Што ако би ти кажале дека умираш!?

• Креатор на темата Креатор на темата la-loca
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ја заебам смртта четврт пат, ова вртење досега три пати. Ме нејќе косачот што да правам :icon_lol:.

Еднаш сонував дека имам некоја болест и ми кажаа дека ќе умрам... да знаете не е многу убаво чувството дури ни на сон, немав време за ништо, мислев дека ми треба уште време за да завршам некои работи. (а сонот сигурно ми беше како некоја лекција, зашто тој период ми беше се преку глава и сакав повеќе да не постојам.А после сонот не ми текнало пак тоа да го помислам) Затоа за ова не би сакала повеќе да коментирам.

Имам размислувано на оваа тема-и знам дека сигурно ќе пробам работи што претходно не сум ги пробала никогаш, ама и постојано ќе си повторувам дека сум здрава и дека ниедна болест нема да ме уништит(а да и на крај немат да умрам:toe:) јејејејеје

Сите ќе умреме бе! Нема да ти кажат нешто ново.

Сите ке умриме ама да знајш кога ...... па добро барем ке си завршиш некои работи шо ти лежеле на душа а ако незнајш ништо од то ке си умриш и :toe:

Глупава е темава, па што праеме ние во моментот, живееме? Секој ден сме се поблиску до смртта, секој ден трошиме по еден ден од животот, секој ден остарувае, значи фактички ние умираме полека, се додека не настапи целосна смрт, секој дневно го трошиме телото старееме итн.....
Шо значи, знајме дека умираме, ама дали знајме како да го поминиме животот??

Глупава е темава, па што праеме ние во моментот, живееме? Секој ден сме се поблиску до смртта, секој ден трошиме по еден ден од животот, секој ден остарувае, значи фактички ние умираме полека, се додека не настапи целосна смрт, секој дневно го трошиме телото старееме итн.....
Шо значи, знајме дека умираме, ама дали знајме како да го поминиме животот??
Две страни на паричка во исто време. Ем живееш, ем се приближуваш кон смрт. Може во истиов момент, може по неколку години или децении ова второво ќе те стигне. Сите овие тврдења и филозофии дека ние уствари умираме цело време (ова ко државата што цел живот чекаме да умре...) паѓаат ко кула од карти кога ќе ти речат: Имаш два месеца живот. Никој никогаш таква вест не дочекал на нозе и подготвено. Ние психолошки никогаш не сме подготвени за такви вести, мислиме дека животот ќе ни трае вечно, и во 99 % од случаите ја негираме смртта како појава. Таа е табу и ќе остане табу се додека постои човештово.
Затоа Sextasy, не е исто да се крепи филозфија која вели дека постојано умираш (што е и точно), со пракса која ти вели дека во Април ти веќе нема да шеташ по земјава. Сигурно нема да го имаш истото лежерно чувство како сега.

Две страни на паричка во исто време. Ем живееш, ем се приближуваш кон смрт. Може во истиов момент, може по неколку години или децении ова второво ќе те стигне. Сите овие тврдења и филозофии дека ние уствари умираме цело време (ова ко државата што цел живот чекаме да умре...) паѓаат ко кула од карти кога ќе ти речат: Имаш два месеца живот. Никој никогаш таква вест не дочекал на нозе и подготвено. Ние психолошки никогаш не сме подготвени за такви вести, мислиме дека животот ќе ни трае вечно, и во 99 % од случаите ја негираме смртта како појава. Таа е табу и ќе остане табу се додека постои човештово.
Затоа Sextasy, не е исто да се крепи филозфија која вели дека постојано умираш (што е и точно), со пракса која ти вели дека во Април ти веќе нема да шеташ по земјава. Сигурно нема да го имаш истото лежерно чувство како сега.

до некаде си во право, али ко за мене, јас си имам едно сфаќање, дека ние постојано живееме , исто како енергијата пошто душата е енергија, и постојано кружиме.Енергијата не се губи туку се менува, така и ние можеби нема да бидиме во ова тело, со ова сфаќање, ама сепак моето „јас“ продолжува да живее, во било каков облик.
Барем јас така размислувам:)

Meh... feelin good..ow..
I'd prolly do tha same I'm doin tonight.
I'd do the same I'm doin every day..
Eat a meal I'm hungry for.
Listen to a music I'm hungry for.
Puff a spliff I'm hungry for.
Mby visit a girl I'm hungry for.
Listen to a blues I'm hungry for.
Dream a dream I've never seen before.
Visit a place I've never met friends before.
Ме гашка...
Си крчкам...
Damn... Medferit. Love it.

Овој одличен филм се занимава со прашањето - што ќе направите доколку имате уште 5 минути живот? Вреди да се погледне.

ак ми се понаша ко мршојадец тој шо че ми го речи то....че му речам...да ти ја јадам пченицата

se shto se rodilo ima i svoj kraj ., umiranje ., normalna rabota :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom