Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
se mislev shto ke bidat tie dve sostojki ama ne bev siguren, chekav da postirash schefe, a soya mleko standard sekoj dnevno consumiram da znaesh ke go napravam ova koga ke pravam vechera so fries, sum pravel makalo lukche, soya milk i maslo i polovina avokado i edno chili. Thanks for the tip mate.
Јас сум многу претпазлив со јајца.Пошто коа работев на брод така јако ни го испраа мозокот,што и до ден денес сум многу претпазлив и принципиален околу food safety.Најдобар веге мајонез ми е со аквафаба (водата од наутот) и се останато што иде со класика мајонез. А домашен секогаш правам во блендер со бокал, 1 јајце (полесен ми е со цело јајце), лажиче сенф дижон, пола лажиче сол и пуштам на најјако, додавам масло околу 200мл на 1 јајце и увек лажам и оставам 50-80мл негќ го ставам цело масло, на крај додавам пола цеден лимон и ако ми фали сол додавам. За нас дома највекусен мајонез!
Што се тиче мк фуд блогерство, во коронава сите запнаа да станат фуд блогери. Ги ценам само Софка и Фичо, друго се е уанабефудблогери. Дејв не го можам. Не се лоши и Готвиме со Маја и Готвиме со Маја од а до ш, две различни Маји се. Брза кујна е булшит, Викса дабетер. Има на фб една група Здрава храна мк верзија, има ок готвачи, ама се друго е шминка и фото. Не ставам слики јер се што готвам ставам и кај мене на Инста и Фб а држам до анонимност, колку може поише, али готвам многу. Моментално не баш, јер трудна и ми се лоши од мириси, али вчера имав напредок и месев и пита и правев и торта.
Изгледа превкусно, но преферирај да не ги пржиш туку да ги печеш и без воопшто додадено масло. Знам дека тоа го прави да биде вкусно, али екстра брзи јаглехидрати со висок гликемичен индекс во комбинација со многу масти е една од најлошите комбинации што може да ја внесеш во телото.Останале во бавчата...
Млади компири пржени со свинска маст и путер
Прегледај го приврзокот 275764
Прегледај го приврзокот 275765
Прегледај го приврзокот 275766
Прегледај го приврзокот 275767
...
Ако треба да одберам едно нешто за да јадам до крајот на животот многу веројатно е тоа да бидат компирите : )))
Rabotam vo taa industrija , ako sakate da vi dadam sostojki ? T.e ,toa so pisuva na etiketataИако не сум вегетаријанец ни веган,ме фасцинира твојата креативност.Дали знаеш како се прави вегански мајонез?
Sreken rodenden , covece ova kako vo miselin restoran lici.Денес ми е роденден .
Еленско месо со кафеав сос и зелен бипер,фарширован домат , суфле со аспарагус, ванила и морско оревче,муса од спанаќ,тартуфи со ореви и компири во ирски путер .
Прегледај го приврзокот 275555
Young enthusiastic chef with passion for cooking))))).@chef_cook разгледа ли, очекувам мислење од тебе...ценам каква и да е критика од професионален, нормално дека би била корисна. Ако не сакаш тука може слободно во пп да ми пишеш.
А шо работиш? На кој состојки мислиш?Rabotam vo taa industrija , ako sakate da vi dadam sostojki ? T.e ,toa so pisuva na etiketata
Автоматски споено мислење: денес
Оти бе вака од сабајле...Останале во бавчата...
Млади компири пржени со свинска маст и путер
Прегледај го приврзокот 275764
Прегледај го приврзокот 275765
Прегледај го приврзокот 275766
Прегледај го приврзокот 275767
...
Ако треба да одберам едно нешто за да јадам до крајот на животот многу веројатно е тоа да бидат компирите : )))
Маја,мајче јас да ме курчи,али е ок женска,глупости праи,шљака безвезе,али со шарм го праи тоа.Се смеев многу вчера коа ја глеав како праеше карбонара.
Па може у принцип.Али chef е професионален кувар.@chef_cook забелешки на место.
Во план сум поодамна да го сменам тоа со нешто друго, ама не ми текнало подобро.
Иначе љубител сум, ама човек шо готви, веројатно може да се именува како chef? или мора да имаш школо и диплома за тоа?
Готвам од 5 год. многу за тоа научив од баба ми, а поактивно почнав од кога се деси ситуацијава бидејќи се повлеков од СК, имав повеќе слободно време и си реков да направам страна, а инстаграм не ми е непознат.
Повеќе е тоа панцерота, а зборот панцерота не ми се допаѓа...![]()
Е сеа замисли како ми е мене...Ја вчера изгледав само две клипчиња од неа, едното со бургерите од мисиркино и таа карбонара примавера.
Јас што цело мое знаење за храна го иам само од тв и YouTube, праам пет пати пооригинална и подобра карбонара од таа нејзината. Прав си дека со шарм го прави и за разлика од Фиќо има харизма, ама готвењето и е просечно.
Спаваш ли мирно @коцка? )))))))))))карбонара примавера.