Eпа еве ќе почнам со тоа што сеуште многу македонци не сватиле дека не мора секоја македонска страна да завршува со мк што ја докажува посетеноста на кајгана.ком.мк....Знаев дека некој луѓе знаат да залутат несакајќи на таа страна ама си немав поим дека бројот може да е толкав така што дури и се најде во топ 100 најпосетени страни од страна на македонците(којзнае колку луѓе залутале у точка додека беше во нивна сопственост таа страна

)...сега да кажам за другите страни
1. Јаху
2. Гугл....
не ме чуди тоа што Јаху е попосетена од Гугл. Од една страна Јаху е поџиџана а македонциве(ај да не викам така,ќе кажам многу мои другар(к)и) викаат што има толку убаво во Гугл,кога Јаху е толку посредена и поинтересна

3. Мсн(Ок....не ја посетувам,само кога треба да доналдирам нова верзија на Мсн месенџер

)
4.Хи5(Што знам...Ок е

)
5.ЈуТјуб(Ок...и јас многу ја посетувам,и Др Вирус,не мора да се дaунлоадира од Рапид...можеш и од ЈуТјуб да даунлоадираш ако не ти е доволно гледањето на спотовите)
6.Пријатели(Maкедонска копија на Хи5...ама оваа не бледа,пребледа копија.....ама што знам,ок е страната бидејќи овдека се само македонци,па можда и недостасувало вакво нешто)
7.Windows Live(Oк....)
8. Мајспејс....Изгледа има многу македонци по ваквиве страни

Мене искрено досадно ми е да се регистрирам,да средувам профили и да барам пријатели на вакви страни...ама чим им е интересно на луѓево нека си трошат време на тоа

9.Рапидшеир(Е ок де...македонски пирати,не ми пречи,ама ете јас ретко даунлоадирам од таму,повеќе аплоадирам дека ме мрзи да пуштам преку мсн или преку скајп а на рапид иде брзо аплоадот)
10-12. Македонски портали.....супер! И јас често ги посетувам овие(заедно со кајгана,точка и мотика)
13. Википедиа(браво за сите македонци што придонесуваат за македонските статии на страната :smir: )
14. Блогер(интересни се страните на блогер,само што ете...ме мрзи да правам моја страна,а и не дека некакво знаење(или било што) ќе добијам од тоа...едноставно за забава,иако јас би го рекол мачење да средиш нешто кој ретко кој освен твоите пријатели и роднини ќе го види поради фактот дека има милиони блогови(може и милијарди) у светот и твојот е само една точка у слика долга пет илјади километри
15. Т-мобајл....скржави македонци бе,сите сакаат бесплатно да си пуштаат пораки

16. Блог.ком.мк(види 14)
17. Пикзо.ком(некако ги трпам блогер и хи5...ама пикзо.ком. Не се глупости,тоа е крајно детско,а да не зборам за сликите што ги ставаат тинејџерите кои идат таму за да изгледа уште подетско,понесредено и поглупо
18 и 19. Точка и Кајгана(види 10-12)
20. Имдб(супер,и јас идам секогаш овде кога сакам да најдам филм,глумец,филм во кој глуми некој глумец,оценки како и различни коментари за филмовите)
21. Мегааплоад(Ова нешто ко рапид...ретко даунлоадирам,само што овде никад не аплоадирам

)
22.Moтика(види 10-12)
23. Microsoft.com (странава и не знам што нуди....лол,не сум ја посетил досега :nesvest: )
24. Mт Нет(ова покажуе колку сме назад со интернетот,пусти македонци секој ден проверуват лимит случајно да не даунлоадирале/аплоадирале премногу)
25. Бадијала.ком(форум креиран од лудаци кои мислат дека ваков форум може да опстане со интернетот кој го нудат во Македонија...не знам ни како е толку посетен со оглед на тоа што скоро сите фајлови од темите што се постари од 30 дена се избришани од рапид(или од местото кај што се аплоадирани),околу 3/4 од темите се такви бидејќи всушност таму сите трупаат теми со линкови до програми кои никој не ги доналдира(па ни македонците)...значи џабе пропуштено време кога само постираш нешто што никој не го интересира...дискусија...хммм,не сакаат да се претвори форумот како овие кајгана,идивиди и марифет. Они сакаат нивниот форум да остане кретенски идиотизам

26. Goal(никад не сум бил)
27. Live Score(ок....)
28. Passport.com (Windows Live ID....ок)
29. kadevecer.com.mk (добра е страната...ама не ја посетувам

)
30. Вест(...ах,луѓево немат пари да си купат весник од 15 денари или?....Се чудам што толку има на страниве за да се најде на ова место ама свеедно,не ме напаѓајте ако случајно има нешто(којзнаешто) што сум испуштил бидејќи не сум ја посетил странава

)
Ете така...се испопишав што мислам за страниве...скоро ќе има апдејт за од 31-65 место,и на крај од 66-100...Инаку преска што кажав сум разочаран од македонците го повлекувам зборот,бидејќи еве сега подетално видов дека повеќето се ок-добри страни...секако има неколку исклучоци ама во главно сме ок