sex pistols vs ramones

Ramones vs Sex pistols

• Sex pistols

Гласови: 6 33,3%
  • Ramones

Гласови: 12 66,7%

• Вкупно гласачи
    18
  • Гласањето е завршено на .

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ramones бре,Sex Pistols не ми праат мерак...На Рамоунс песните им се доста по мелодични и интересни за уво.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
8
ne zaboravajte deka The Ramones go sozdadoa PunkRock-ot dodeka pa Sex Pistols se mn po punk nastroeni.
mojo glas ojde za The Ramones

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Пак ваква споредба..Две царски групи не может да се споредет!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Sex Pistols се по популарни, според мене.:toe:

Член од
9 јуни 2005
Мислења
211
Поени од реакции
23
a ako ti stvarno si poklonik na punk muzikata kako mozesh voopshto da otvarash vakva tema , kako mozesh da gi sporeduvash tie dve grupi ne mi e jasno , se razbira deka se edna od angliskiot pravec a drugite od americkiot , tuka nema sporedpa aj i da spomenam koga veke nabrojuvaat Trula koalicija ili Toy Dolls,Oppressed, Disorder ,Bed religion ako sakate i so OI Punk ke vi nabrojam , mislam deka stvarno ne moze da se pravi sporedba duri i sega si postoi detroit tecno i british tecno , toa e drugarce ako nekoe dvizenje vredi da se podrzuva nemoze da se deli i sporeduva , vo punkot se pee za socijalnite problemi za problemite na mladite na rabotnickata klasa i mnogu jasno deka ne se isti tuka i tamu ,potrazi malce zasto e toj imidz na punk poklonicite , zaso se nosi dr.martens

Член од
9 јуни 2005
Мислења
211
Поени од реакции
23
a i za tie koi go omalovazuvaat Sid Vicious. dali ja znaete punkerskata himna,negovata My way aj proverete kolku punk bandovi ja imaat preraboteno a i procitajte malce so se ima sluceno na poslediot Exit festival kaj so gostuvaa Sex Pistols decki na broj okolu 350 site so majci na sid viciuos ima izlezeno na koncertot vo protest deka sex pistols bez Sid ne toa toa

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
a ako ti stvarno si poklonik na punk muzikata kako mozesh voopshto da otvarash vakva tema , kako mozesh da gi sporeduvash tie dve grupi ne mi e jasno , se razbira deka se edna od angliskiot pravec a drugite od americkiot , tuka nema sporedpa aj i da spomenam koga veke nabrojuvaat Trula koalicija ili Toy Dolls,Oppressed, Disorder ,Bed religion ako sakate i so OI Punk ke vi nabrojam , mislam deka stvarno ne moze da se pravi sporedba duri i sega si postoi detroit tecno i british tecno , toa e drugarce ako nekoe dvizenje vredi da se podrzuva nemoze da se deli i sporeduva , vo punkot se pee za socijalnite problemi za problemite na mladite na rabotnickata klasa i mnogu jasno deka ne se isti tuka i tamu ,potrazi malce zasto e toj imidz na punk poklonicite , zaso se nosi dr.martens
Јас слична тема отворив само за металот, едни беа англичани-мејден, други американци-металика...епа ова некако исто се фаќа само панк што е во прашање.

Мојот глас отиде за Секс Пистолс кога веќе гласаме, ама и Рамонс ми се на исто рамниште со Пистолс. Стварно е тешко да се гласа, барем за мене.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.196
Sex Pistols mi se tapa, posto nekako mnogu se ligavat, dodeka Ramones sa zakon...

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
RaMoNeS!!!
Ова дефинитивно, рамонс фан сум, и гласав за нив. Е сега некако не ми е баш логично да се праи компарација помеѓу овие 2 бенда. Кога веќе ги споменуваме кванититетот и кавлитетот несомнено е дека Рамонс имаат придонес и во двете свери, значи имаат и квантитет( со 14 албума позади себе)ама и квалитет, додека Пистолс имаат само 1 албум и неколку песни, но, што не значи дека се на пониско рамниште од Рамонс!
И вака може да има јалови расправии до утре, секој бенд има своја публика, секој бенд има допринесено за панкот како култура да се одржува и до ден денес!
Едно е несомнено-останаа и остануваат легенди! :)

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
Sex Pistols mi se tapa, posto nekako mnogu se ligavat, dodeka Ramones sa zakon...
Секс Пистолс во никој случај не се лигават. Многу погрешна проценка, не ми е јасно кај ја согледа таа појава? лигавење?:nesum:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Spored koj kriterium mislis deka ramones od muzicka perspektiva se podobri od Sex pistols. Sex pistols se korenot na pankot, a ovie vtorite se nekoja imitacija na nekoja podgrupa na pankot (bleda senka na Sex pistols).
Sex pistols, Clash ............................................................pa nekoj drug
Хахахаха, баш спротивното. Секс пистолс имале многу „усвоено“ од Рамоунс. И тоа не е тајна.
Ramones, без размислување!

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
a i za tie koi go omalovazuvaat Sid Vicious. dali ja znaete punkerskata himna,negovata My way aj proverete kolku punk bandovi ja imaat preraboteno a i procitajte malce so se ima sluceno na poslediot Exit festival kaj so gostuvaa Sex Pistols decki na broj okolu 350 site so majci na sid viciuos ima izlezeno na koncertot vo protest deka sex pistols bez Sid ne toa toa
Од музички аспект бил Т А П А. Често му го исклучувале басот за време на свирка.
Но, Сид претставува до ден денес душата на панкот. Затоа сите го сакаат назад.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Тоа пак не го покрива фактот дека незнаел да свири бас.

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
tocno deka ne znael da sviri ama pankot ne e samo svirenje!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
У овој случај тема беше музиката :) Ама ако гледаме така, Ди Ди онда е покомплетен панкер од Сид.

Kajgana Shop

На врв Bottom