Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Брзинското.
Со години дома користиме распар чинии, и вчера дознав дека у ствари сме имале два цели сервиса, некористени од пред 25 години, постари од мене, а ја не сум знаела. Пред некое време најдов таква алатка за двоење белки од жолчки, некои новогодишни модли, една пумпица за крофни... и еве сеа им дојде време за користење. :ROFLMAO:
И сеа цело време подредувам во кујна, што кај да ми стои, мерак ми е. :ROFLMAO:
IMG_20200509_211228_818.jpg
 
Јас се по ред. :icon_mrgr:
Што е тоа црвеното што има внатре?
Печени пиперки капија па после тоа сецкани, пржени само со сол и зејтин, па вакумирани во тегло (вриени како компот по тој принцип) може да се користат во секое време само за додаток треба малку оцет затоа што се прилично благи од кога ќе отстојат и нормално лукче.
 
Некој имаше пред неколку дена постирано таратур, и од тогаш ми влезе в ум и морав.
@CafeDelMar ,@Agda Beata ,шо тука е најблиску до јогурт? Сеа праев со павлака и creme fraiche, ама многу ми е густо.
IMG_20200509_215334.jpgIMG_20200509_215724.jpg
 
Некој имаше пред неколку дена постирано таратур, и од тогаш ми влезе в ум и морав.
@CafeDelMar ,@Agda Beata ,шо тука е најблиску до јогурт? Сеа праев со павлака и creme fraiche, ама многу ми е густо.
Прегледај го приврзокот 250523Прегледај го приврзокот 250524

Имаш прав јогурт, течен онаков. А пробај и filmjölk, мене ми се исти некако.
 
Стави малку сок од лимон и ќе биде поретко.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom