Што е поважно?

• Креатор на темата Креатор на темата ТЕНК
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
se milev dali da ja otvoram temava ali aj .sigurno deka za edna pesna da e dobra treba da ima i jaka produkcija i dobar tekst.u posledno vreme nema dobri producenti i zatoa pesnite se tapa .Sakam da vidam spored vas sto e podobro???

Двете се донекаде важни
Ама според мене поважен е текстот...
ипак- НЗС

Produkcijata e glavna stvar!!!!Site mozat da napravat dobar text ali dobriot i redok beat e tezok!

hmm... Jas mislam deka treba da ima nekoja harmonija megu tekstot i beatot. Da ima nekoja ramnoteza... Znaci isto, ama sepak tekstot da go vodi ritamot, a ne ritamot tekstot...

Хмм..има песни на кои едноставно текст не им стои,ќе биде премногу,а и самата музика го остава слушателот сам да ја доживее песната како што тој ја доживува.Жалосно е мелодијата да биде гром,а текстот да изгледа како срање во 2 строфи со по 4 стиха,и некој рефрен на средина,што ќе потсеќа на песничките што ми ги даваа да ги учам во прво одделение.
Или пак се оди до таа крајност што не можеш да го разбереш текстот ако евентуално не го симнеш.И тогаш доаѓа најголемото разочарување-во текстот има само самогласки,најчесто ааааааааа во состојба на згрчени гласни жици,или пак некои од пејачите се потомци на Тарзан(ма каков Тарзан,тој е сепак мелодичен)
Заклучок-Во една песна подеднакво се важни и мелодијата и текстот и сензибилитетот со кој е отпеана,макар да се работи и за метал песна.

Продукцијата е поважна!

`TENK` напиша:
se milev dali da ja otvoram temava ali aj .sigurno deka za edna pesna da e dobra treba da ima i jaka produkcija i dobar tekst.u posledno vreme nema dobri producenti i zatoa pesnite se tapa .Sakam da vidam spored vas sto e podobro???

producentot ne ja pravi pesnata, toa ipak ostanuva na komponistot......a baska vo tvojot stil e nekoj vid monotonija i taka i taka se kradat beatovi i samplovi taka da jasno bese deka ke se zasiti nekoj den....

stomatologot ili zabniot tehnicar. pri izrabotka na porcelanski zabi!!

LouWeed напиша:
producentot ne ja pravi pesnata, toa ipak ostanuva na komponistot......a baska vo tvojot stil e nekoj vid monotonija i taka i taka se kradat beatovi i samplovi taka da jasno bese deka ke se zasiti nekoj den....

vo denesnive denovi produkcijata e povazna!

Па веројатно вака во општи рамки и двете се битни, ама за мене најважен е текстот и начинот на кој е испеана песната (со емоции, без - мислам сепак се познава).

Ако сакаш краткотраен хит и многу пари-добра продукција.
Ако сакаш квалитетна музика, ама да се помачиш-добра мелодија и текст.
Е ако сакаш вистинска музика ем заработувачка-разбира се, двете.

Mesaja напиша:

pa gledaj deneska producentite prodavaat!!!!na primer eve ti primer 50 cent,da ne mu produciraat Dr.Dre,Kanye West itn. itn. mislis ke prodavase!So mislis in the club dobro ke zvucese na nekoja posrana produkcija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom