Што мислите за запознавање на Интернет?

• Креатор на темата Креатор на темата Marcys_DE
  • Време на започнување Време на започнување
Абе незнам како да ти кажам се допишуваме веќе 2 години се е ок.. дури сега добив покана за онака кафе.. па незнам што да права....
Гледаш фејк профил е :pos:
Сепак размисли убаво, ако излезеш на кафе тоа договори се да биде на твоја територија, во твојата населба :)

епа оди на кафе де,понашај се нормално како и пред пц додека збориш со неа,па со самото кафе и самиот муабет во живо ке видиш дали би сакал уште еднаш да се видиш со неа или не...и јас со мојот се запознав преку грешка додаден пријател на фб па од муабет и кафе преминавме во врска која трае веке 2 ипол години...и аман не е веке ни срамно ни смешно запознавање преку нет...(y) од мене и фурај...на крај краишта еден пријател повеке во животот не би ти сметало нели?

Тешко е да се кажее што сакам јас.. неможеш да си заљубен или незнам штооо тоа е само интернет .. затоа незнам како да се понашам во живо ако се видам со неа .... тоа е мојот проблем ...
Чим сте останале во контакт две години и тоа на интернет жначи ви оди доста муабетот т.е си имате доста заеднички теми на разговор, па излези и види се со неа може ке си се допаднете и во живо ,а и ке си ја разјнасиш дилемата дали си заљубен ,се можно ништо чудо сепак две години конттакт не малце па макар тоа било и само на интернет

Јас имав неколку пати контакт со една девојка.. се запознавме преку Интернет.. станавме многу блиски што дури добив покана за кафе, вечера... што мислите колку е тоа паметно да се оди или не ? Ајде да видам некој со лично искуство да помогне... Фала

Не знам дали грешам ама пишуваш како десет години да имаш.
Две години се допишувате ја имаш на ФБ претпоставувам отприлика знаеш како изгледа, кои и се другари, каде живее итн.

Што е проблемот?
Те свиѓа, а ти нејзе не? (Пошто како што разбрав она те поканила)
Ако ја свиѓаш иди на кафе направи муабет и ако проба нешто стави и до знаење дека ја гледаш само како пријателка.

Ако е друга ситуацијата т.е ти ја свиѓаш(претпоставувам и она те свиѓа чим дала понуда, а земи во предвид дека е женско)

Исто иди на кафе биди тоа што си, ако две години сте правеле муабет онлајн сигурно нема да ви биде проблем да најдете заеднички јазик.

И тоа е тоа.

П.С Немам вакво искуство, чисто запознавање на интернет ама искрено не гледам што е толку проблематично во дотичниов случај.

Кај ти е машкоста бе? Излези, ќари ја. Цурата со тебе збори 2 години, секако мисли дека си добар. Плус 2013 сме, нормално е дека се дешаваат запознавања преку интернет, тоа е исто веќе како и во дискотека, само што овој пат ја знаеш личноста каква е у карактер колку-толку. Терај си.

Јас имав неколку пати контакт со една девојка.. се запознавме преку Интернет.. станавме многу блиски што дури добив покана за кафе, вечера... што мислите колку е тоа паметно да се оди или не ? Ајде да видам некој со лично искуство да помогне... Фала
Иди бе јас пред 7 години мојата ја запознав преку МСН. :pos: Тогаш ФБ не беше во мода.
Некое време ја следев што прави како прави, не и се кажував дека јас сум тој со кој што пишува 24/7.
Послатко е кога ќе ја изненадиш и "случајно" ќе ја запознаеш. Вака договорено не е интересно. :)

На крај ја начекав сама на улица чекаше автобус и седнав на клупата. Гледам не ме препознава, и го имав бројот и си викам ај да и пратам порака да знае е кој е тој што дреми на клупата. Тоа беа стари времиња и бев дете. :icon_lol:
И кога ја запознав мислев како цел живот да се знаеме. Одма почнаа заебанциите и муабетите кои останаа незавршени. :D

А и преку пишување полесно е да се искажат и дознаат некои работи отколку во живо.
Уште по муабетот со познава каков тип на женска е. Штом си се зближил нема да имаш проблем, освен ако не се смени по првиот состанок и види дека не си тоа што го очекувала.

Оди испиј си го кафето прави муабет како на фб немој да бидеш укочен. Ако има привлечност кул, ако нема ете пријател плус. Ако излезе некој да те ребра голем стап, 2 години ако немал што да прави он е за жалење. Опуштено, не се работи за операција на мозок.

Кај ти е машкоста бе? Излези, ќари ја. Цурата со тебе збори 2 години, секако мисли дека си добар. Плус 2013 сме, нормално е дека се дешаваат запознавања преку интернет, тоа е исто веќе како и во дискотека, само што овој пат ја знаеш личноста каква е у карактер колку-толку. Терај си.

Ако воопшто е цура

Ако воопшто е цура

Да, зашто некој 2 години ќе глуми дека е женско. :facepalm: Плус, сигурно не било анонимно тоа, слики, Фејсбук и чуда, лесно е да се види дали се работи буквално за неа.

Да, зашто некој 2 години ќе глуми дека е женско. :facepalm: Плус, сигурно не било анонимно тоа, слики, Фејсбук и чуда, лесно е да се види дали се работи буквално за неа.

Не сакам да го доуплашам малиов што ја отворил темава, ама мене една луда лезбејка, со дебел глас, две-три години ме акаше по ќерамиди со лажен профил и слики од братучед ѝ. Значи не лажела за карактер, емоции, приватни проблеми... Само што го криела полот, случајно да не ја откачам. Кога ќе се сетам, го контактираше дури и татко ми, сакала да ме изненади и да ме запроси. :pos:

Де бе, ако толку се мислиш дали е машко или женско, напрајте видеокал на скајп, ама одма.

Не сакам да го доуплашам малиов што ја отворил темава, ама мене една луда лезбејка, со дебел глас, две-три години ме акаше по ќерамиди со лажен профил и слики од братучед ѝ. Значи не лажела за карактер, емоции, приватни проблеми... Само што го криела полот, случајно да не ја откачам. Кога ќе се сетам, го контактираше дури и татко ми, сакала да ме изненади и да ме запроси. :pos:

Камера или gtfo. Случајов ист како на Catfish, емисија за вакви онлајн врски и средби после 2-3-10 години (озбилно имаше едни се сретнаа после 10 години Интернет).

Ти па ако не се пофалиш. :cautious:

Нејсе, според мене нема ништо лошо за упознавање преку интернет, модерни времиња се, љубав преко жице, плус се избегнуваат непотребни социјални моменти со погрешни личности, горе-доле. :icon_lol:

Имам запознаено многу другарчиња преку интернет, денес интензивно се дружам со некои од нив. Лепша половина немам упознаено преку жица. :place:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom