Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Супа од тиква, со морков, пашканат, кромид и лук. Од зачини: сол, црн бибер, босилек.
Прегледај го приврзокот 465923
Прегледај го приврзокот 465924
Прегледај го приврзокот 465925
Jas ova seto so Stap Blender go piriram. Dobivash kremasta supa
i pred sluzhenje turam vo supata vo tanjirot malce Maslo od Tikvi i odozgora i Lazhica Pavlaka
Neverpvatno ubavo za Oko i prevkusno . istoto mozhish i so koj bilo Zelenchuk da go pravish ne mora samo od Tikva
Eden primer

Дај рецептПрегледај го приврзокот 466032Чоколадна торта

Вака, пола е за Васина торта, ама место шам од белки има ганаж од чоколадо.Дај рецепт![]()

Ти благодарам. Ќе ја направам, предобро изгледа, нека ти е наздравјеВака, пола е за Васина торта, ама место шам од белки има ганаж од чоколадо.
Тесто:
-6 јајца се матат убаво со 6 лажици шеќер. Се додава и 2 лажици брашно, 6 лажици мелени ореви, прстофат прашак за пециво. Се мати додека не стане кремасто.
Во меѓувреме се загрева рерната на 200 и се става хартија за печење со зејтин премачкана ама минимално.
Се сипа во плехот и се пече додека порумени.
Потоа се сече на пола печеното и се става сок од еден портокал на секоја половина.
Фил:
Делот со ореви:
Во 1/8 чаша млеко на тенџере се ставаат 200гр мелени ореви. И се меша додека не се згусти.
За чоколадото:
Се матат 7 жолчки, пола шоља мала млеко, и 7 лажици шеќер. Тоа се меша со лажица додека се згусти, на пареа. Не со миксер бидејќи ќе се сварат јајцата. Се меша едно 20-30мин..
Кога ќе се згусти се додава 100гр чоколадо за готвење, може уште 1 мин на пареа, потоа се трга. Во чоколадниов дел се додава 200гр путер изматен со 4 лажици прав шеќер.
Ова се спојува со оревите откако малку ќе се олади ( да не е вруќо).
Се реди прв ред пандишпан, ред фил, ред пандишпан, ред фил.
За ганажот:
100гр топло чоколадо се растопува со малку путер и нишесте. И се прелива.Прегледај го приврзокот 466060
Прегледај го приврзокот 466055

Да ми кажеш дали ти се свиѓа.Ти благодарам. Ќе ја направам, предобро изгледа, нека ти е наздравје![]()