Ширден

• Креатор на темата Креатор на темата Insomniac
  • Време на започнување Време на започнување

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Локација
Прилеп ебаго
Дали знаете што се користи за Ширден, прилепчани не одговарајте, ќе во го дадам рецептот кога ќе си дојдам од одмор

За полнење на ширденот потребно е :мелено месо,бел и црн доб мелени или сечкани и ориз.Секако неодминливи се и зачини затоа што ова јадење би требало да ги има во изобилие за да биде вкусно.Барем вака го правиме ние.И мнооооогу е вкусно.Позз:wink:

За полнење на ширденот потребно е :мелено месо,бел и црн доб мелени или сечкани и ориз.Секако неодминливи се и зачини затоа што ова јадење би требало да ги има во изобилие за да биде вкусно.Барем вака го правиме ние.И мнооооогу е вкусно.Позз:wink:

многу многу погрешно

Баба ми е прилепчанка, и ми има правено доста често, смеам да кажам?

Ај кажи, знам само дека оди со вино ова ширденов. :)

имам во Прилеп неколку пати јадено поубаво нешто од тоа здравје знам дека се прави од 5 вида на месо ситно сецкано малце ориз и се полни ширденот точно не ги знам состојките

Немам никогаш ама никогаш пробано тоа и ни знам како изгледа ни каков му е вкусот.Сега кога ке одам во Прилеп на гости се надевам дека ке пробам па тогаш ке пишам какво е:toe:

Nikad neam probano, pogore procitav deka se stava i oriz ako e tocno nikad nema ni da probam

Да зависи од готвачот што го прави, ама главното нешто е телешки желудник и во него се ставаат месо, ориз тнтара пнтара...

Немам пробано,но би сакал да пробам...:):):kajg:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom