Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
ова се прави чварки, да научат скопјаниве, а не изгорени конци да купуваат по маркети.
И тоа цените за изгорениците им се упм. Без да видам цена земав од тие на пивац ли беше или како и да е. Тврди беа ко камен. Ги фрлив, немав намера на заболекар да идам :D

И тоа цените за изгорениците им се упм. Без да видам цена земав од тие на пивац ли беше или како и да е. Тврди беа ко камен. Ги фрлив, немав намера на заболекар да идам :D
Na Pivac se katastrofa, strogo tie na Zlatiborac shto se samo, nema podobra chvarka vo prodavnica/market.

Лјубопитно ми е каква е трапезата за Б'дни Вечер и Коледа 06/07.01 кај вас. каков е обичајот?
Посна трпеза, гравче, риба, сарма, лепче, баница со праз, питулици со лук и ореви, суво и свежо овошје, костени, винце.

Посна трпеза, гравче, риба, сарма, лепче, баница со праз, питулици со лук и ореви, суво и свежо овошје, костени, винце.
Да, исто е и кај нас. Само риба не може на Б'дни вечер и јастијата треба да са нечетно число 5,7,9..
А на Коледа јако јадене (y)
Честито Рождество Христово!!!

1704638039999.jpeg

Последно уредено:
Да, исто е и кај нас. Само риба не може на Б'дни вечер и јастијата треба да са нечетно число 5,7,9..
А на Коледа јако јадене (y)
Честито Рождество Христово!!!

Прегледај го приврзокот 403002
Христос се роди!
Знаеш се сеќавам дека баба ми не ставаше риба на Бадник, ама назад во Скопје кај другата имаше риба, може е до регионот, сепак интересно е тоа со бројките можеш да објасниш зошто 5,7,9?

Последно уредено:
Христос се роди!
Знаеш се сеќавам дека баба ми не ставаше риба на Бадник, ама назад во Скопје кај другата имаше риба, може е до регионот, сепак интересно е тоа со бројките можеш да објасниш зошто 5,7,9?
Честно да ти кажам незнам, традиција :)
Најдох на јутјуб нешто:

Брза салата.

1000035749-01.jpg

Што има во салатава?
Рендана шунка, рендани и цедени кисели краставички, потпечен сусам, урда, грчки јогурт, мајонез и зачини - бибер, домашна вегета и сол. :angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom