P
pozdrav eden topol
Гостин
Прегледај го приврзокот 255620
Официјално, и вториот протект(барем дрводетелството) e довршен, со доработувањето на тетраедрите...
Aiij ama se ubavi, kako bajadercinja...e sega bravo ke ti kazam

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прегледај го приврзокот 255620
Официјално, и вториот протект(барем дрводетелството) e довршен, со доработувањето на тетраедрите...

Како рецептот? Денеска стаивме дома, веќе направивме ореховачаПрегледај го приврзокот 256183
Сабајле вишновача праив

Околу кило вишни, извадени јадра/на половинки, по 4.5 супени лажици шекер во тегла. Домашна ракија. дупло дестилирана. Телгите се од 1 литар...Како рецептот? Денеска стаивме дома, веќе направивме ореховача![]()
Po koj recept go pravevte, po onoj so 40 orevcinja!?Како рецептот? Денеска стаивме дома, веќе направивме ореховача![]()
Maјка ми дома правеше ораховача.... ќе да биде 30-40 оревчиња и куп шекер. Имаме за извос...Po koj recept go pravevte, po onoj so 40 orevcinja!?
Dobar lek e za tiroida.

Ако добро заприметив на литар ракија пола кило шеќер со кило вишни (цели) и каранфилче внатре (по желба може и цимет у стапче. Веќе долго време така се прави и е многу многу добра.Околу кило вишни, извадени јадра/на половинки, по 4.5 супени лажици шекер во тегла. Домашна ракија. дупло дестилирана. Телгите се од 1 литар...
Po koj recept go pravevte, po onoj so 40 orevcinja!?
Dobar lek e za tiroida.
Тоа со 30-40 оревчиња ќе да е лекотMaјка ми дома правеше ораховача.... ќе да биде 30-40 оревчиња и куп шекер. Имаме за извос...![]()
Преблага испаѓа. И нешто карамелизирана. Се обидувам да го избегнам тоа пошто правев и "Џин" и "Трнинковача". Џинот се претвори во јегер со мешавината, а трнинковачата ептен блага...Ако добро заприметив на литар ракија пола кило шеќер со кило вишни (цели) и каранфилче внатре (по желба може и цимет у стапче. Веќе долго време така се прави и е многу многу добра.
Тоа со 30-40 оревчиња ќе да е лекототприлика 10-12 оревчиња. Уште има од таа од пред две години и што постара тоа поубава.
Ќе пуштам една слика деновиве обавезно
Aronijata ne li e slicna so trninkata!?Од трнинка. Sloe berry.
Прегледај го приврзокот 256197
Сливовидно грмушесто растение, со мали модри бобинки со големи семки. Расте диво, полно со трње. Бобинките се киселкасти, и смолести.
Имам и водка со трнинка (се продава во веро).
Kaко што кажав , џинот испадна како Јегермајстер без шеќер. Додадов шекер, и домашен јегер имам
Ова е оригиналната рецепта
• 750ml good quality vodka
• 2 tbsp juniper berries (more if you like juniper-forward gin)
• 1 tsp coriander seeds
• 2 cardamom pods
• 2 peppercorns
• Half a cinnamon stick
• A small piece of dried orange peel (remove the white pith as it’s very bitter)
• A small piece of dried lemon peel (again, no pith)
Без парчето цимет, кардамом во прав, без помаранџа(заменета со цитрон),
Allspice/пименто(2 до 4), 5-6 каранфилчиња и супена лажица анасон.