Shocking: Вистината позади месните производи

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
Видеово ама ни 1 процент не ме конвертира во вегетаријанец. Не се сложувам со начините на кои се убивани животните, но тоа се случува затоа што работниците на тие фарми се многу ниско-платени реднекс кои не можат на никое друго место да се вработат.

Прифаќам дека видеото е вознемирувачко, и дека не треба вака да се понашаат живинариве/сточариве.
Сепак, ќе си продолжам да јадам месо без трунка вина.

Прифаќам дека видеото е вознемирувачко, и дека не треба вака да се понашаат живинариве/сточариве.

Исто.
Изгледа сме лоши, лоши луѓе.

Доколку вака се третираат животните таму тогаш дефинитивно треба да се реагира и да се смени тоа зашто сепак има луѓе не земјава што не планираат да престанат да јадам место и сакаат да биде квалитетно и здраво она за кое даваат пари и кое го внесуваат во својот организам.Несакам кога јадам стек да си помислувам низ што ли се поминала кокошката чии гради ги јадам сега и да ми се згрози јадењето.Видеово е ептен грозно и стварно е сурово и нехигиенски пред се и ако се знае каде се прави ова тогаш треба да се затворат тие фарми на животни под хитно.Сепак ова го јадеме ние и треба да задоволува некои критериуми а ако со овој начин се исполнети критериумите тогаш дефинитивно треба промениии....

Па и да престанеме јас и ти да јадеме, пак нема да се промени ова што го видовме погоре... :)

А околу односот на “фармериве/сточариве“... не секаде се вака брутални. Побогу, прасенца од земја маваа, газеа кокошки, бодеа крави со вила... Факт е дека клипов е направен со цел да се свеснат луѓето, па затоа се селектирани најнајбруталните можни начини на кои се убиваат животните, но треба да се знае дека не секаде работите одат така. Како и да е, чисто сумњам дека многумина би престанале да јадат месо после клипов.

Ја вака би им праел на говедана шо им прават на животнине, со клешта у шупак, племето дивјачко безосетно.

takov tip na sindzir na ishrana ne moze da se dozvoli od socijalno zivotno koe i te kako ima izvori na drug tip na energija koja ja gori .. vo ovoj slucaj ziv organizam meso i krv ... nie sme UPGRADE na majmunite kolku sto sum ucen ...ako bevme upgrade sigurno ne mislam deka ne mozevme od site ovozja i zelencuci da izmislat nesto koristno namesto meso so hormoni i ete poslednovo kineski oriz recepta -> 40% oriz so 60% plastmasa ) bravo momci na logikata ... sindzirot na ishrana ne mi izgleda polezen za irprodata .... i za kraj pozdrav so ova klipce vo odnos na temava.Dosta bese kanibalizam ... neka na stapi HUMANIZAM vo odnos na prirodata i nejnite kreacii ...

Видеово ме натера да помислам на вегетаријанство. Греота е ова бе..

Епа јадете треви бе, златно месо, свински бут милина :)

Ептен ме замисли видеово... ја и уште од порано не јадев кога се сервирало јагне цело на маса зошто ми било жал ама ова е ненормално и нехумано.. Ќе гледам да избегнувам што појќе =\

Сум присуствувал и сум учествувал многупати на собири кај што се колат животни: прасиња, телиња, јагниња, кокошки, јариња, желки, ежови,...... долга е листата. Но, никогаш никој од присутните не се изживувал врз животните на овој начин.

Видеото на првиот пост е снимено со цел да се направи пропаганда и да му се прикаже на народот лага, за да не ги убиваме животните. Ако веќе осудуваме некој, треба да ги осудиме тие кои го направиле видеото.

Ја стварно не знам која е целта на клипот-јес да ми се слоши и дека у еден момент (од тие 10секунди што ги видов) ќе паднев од столче-ама, сепак, не ми се лоши сега кога мислам на пршутата у фриџ...:toe: Ај, идам ја да си сецнам парченце...Да бидам реална, повеќе сакам да ми стига запакувано, одошто ја да мора да трчам по него!

Ауууууууууу колку само ме потресе видеово :vozbud:
простете неможам да се соземам, што само им правеа на кутрите животинки говеда едни ѕверови.
лелелелелел морам да одам сега до шпорет, да испржам пола кило прасечо, за да ги повратам калориите што ги изгубив поради возбудата од видеово
Говеда неваспитани едни

Добро бе мајката што им е филмот да ги мачат така животните.Ова го заслужуваат педофилите и манијаците што ги мачат животните.

Сум гледал како ги колат животните ете пример кај нас за Курбан Бајрам кога ќе го заколат животното го кријат ножот се додека не го срушат животното на земја.

Нема врска ова со вегетаријанството бидејќи како што кажаа и други тоа е синџир...ама не треба да ги мачат животните бе!

Ауууууууууу колку само ме потресе видеово :vozbud:
простете неможам да се соземам, што само им правеа на кутрите животинки говеда едни ѕверови.
лелелелелел морам да одам сега до шпорет, да испржам пола кило прасечо, за да ги повратам калориите што ги изгубив поради возбудата од видеово
Говеда неваспитани едни

Остај се, и јас сега мавнав едно обезглавено пиле кое кога ме виде, се стопи и стана гулапче, приготвено во Маги кесичкине со зачини, да ги надонкадам и јас потресните калории што ги изгубив како тебе, сето тоа го надокнадов со мачениот компир кој што го вадиме со копач од нива, ете да дознаат и луѓето како им вршат лошиве земјоделци на компирите тортура, срам да им е......Пу пу...
Него остај тоа, среќа што како мал не јадев во МекДоналдс, како што повеќето од тука јаделе, инаку досега којзнае кај ќе ми бил паметот..........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom