Шкембе чорба

• Креатор на темата Креатор на темата Никсън
  • Време на започнување Време на започнување
Само кога ќе видам како изгледа ми се одјадува, не па да ставам во уста.:ne: Бљак, дабл бљак ОДВРАТНО!

Ова е правата тема за мене :icon_lol: ауф колку сакам ш(ч)кембе, не е хумано...едно време знам ја применувавме константно посабајлечки, после целовечерно конзумирање алкохол. Чорбава е лудило, башка и со киселинче, мадгоносче и лукче, па па па да збеснеш и 3-4 ракии со душа да ги плеснеш :icon_lol: домаќин чоек, тоа ти е...

Бљак ... мразам шкембе .. не сум пробал досега,а не верувам и дека ќе пробам ... гаднооо

postovam skembe corba, i obavezno luk vo nea

со лукче и оцетче во блендер и потоа само додади си во порцијата . Обожувам шкембе чорба. Уствари сите чорби ги сакам и јадам , дал е телешка, јагнешка,рибја, пилешка...:toe:

и да напоменам само,бидејќи некој спомна овде дека ужасно мирисала, хммм, не е точно, шкембето(телешкото) кое се продава е исчистено, обелено, а ако некои ви приготвувал чорба од нечисто купено шкембе- кое дома сте го чистеле - тогаш верувам дека ви мирисало.

Јадам мешана телешка со чкембе зошто ми е мрсничка само со чкембе. Најдобра беше во Битола на железничка во бифето од Палас кога ќе појдев мамурен насабајле.
Во Мексико се вика менудо, ја штракаат мексиканците секое сабајле кога ќе ја претераат со текила.

Мразев и ми беше гнас се додека не пробав...сеа си јадам така троа али ко ќе ми текне од шо е напраено..едноставно вода пијам

Се знае за ова се иде во Битола посебно :) а поготово со тоа лукот и оцетот леле како иде лиги ми потекоа хахаахахах :)

Не сум пребирлива ама ова и спанаќот дефинитивно ми се најодвратни нешта :ѕ
Не можам да си замислам тоа да јадам.

Прво не е шкембе чорба туку Чкембе чорба (се надевам дека некој ќе со смени насловот на темата):smir:
Чорбата инаку си е закон посебно ако вечерта си се очукал и сабајле да стегниш една чкембе чорба да се расониш(отрезниш) е добро
Како ритуал во Битола порано многу се користело да јади чорба на сабјле сега се помалку и помалку за жал

koj ne znae shto e dobra chorba aama ich neka ne probuva., ., da vlezam vo kazan so chkembe chorba suv ke izlezam., a vie ne znaete shto propushtate .,

да јадам орган низ којшто проаѓале животински гомна - НИКАД :sick:

koga jadete drugo meso pomisluvate od koj organ e ., ajmo narode na osvestuvanje., abe ne znaete shto propushtate., em chkembe chorba ., em pohovan ., .. ami vo toa loneco od chkembe chorba ., da se nurnam suv ima da ispadnam., .........

a dzhigerche ., jadete ., toksikologija .,... pa shto ., (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom