Што ако имате лоша карма?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
е добро де и што ако имаш лоша карма...купи си добра некое кило, или можеш да пробаш еднаш у животот да бидеш фин со некого па може и ќе ти се врати, ако ако не...епа ништо епа чорба:tapp:

Сакаш да кажеш дека животот ти е однапред определен ?

Не, животниот тек самиот си го определуваш во зависност од некои др ф-ри.Но она за што јас зборувам е дека сите тука сме со некоја одредена мисија која треба да ја исполниме.Тоа е причината на нашето постоење.Мое мислење :smir:

Субјективно се сложувам со тебе Божице, но кога ќе погледнам на пример во весник - силување, не знам. Што таа личност згрешила тоа да и се случи, или имала некој онаков или оваков дефект или слабост во начинот на размислување па и требало тоа лошо искуство да ја очеличи/“очеличи“?

Субјективно се сложувам со тебе Божице, но кога ќе погледнам на пример во весник - силување, не знам. Што таа личност згрешила тоа да и се случи, или имала некој онаков или оваков дефект или слабост во начинот на размислување па и требало тоа лошо искуство да ја очеличи/“очеличи“?

Па тоа ни јас ни ти не можеме да го знаеме. Самата таа си го знае. Според мене секој самиот си е виновен за тоа што му се случува. А секој настан пак во себе си носи одредена порака која ние треба да ја разбереме.

Убаво кажано, иако би било поубаво некој да може на друг начин да се искупи за тоа што го направил, ако веќе одиме по ова, логика на акција и реакција, бидејќи секое зло влече друго по себе...
Филмот Американска Историја Икс, Дерек Винјард, изгледа подалеку од Месечината, но можно е и таква промена. Човек...

Што ако имаш лоша карма? Значи демек што ако си правел лошо? Што со тоа?
Па јас познавам луѓе кои секогаш прават добро а никако нешто добро да им се врати. А исто така познавам и луѓе кои секогаш прават нешто лошо па некако не им се враќа баш со лошо.
Јас во овај случај се согласувам со The Goddess :smir: тоа е мое мислење

ne daj boze da trgnes po los pat potoa edno po drugo ke si se redat losite naviki i na kraj ke si ostanes so prstot vusta

Ние постојано , 24 часа во денот, испраќаме енергија кон космосот,и таа истата ни се враќа. Во зависност од тоа каква енергија сме пратиле таква и ни се враќа. Кога сме рамнодушни кон нешто, енергијата се враќа,и имаме поттик да истражуваме.
Кога нешто заебано ќе правиме, као убиства кражби и што знам што уште не истата таа енергија ни се враќа. Е сега после смртта, телото умира, духот излегува и повторна се раѓа, смртта не е ништо друго освен нов почеток.Тогаш она што требало да го научиме во минатиот живот, го учиме во другиот живот како што спомна типот погоре за будистот што си ебал векот во вода. Сигурно ви минатиот живот он бил некој си убиец или кој знае што, па после се родил во такви услови да стане будист, и да се прочисти духовно, али јебига кармата му била гадно ебено лоша.
Иначе се смета дека бројот на кармата е 8. Се што има име и облик на светот има свој број....

Хаха.Знаев дека нема таму да реплицираш,нинџа една. :)

Spells.Protective ones.Eнергијата е циркулативна,па после спознавање,може и да се предвиди.
Јадам гомна за работи кои ги знаеш.
Stop testing me. :)

ne e sekoj sam vinoven za toa sto mu se slucuva tuku toj sto mu go napravil toa, toj e vinoven, inaku se opravduva zloto i nepravdata i se povikuva na poslusnost.

Karmata e krug, zivotot e krug taka da moze se izleze od krugot i da se vleze u drug krug i da magicniot broj e 8 bidejki oznacuva infiniti ...dva kruga

учењето за реинкарнација и карма всушност ја оправдува неправдата со некаква си заслужена казна од некаков си предходен живот, а во суштина значи дека само родот е вечен и преку него јас како принцип на индивидуалноста.

Црквата Христова не ја прифака кармата и не верува во неа,во конкретнот случај очигледно се работи за превласт на злото над духот човеков

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom