Што мислите за Битолчани?

• Креатор на темата Креатор на темата zocipro
  • Време на започнување Време на започнување
Остај друго, у сред Скопје пеат, да добие на тежина видеото... :)

Остај друго, у сред Скопје пеат, да добие на тежина видеото... :)

Скопјеееее?
Мене па ми се чини дека е на Европското, во Австрија. Ко да видов нешто на швабски напишано

Знаеш дека е можно... ја мислев дека е коа беа овде со Македонија кога играа. Ти па шо си толку... погорди ќе бевте вака... убаво сценарио ви Скроив, хрвати во Скопје пеат “битола мој роден крај“ а ти... Аустрија. пф. :nenene:

Ти па шо си толку... погорди ќе бевте вака... убаво сценарио ви Скроив, хрвати во Скопје пеат “битола мој роден крај“ а ти... Аустрија. пф. :nenene:

Богами убо си го смислил, ама толку рано на сабајле не скопчав дека на то си мислел :smir:

Па онака кратко време се знам со Битолчани, и така на како први впечатоци ми стојат како многу коректни лица, со фер однос и слично,

За Битолчани имам добро мислење, ама за Битолчанки не му ја мислам многу:vozbud:

Битолчани најмрзливиот народ во Македонија, за работа да не им речиш, а за шетање се први, последниот денар на шетање да се потроши.

Имам само еднаш отидено во Битола и првиот впечаток што го добив беше дека девојките се мошне средени, дотерани, арно ама (како што беше кажано во една тема од мода и убавина) не прават разлика меѓу дневна и вечерна облека за излегување. Дијалектот ми е многу смешен и доста зборови не разбирав, ама се снајдовме во комуникацијата:wink:

bitolcani smesen dijalekt aj ne me zasmevaj nie bitolcanite go zboruvame najcisto makedonskio jazik to e fakt i vo knigite to go pisi

сите битолчани го " мразат " Скопје , ние скопјани сељачки сме збореле не сме се разбирале (алоо кадеее?!) , сите машки у Скопје биле педери , немало едно убаво женско , мн бил прљав градот , во Бт поефтино било таксито , у Вардар гомна пливале ... а чудна работа , сите битолчани копнеат за Скопје и пола Битола е населена тука :)
инаку неам нишо против Битола , битолчани , битолчанки напротив , иам мн другари и другарки од таму :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom