Шкембе чорба

  • Креатор на темата Креатор на темата Никсън
  • Време на започнување Време на започнување
најуба е во работничка менза (еее порано ко имаше мензи по фабрики) пошто таму не се мачат многу да исчистат чкембиња па во казаните одозгора над чорбата ќе најдеш 3 прста зелена пења (а по еден прст во пајнцата), само со лајцата ќе растргаш малце то зеленото ко жабокречина ќе туриш киселина колку шо има чорба и сркај и голтај.....
 
Ја обожавам. Посебно после бурна ноќ, најдобар појадок ми е.

Колку брзо отрезнува да занеш
--- надополнето: Oct 18, 2011 7:02 PM ---
Прво не е шкембе чорба туку Чкембе чорба (се надевам дека некој ќе со смени насловот на темата):smir:
Чорбата инаку си е закон посебно ако вечерта си се очукал и сабајле да стегниш една чкембе чорба да се расониш(отрезниш) е добро
Како ритуал во Битола порано многу се користело да јади чорба на сабјле сега се помалку и помалку за жал

Во цела Македонија се јаде,Битола не е исклучок
 
aj ojdov da baram ., kako bre ne vi e sram ., chkembe chorba ., i toa za vreme ruchek ., abe sabajle eeeej., vo 14 ja pravea prva liga ., ama otkako se storija gospoda nema veke., steta., ima edna birtija kaj stole ., odnadvor krsh ., ama vo chinija ., slatkoina., taka da si znaite:cuc:
 
corba da ama ckembe...
blak.[DOUBLEPOST=1471206243][/DOUBLEPOST]istata corba moze da se napravi bez ckembe
 
Најубава чорба за мене, без конкуренција. Мајка ми како ја прави уфф... Баш вчера и реков да направи деновиве одамна немам јадено, скоро месец дена.
 
Убаво јадење е,со лукче и оцет ммм.мм мераклија сум за секаков вид на чорби посебно за шкембе..
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom