Што кога вашите другари/другарки се мешаат во вашата врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Forza Milan!!!
  • Време на започнување Време на започнување
Ako navistina ti se drugari/drugarki nema da ti se mesaat vo vrskata, nikoj ne znae podobro kakva vrska imas i kako ti e od tebe. Duri i ako pobaras sovet ne treba da bide od tipot abe aj otkaci ja otkaci go, ili vidi go kakov e tuku taka da bide daden da mozes sam da si odlucis sto e najdobro za tebe.

Секој ќе ти се меша во врската/животот онолку колку ти ќе му дозволиш.
Знам да слушнам размислување на другарки или другари, ама секогаш се преиспитувам колку тоа мислење е точно. За тоа како ми е во врска и колку јас уживам или не, можам да почувствувам само јас.....но не и тие околу мене, затоа што тие ја немаат мојата душа и срце.

Мене може да ми кажуваат колку сакаат... исто ко да си зборуваат со зид. Колку он ќе ги слушне и разбере толку и ја...
може не е добро секогаш да се биде толку тврдоглав...
ама ја си викам поарно ја да заебам него некој да ми соли памет.. така да .. кај мене другарките прво никогаш не ми дале совет за дечко пошо дознаваат за него тек од кога ќе се фанам.. а второ додека сум во врска гледам да си изградам доверба врз основа на мои лични тестови и односот на партнерот кон мене.... тоа ми е доволно.

Што кога вашите другари/другарки се мешаат во вашата врска, дали ги слушате нивните "совети" за изгледот и однесувањето вашиот /вашата партнер/ка или ги игнорирате сите озборувања и се одалечувате од нив.
Брат има голема разлика во тоа да ги слушаш и да ги послушаш.Бидејќи ти се другари/ки ќе ги ислушаш после сам/а ќе се преиспиташ ако е нешто посериозно ќе провериш и од друг извор и после ќе донесеш одлука и точка.
Мора да се напомене има работи во кои може да се мешаат и во кои не.
Исто така многу е глупаво да донесеш одлука набрзина и кога си полн/а со емоции како дечкото погоре во примерот со телефонскиот повик(ЛОЛ).
--- надополнето: Nov 13, 2011 2:08 PM ---
Од мое најлично искуство можам да кажам - премногу ги слушав, прегадно се заебав.
После 4 години од мојата врска... дознав дека другарка ми сака да го легне дечко ми, а другар ми е вљубен во мене. И да, тие беа цело време до мене и него, низ сите наши подеми и падови, низ сите перипетија во врскава. Знаеа се, се за нас.

Баш на вистинските сме им верувале... посебно јас, нема што.

Затоа, наравоучение - се слушам самата себе, другите повеќе.. јок.
Шпанска серија...

Никого не слушам никој не ме интресира може само некогаш совет да побарам за нешто да видам како тоа изгледа објективно од женски другарски аспект.Врската е помеѓу мене и некоја ,никој од страна не знае кој и какви чувства носиме и како реагираме према некого.Најлесно е од страна и да се делува хипотетички сите тоа го знаеме.

Живеј како што сакаш ! Слободен и сам ! (во дозволени мерки сам,неможеш цел живот сам,ипак ти треба подршка од некој :)))) !
--- надополнето: Nov 13, 2011 3:12 PM ---
Живеј како што сакаш ! Слободен и сам ! (во дозволени мерки сам,неможеш цел живот сам,ипак ти треба подршка од некој :)))) !

boxing-punch.jpg

Секој ќе ти се меша во врската/животот онолку колку ти ќе му дозволиш.
Знам да слушнам размислување на другарки или другари, ама секогаш се преиспитувам колку тоа мислење е точно. За тоа како ми е во врска и колку јас уживам или не, можам да почувствувам само јас.....но не и тие околу мене, затоа што тие ја немаат мојата душа и срце.

Првата реченица ти е стварно на место и мислам дека тоа е најточно! Браво :)

Слушам пријателски совет .... ама никогаш не потпаѓам под туѓо влијание..што мислам дека јас е паметно за мене колку и да звучи тоа лудо и глупаво за другите..терам по свое па ако се зезнам тоа си го прифаќам како лекција :)

vo zhivotot ke se iznashlushate., mal milion "dobronamerni" i navistina dobronamerni soveti od drugari i drugarki., no konechnite odluki se donesuvaat i merki se prevzimaat posle prespiena nok., i konechite odluki definitivno se donesuvaat vrz sopstveno mislenje

., tami.,... pusa i pozdrav4e

како прво треба да си способен сам да си сонесеш одлука и да не потпаѓаш под никакви влијание (односно да ја избегнуваш илузијата наметната од другите) процени си дали се во право твојте другари/другарки и потоа реши, само немој да дозволуваш некој да ти пере мозок...

Drugar/drugarka mozi da ti dava soveti, mozi da ti kazi sho bi bilo najdobro za tebe. Ama samo ti mozish da odluchish dali ke poslushash ili ne. Na kraj ke prestanat i soveti da davat ako vekje ne gi slushash. Ko ke si vo vrska ne gledash vo okolina sho se sluchuva. Zaljuben/a si do ushi i komentari od drugi lugje ne bivat. Slushash, ne slushash pak na kraj nema da poslushash.

никогаш не ми се мешале или советувале за врската. иако една еднаш реши да подлегни на шармот на мојот дечко... јас фино ја прашав: ако го сакаш, само речи ми-земи го,ти го давам,само не биди фуфа,глупа си! има со лопата да ги риниш, ке си фатам друг. одговори со не. и после сама се повлече од мојот живот...останавме само на едно здраво.

Кога се работи за пријатели, често знаат кога ќе ме видат тажна да ми нафрлат по некој совет поткрепен со факти кој ќе ме натера на размислување.Секако дека тој совет ќе го прифатам, но само како опција и ништо повеќе.
Сепак, како што кажа Македонка погоре, никој ама баш никој, колку и да бил во слична ситуација како мојата, не може да ме земе под негово влијание и да диктира со моите чуства.Затоа што и покрај се тоа се мои чуства, и колку и да се погрешни, и колку и да е погрешно тоа што го правам, пријателите можат само да ми го плеснат тоа во фаца и успат да ми дадат некој совет, кој можеби ќе го послушам а можеби и не.Последната одлука посекако е мојата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom