Sheffield United - FM14, Atso

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
6.358
Еве и ја да го претставам мојот тим - Шефилд Јунајтед.
За играчи што обожаваат да почнуваат со тимови од понизок ранг, Шефилд Јунајтед е можда (според мене) најдобар тим за тоа, зошто? Прво одлични тренинг центри, како и за сениори така и за јуниори, второ - стадион од 32.000 и трето солидни финансии. Првата сезона за трансфери на располагање имав 2.5М и 130k payroll буџет, а од мене бараат 3-6 место или плејоф и да се донесат "високо профилни" играчи.
трансфери:


Со донесување на играчи како Sidi Keita, Mpenza, Iaquinta, Marques, Paul Robinson и во вториот дел: Ali Karimi i Lita лесно го исполнив второто барање. Исто така мора да се признае дека во Шефилд на располагање имаш неколку повеќе од солидни играчи (Baxter, Brandy, McGinn, George Long, F. Cuvelier, H. Maguire) последниов е талентиран халф со потенцијал, ама голема желба имаше да си оди (имаше и договор до 2015) па на крај на сезона го пуштив у Ридинг за 2М, како и McGinn во Данди за 1.5М.
Едно време бев лидер и во трка за првото место со Престон, али ми се повредија играчи Keita - 10месеци аут, Iaquinta 3м, McGinn 5м и неколку ситни повреди па на крај доволно беше што успеав да го сочувам 2то место, на крај играч на сезона Niklas Hunt 1М платениот фудбалер од Елфзборг (13 гола и 12 асистенции).


Во втора сезона добив 5М за трансфери, а неделниот буџет ист(130к) на мое барање ми го зголемија за додатни 100к :), од управата од мене бараа да продолжам да донесувам играчи со репутација, и да успеам да останам во Чемпионшип. Кога ми отиде и Maguire најдобриот од одбраната, 65те примени гола во првата сезона беа превише имав саката одбрана со многу спори играчи, па прво донесов 3 нови халфа: Andy Butler, и двајца репрезентативци Boris Pandza i David Edgar, исто така и одлични бекови Adam Smith i Fiamozzi, a Pantsil i Benedetti како backup. и играчи како Henri Saviet и Sunny (големите таленти од пред 4-5 год.), Cianо, уште еден просечен голман(Marek Stech) од Yeovil - тимот кој испадна, искусниот играч од Естонија K.Vassiljev.

Транс. аут


Сега со поголема репутација како клуб, го реформирав целосно и тренери и скаути. Направив Very Broad скаутинг мрежа што е одлично за второлигаш и тренери повеќето со 4 ѕвезди. Исто така ги сменив најбитните HoYD, спортскиот директор и асистентот, асистент ми е V. Cangelosi (помошникот на Земан во Рома) па сега они ми вршат голем дел од работата како донесување на млади играчи, праќање на позајмица на децата од Шефилд, тренинзи итн. се разбира ги имаат потребните атрибути иначе ќе ми го уништат клубот.


Еве со која тактиката играм, јас ја имам направено:



Mentality: Control
Fluidity: Fluid

Често пати ја менувам зависи од противникот и како ќе ми ја започне тимот утакмицата, некогаш го играм Ciano како трекуариста или SS, дечкото игра се! на која и позиција да го наместам, он дава гол или асистира. Исто така ко Фергусон што си го имаше Солскјер ја тука во Шефилд имам еден Brandy(AMR) на 11 пати влегување од клупа упиша 4 гола и 2 асистенции.


Сега во Чемпионшип одбраната е комплетно средена после 17 утакмици сум без пораз имам дури 7 нерешени (лани цела сезона 4) голманите ги ротирав незнам кој од кој е полош :). Оваа сезона единствен пораз ми е од Ватфорд во Capital One Cup и тоа во 1/8 финале на 2:2 имаше пенал за мене Baxter го промаши и на крај изгубив 3:2, две години по ред со нив се паѓам и ме исфрлаат :mad:.

 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Лееее овој Саивет кое играчиште стануваше до FM10 :D
 
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
6.358
Апдејт:
Втора сезона (Шампион во Чемпионшип; 1/8ф Капитал Куп (2:3 пораз од Ватфорд); трета рунда во ФА куп (пораз од Сандерленд 3:6))
- најдобри играчи: Niklas Hult (4гола и 21асистенции), Camillo Ciano(21гол и 18ас.), Adam Smith (4гола и 4ас.)
На крај на сезона го продадов Saivet и земав рекордни 8М (дечкото ми бараше плата од 70к), а имаше уште година од договорот.
Табела:



трансфери:

--- надополнето: 22 декември 2013 во 14:23 ---
Трета сезона (високо 5то место во Премиер лига; трета рунда во Капитал куп (пораз од Ман. Јунајтед 1:4); 1/4ф ФА куп пак против Јунајтед и идентичен пораз од 1:4)
- Widespread скаутинг мрежа; тренерите сите со 4,5 ѕвездички; одлични тренинг услови (моментално се доградуваат за плус уште едно ниво); стадионот проширен за уште 7.000.
- играч на сезоната: Todor Nedelev (13гола и 17асистенции); за разлика од претходната оваа сезона Camillo Ciano со послаб учинок (15гола и 4ас) како и Niklas Hult(3гола и 10ас) од новите играчи добар беше и Jan Moravek (3гола и 10ас), а новиот поачер Shawn Parker малце разочара со "само" 13 гола и 4 ас на 23 утакмици како стартер и 10 од клупа(33).
За следната сезона добив 46 милиона! и payroll буџет од 830k. 40 милиона дадов за Iancu и Kerim Frei, а како слободни играчи дојдоа: Fernando Tobio, Guido Vadal, Autret (backup), Ashley Richards (backup), Oğuzhan Özyakup. После 3 сезони го продадов и Niklas Hult за 5 милиони.
Табела;





Трансфери:


"Ѕвездите" во тимот:
Todor Nedelev

Fernando Tobio

Arijan Ademi

Kerim Frei

Gabriel Iancu

Oğuzhan Özyaku

Guido Vadala

Sebastian Sosa

Shawn Parker

Jan Moravek

Ricardo Fiamozzi

Camillo Ciano

тука се и Kurzawa, Adam Smith, Liam Trotter, Joe Baxter итн.
 
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
6.358
договорено првото појачање за следна сезона (y)
26 утакмици во лига 12 гола и 14 асистенции :vozbud:

 

Kajgana Shop

На врв Bottom