањето т.е. предавањата и учењето одземаат доста време, а останатото време најчесто се троши за забава и рекреација.
И што значи тоа последното? Треба да почнеме да бараме работа пред да завршиме? Секако дека треба да размислуваме на таа тема, но сериозно да почнам да барам работа додека ме чека испит...?

Епа нема ти у прва година да почнеш да бараш работа....туку веќе у 4та треба да гледаш кај некој да подработуваш пракса...да крадеш занает....а не да се филмаш дека коа ќе ја земеш дипломата и оп банката ќе те чека.

Druze zasto voopsto go gledas toj fakultet koa si matematicki smer imas elektro, masinski kade rabota ke moes da najdes mn brzo ne ja gledam poentava vo tvoevo razmisluvanje no tvoe e :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom