сезонска(летна) работа во германија 2011 за студенти

• Креатор на темата Креатор на темата Milencheto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 ноември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
1
Работете во некоја од Германските метрополи за време на летниот период, заработете, и уживајте во убавините на Германија! Аплицирањето е во тек.

Информации и аплицирање на
rabotavogermanija2011@yahoo.de

Ај некоја информација повеќе ако сакате...дали треба да знаеш германски (пошто ја сум тапа), има ли шанса за работа во Франкфурт конкретно, какви работни места се нудат, колку ќе ме чини вкупно...благодарам

Работете во некоја од Германските метрополи за време на летниот период, заработете, и уживајте во убавините на Германија! Аплицирањето е во тек.

Информации и аплицирање на
rabotavogermanija2011@yahoo.de

заебаваш ли :jaj:

Треба да се има основни познавања на Германскиот јазик најчести работни места се во Клиники,Домови, како хигиеничари, Ресторани за брза храна,McDonalds,Pizza Hut, сатницата се движи помеѓу 6.70-8.60евра од час..дневно од 8-10 саати во зависност од фирмата.Вие сами неможете да ја одредувате дестинацијата.Најчести места се Минхен,Бон,Штудгард,Фрајбург.

A може со англиски јазик нешо пошто германски ретко кој знае ...

Вака,со Англискиот исто имаш предност но сепак минимални познавања од Германскиот се неизбежни.

значи без англиски и македонски не вреде да се аплицира?

не вреди мораш да знаеш кинески малку барем инаку како ќе се разбереш таму

па знам нешто англиски ама не сум толку добар за да ме клат професор по англиски него муабетот ми беше може има некоја работа во магацини или слично па за таму не треба толку знање

па знам нешто англиски ама не сум толку добар за да ме клат професор по англиски него муабетот ми беше може има некоја работа во магацини или слично па за таму не треба толку знање
Англискиот јазик ќе ти биде предност али Германскиот е потребен за основно комуницирање со претпоставените.

Кои услови треба да се исполнуваат? Јас сум студент на Германски јазик па би сакал да аплицирам?

Кои услови треба да се исполнуваат? Јас сум студент на Германски јазик па би сакал да аплицирам?

Да си редовен студент,меѓу 19-29 години ,основни познавања на Германски јазик.
Пиши ми маил во пп ќе ти ги пуштам апликациите и образложение како се пополнува и други подетални информаци.

Дали се плаќаат некакви трошоци, такси, пари за услуга... некои други давачки? И ако има колку се вкупно по апликант?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom