Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
utre imam beefsteak, povtorno e mojot red za gotevenje pa se mislam so koj garnir da go serviram? edino znam sosot od kapinki mi e spremen najbitnata svar.
 
saute french beans/grilled bacon asparagus/honey glazed baby carrots
Chef, daj kazi ako znaes so sto e dobro da napolnam purple sweet potato?
Го печам и ми е многу убав со лук и оригано, сакам полнет да пробам.
 
IMG_20200628_063946.jpg

Една Шакшука напрајв сабајле од доматата што ни остана од вчера ко праевме паста, бапнав едно јајце и лук, за мерак јадење за сабајле.
 
Chef, daj kazi ako znaes so sto e dobro da napolnam purple sweet potato?
Го печам и ми е многу убав со лук и оригано, сакам полнет да пробам.
Ако сакаш хелти,и фенси,пробај со гвакамоле или хумус))) или побарај на нет рецепт onion chutney.Иначе со се може да го полниш,ја со разни салати,пилешка,руска,порано го пукав по бродоине )))) со чедар и пржена сланина најбоље ))))
Автоматски споено мислење:

inace go serviram so rukola i so mlad kompir vo puter i spanak
то по далматински )))))
Автоматски споено мислење:

@Луси_Лу тоа јампсот измиј го убаво,но не го лупи,извалкај го во зејтин,можеш и рузмарин ситно да му исецкаш ако имаш, и завиткај го секој компир одделно фолија,блескавата страна однадвор,у печи го компирот до готовност на 220C⁰.Разрежи го комирот до половина,попречно али не до крај,сипи малце маслиново масло,и изгмечи го со вилушка.Стаи табаско у гвакамолето или хумусот,ќе се отвори,сладкото од острото,и ќе добиеш ефект на афродизијак ))))
 
Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 258820
Фидджин или Осетински пирог,со овчо.
Национално јадење од Осетија,една од Руските републики на Кавказот.
@gurman2 најверојатно знае! ))))
Што вреди што знам, кога не сум го пробал. Како си го спремил, се смее. Ќе го мислам деновиве.
Инаку, сега сум преокупиран со Тандир ;)
 
Што вреди што знам, кога не сум го пробал. Како си го спремил, се смее. Ќе го мислам деновиве.
Инаку, сега сум преокупиран со Тандир ;)
Баш,прееска,ме убедуваа,да праам у Скопје,кавказка/средно азиска кујна,со тандир,со казан,со мангал со се.Би било убаво,сосем нов концепт ма балкан.Ама не ми се нервира,у Скопјено )))
Автоматски споено мислење:

Што вреди што знам, кога не сум го пробал. Како си го спремил, се смее. Ќе го мислам деновиве.
Инаку, сега сум преокупиран со Тандир ;)
Баш,прееска,ме убедуваа,да праам у Скопје,кавказка/средно азиска кујна,со тандир,со казан,со мангал со се.Би било убаво,сосем нов концепт ма балкан.Ама не ми се нервира,у Скопјено )))
Автоматски споено мислење:

Каква е ненаситна, уште тоа ѝ фали! Душава ќе ми излезе после. :(
вие си знаете )))
 
[
Баш,прееска,ме убедуваа,да праам у Скопје,кавказка/средно азиска кујна,со тандир,со казан,со мангал со се.Би било убаво,сосем нов концепт ма балкан.Ама не ми се нервира,у Скопјено )))
Нервози не ти гинат
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom