Сертификати и Благодарници

• Креатор на темата Креатор на темата Bridger
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 март 2014
Мислења
535
Поени од реакции
414
Едно просто прашање ...

Дали Сертификатите ви значеле нешто т.е дали тие придонеле нешто освен тоа што ќе биде пополнета витринита со безначајна/значајна хартија ?

Што мислите вие дали сертификатите имаат некаква корист ?

Едно просто прашање ...

Дали Сертификатите ви значеле нешто т.е дали тие придонеле нешто освен тоа што ќе биде пополнета витринита со безначајна/значајна хартија ?

Што мислите вие дали сертификатите имаат некаква корист ?
Ако се добиени за некаков есеј за Филип 2ри, имаат доста голема корист и се вреднувани секаде во светот.

Имаат корист... ама па направија да се створат милион опортунисти што трчаат по тие сертификати и благодарници не би ли го напуниле CV-то со истите... А мене ми се гади од тие луѓе, што се наводно нон стоп по конференции и семинари, на кои ако им се каже дека нема сертификати на крај, се откажуваат од одење :)

Имаат корист... ама па направија да се створат милион опортунисти што трчаат по тие сертификати и благодарници не би ли го напуниле CV-то со истите... А мене ми се гади од тие луѓе, што се наводно нон стоп по конференции и семинари, на кои ако им се каже дека нема сертификати на крај, се откажуваат од одење :)
Па и немаат сите корист, затоа што не е исто да добиеш благордарница од Микрософт и благодарница од Риверсофт :) :) :)

За во Македонија не знам ама во други држави е супер да имаш сертификати. Знам луѓе што немаат диплома а зеле сертификати и имаат одлични работни позиции. И како што кажа Bridger едно е да имаш безвеза сертификат друго е да имаш Мајкрософт, Сиско, КомпТиа итн.

Јас мислам дек секој сертификат, пофалница, благодарница, диплома што ке има прилика човек да го стекне или добие во животот треба да го зграба како плен. Таков е векот. :)

Јас мислам дек секој сертификат, пофалница, благодарница, диплома што ке има прилика човек да го стекне или добие во животот треба да го зграба како плен. Таков е векот. :)
Зборот ми е вработен сте пример ИТ Експерт. И после неколку години вие добивате сертификат. Која корист ? Зголемување на плата ?

Зборот ми е вработен сте пример ИТ Експерт. И после неколку години вие добивате сертификат. Која корист ? Зголемување на плата ?
Појма неам за прашањево конкретно.

Во моментот кога ја добивам ми чинела задоволство, онака ко некое си јавно признание за стореното. По некоја година кога ја гледам истата ми е смешно, и си викам колку си бил глуп и си трошел време на некои глупоштињи од работи.

Во Македонија не мора да значи но во странство да. Циско, ЦИССП, ИТИЛФ, и ред други повеќе ти важат во странство него дипломата од факултет тука.

Сертификати да, можат да бидат од корист, зависи за што и од кого, а благодарници не, чисто за себе се тие.

Имам милијон дипломи и сертификати нека останат после мојта смрт чисто онака да се знае зашо сум се мачил у живото, вака не ми значат нешто посебно... украс за на ѕид

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom