Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако се добиени за некаков есеј за Филип 2ри, имаат доста голема корист и се вреднувани секаде во светот.Едно просто прашање ...
Дали Сертификатите ви значеле нешто т.е дали тие придонеле нешто освен тоа што ќе биде пополнета витринита со безначајна/значајна хартија ?
Што мислите вие дали сертификатите имаат некаква корист ?
Па и немаат сите корист, затоа што не е исто да добиеш благордарница од Микрософт и благодарница од РиверсофтИмаат корист... ама па направија да се створат милион опортунисти што трчаат по тие сертификати и благодарници не би ли го напуниле CV-то со истите... А мене ми се гади од тие луѓе, што се наводно нон стоп по конференции и семинари, на кои ако им се каже дека нема сертификати на крај, се откажуваат од одење![]()
Зборот ми е вработен сте пример ИТ Експерт. И после неколку години вие добивате сертификат. Која корист ? Зголемување на плата ?Јас мислам дек секој сертификат, пофалница, благодарница, диплома што ке има прилика човек да го стекне или добие во животот треба да го зграба како плен. Таков е векот.![]()
Појма неам за прашањево конкретно.Зборот ми е вработен сте пример ИТ Експерт. И после неколку години вие добивате сертификат. Која корист ? Зголемување на плата ?
Во Македонија не мора да значи но во странство да. Циско, ЦИССП, ИТИЛФ, и ред други повеќе ти важат во странство него дипломата од факултет тука.Зборот ми е вработен сте пример ИТ Експерт. И после неколку години вие добивате сертификат. Која корист ? Зголемување на плата ?