Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Утре ќе ја прашам ќе пишам тука...
Исто и уште едно јадење шо додека бев средно многу ми го правеше за појадок...
Чаубур се вика неам поим да го знае некој друг како такво, можда името звучи турско, но потекнува од Егејска Македонија...
Не е ништо посебно ама многу вкусно...Се работи за јајца на око, со малку брашно и црвен пипер ...
мислам тоа беше само, ќе го направам со нејзе и ќе објавам слика со рецепт
...барав на Нет што е чаубур, може не го кажуваш добро, баш сакав да видам такво приготвено, но не најдов

Последно уредено:
...барав на Нет што е чаубур, може не го кажуваш добро, баш сакав да видам такво приготвено, но не најдов

Не сите работи ги има по интернет...
Ќе пишам начин на подготовка во темата секакви рецепти, едноставно е.
До душа може во скоро ќе поставам и видео.

Не сите работи ги има по интернет...
Ќе пишам начин на подготовка во темата секакви рецепти, едноставно е.
До душа може во скоро ќе поставам и видео.
Ти да ја седнеш баба ти, нека е жива и здрава, да ти ги каже сите рецепти што ги знае и после сподели со нас. :)

,,,ovoa e chaubur, a drugoto e _chalbur_,,,vo zovriena voda se stavaat dve jajca celi isto ko za na oko samo vo voda , vo chinija se stava drobeno meshano sirenje i vrz nego se stavaat jajcata , vo tavche so dobro zagrean zejtin samo malku se proprzhuva crven piper , se stava odozgora vrz jajcata i sirenjeto i na kraj se stavaat nekolku lazhici , po zhelba od vodata vo koja se zgotveni jajcata,,,toa e receptot za chalbur ,,,, Gevgelijski recept,,, :icon_mrgr:
Автоматски споено мислење:

IMG_20210217_175628232~3.jpg

Последно уредено:
9e606f4d4d12bfc5da25e306f8a2ff2a.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom