Што мислите? Дали оваа претприемачка идеа би функционирала во практика?

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Jobs
  • Време на започнување Време на започнување
Во светот услугата се плаќа исто и овде. Значи дечкото за да му пронајде некому бизнис партнер ќе си наплати да речеме 5 000 евра. За истиот тој производител утре ќе најде друг бизнис партнер има многу држави во светот нели :)
Потоа ќе најде друга фирма и така натаму.
Али некој да ти плаќа процент цел живот тоа не е возможно:) Стави се во позиција на производител и размисли дали ти би му плаќал некому цел живот?

Да речеме јас имам Афричка фирма и произведувам гуми наместо да отварам јас преставништво во Македонија ќе му дадам на некој човек кој знам дека добро ќе ја презентира мојата фирма и така ќе го ширам кругот но од друга страна ќе го испочитувам договорот со некоја норма .случајот решен.

Е сега ако станам алчен и почнам да ангажирам 100 фирми во Македонија никој нема да биде мотивиран да ги продава моите гуми.
Ја знаеш онаа изрека тајна ако кажеш на еден ама ако тој каже на некој друг тогаш не е тајна

Штом им рекол Бил Гејтс на ИБМ сакам процент од секој ваш продаден компјутер со нашиот софтвер значи не од програмот туку од продажбата.Франшиза

Во светот услугата се плаќа исто и овде. Значи дечкото за да му пронајде некому бизнис партнер ќе си наплати да речеме 5 000 евра. За истиот тој производител утре ќе најде друг бизнис партнер има многу држави во светот нели :)
Потоа ќе најде друга фирма и така натаму.
Али некој да ти плаќа процент цел живот тоа не е возможно:) Стави се во позиција на производител и размисли дали ти би му плаќал некому цел живот?
totalno go usra moeto razmisluvanje za tebe so ovoj citat
epa zosto da ne zema procent na sekoja tura?????
znaci za 5000 evra da ti go otvoram patot i posle da se polnis ti so pari
so mojata ideja i so moite luge i prijatelstva
eeeeee sestro totalno si greska
so 5000 evra jas nema da bidam pobogat
vo totalna zabluda ni e biznisot i imame uste usrana kultura i ambicii
znaci klasicen primer
da zemam 1000 evra na kup otkolku da zemam standard po 100 evra vo narednite 10 godini
ti sto bi odbrala mlada gospogice????
jas ke bidam zadovolen so 100 evra da gi zimam na sekoja tura otkolku da me kupis kako kuce za 5000 evra
mozebi ke zarabotuvame poveke pari mozebi ke se rasiri celiot proekt
ti ke stanes golema a jas ke rastam so tebe
znaci zaedno da rasteme a nemas samo ti gaz za pari

totalno go usra moeto razmisluvanje za tebe so ovoj citat
epa zosto da ne zema procent na sekoja tura?????
znaci za 5000 evra da ti go otvoram patot i posle da se polnis ti so pari
so mojata ideja i so moite luge i prijatelstva
eeeeee sestro totalno si greska
so 5000 evra jas nema da bidam pobogat
vo totalna zabluda ni e biznisot i imame uste usrana kultura i ambicii
znaci klasicen primer
da zemam 1000 evra na kup otkolku da zemam standard po 100 evra vo narednite 10 godini
ti sto bi odbrala mlada gospogice????
jas ke bidam zadovolen so 100 evra da gi zimam na sekoja tura otkolku da me kupis kako kuce za 5000 evra
mozebi ke zarabotuvame poveke pari mozebi ke se rasiri celiot proekt
ti ke stanes golema a jas ke rastam so tebe
znaci zaedno da rasteme a nemas samo ti gaz za pari

Корка затоа и капитализмот неможе да опстои се експлоатираат сите за да една фирма направи тежок профит а уште и може да каже утре чао пријатно.

Не е алчност тоа, чист бизнис. Ако веќе немам корист од тебе ќе те шутнам. И не гледам зошто некој долгорочно би ти давал процент за своите производи и ресурси кој ги троши.
Услугите се иднината, кај нас времето е созреано за тоа.
dali znaes sto pisuvas ili pogresno sum te razbral??????
ne sum mnogu skoluvan pa zatoa 8mi razred zavrsen

ako nemam koris od tebe ke te sutnam zosto da ti davam procent

a posle pisuvas

uslugite se idninata,a kaj nas sega e vreme za uslugi
--- надополнето: Nov 25, 2011 11:29 PM ---
Корка затоа и капитализмот неможе да опстои се експлоатираат сите за да една фирма направи тежок профит а уште и може да каже утре чао пријатно.
greska si
kapitalizmot funkcionira so ovoj sistem
znaci ako si mi pretstavnik na toj proizvod i ke zimas procent ti samiot ke se boris da prodades sto poveke i poveke roba
znaci ako jas sum gazda na firmata ti si pretstavnik na toj proizvod sekoj sto ke mi se javi ke go pratam kaj tebe bidejki ti ke se boris za bonus prodazba a so toa ke zarabotis poveke
a jas ke imam poveke vreme da prodavam na druga strana
e sega ako imame mal kapacitet na proizvodstvo ke se borime da go zgolemime proizvodstvoto
znaci kako rastam jas taka i ti ke rastes so mene
ke se nadgraduvame i ke sorabotuvame
taka mozeme da sorabotuvame mnoooooooooogu vreme
a ne da te sutnam posle prviot sklopen dogovor
gresam ili ????

..грешиш..., а зошто... ќе ти кажам под еден од следните два услова:првиот класичен...да ја платиш мојата вообичаена тарифа за совет , или ...вториот филантропски ...да ми презентираш документ дека си отишол четири разреда понатака од 8-ми разред :)

..грешиш..., а зошто... ќе ти кажам под еден од следните два услова:првиот класичен...да ја платиш мојата вообичаена тарифа за совет , или ...вториот филантропски ...да ми презентираш документ дека си отишол четири разреда понатака од 8-ми разред :)
nemam uste 4 drugi zavrseno za sreka:)

Да не ве цитирам сакам само да прецизирам нешто во врска со вашите реплики.
Мешате комерцијалист за продажба и фирма правно лице за услуги во продажба. Значи фирмата која е производител и која бара извозен пазар си има лице (или самиот газда) на кое работа му е да ги пласира производите. Овој производител ќе добие понуда од фирмата на дечково за пласирање на производ. Значи тој договор е еднаш и се исплаќа по завршена работа. Значи дечково со неговата фирма му наоѓа бизнис партнер си наплаќа за сработеното и завршува договорот. Комерцијалистот потоа си преговара за изглед, количина, маркетинг, транспорт, дизајн, лента на производи итн. Ако е способен сам да си најде нема да му треба дечково со фирмата. Така јас го гледам бизнисов на дечково. Нешто као меѓународна комерција. Потоа може да го најми за друг пазар или да го препорача на пријател. И така дечкото ќе се шири.
Ако се врзе долгорочно за процент на производ му доаѓа како долгорочна зависност од фирмата, како исфрлен пиун, каде веќе можат да се искористат сите методи за отстранување. Значи вака ќе го побара повторно, така ќе гледа да го отстрани. Освен ако не живеете во некој идеален филм каде овој ќе му плаќа месечно по 200 евра доживотно и плус пиво ќе му донесе со смоки :) Мислам да не се лажеме возрасни сме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom