Сериозно прашање: Kel-Tec P3AT 0.38?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Го пробав и веднаш се заљубив. Во тоа е и проблемот. Келтек направиле чудо: автоматски џебен пиштол калибар 0.38 кој е полесен од стандардните 0.22 и 0.25! Дури е полесен е од многу ножови и може да се носи во заден џеб! 6+1 куршуми, 100% ефективен на 20 метри.

Не знам, немам зборови...:nesvest:

Ме интересираат непристрасни мислења: “ДА’’ или “НЕ’’?!

kel_p3at_hard_chrome.jpg

http://www.kel-tec-cnc.com/

keltech1.jpg

0e0a1394ae72.jpg

Еве го во споредба со револверот на Smith & Wesson 342PD:

MVC-015F.jpg

Изгледа мало мало ама техничарче :) Интересно е, би сакал да го пробам...

US$305. Можеш да го добиеш како подарок од мене. :wink: Малку е подебел од мобилен RAZR.

Дали воопшто имаш оружје? Сликај го ако имаш и постави го тука.

0.38 калибар е нешто повеќе од 9мм..доста голем калибар за така мала и лесна направа.
Има ли резултати од тестирања.....прецизност, трајност, лесно оддржување, колку испукувања издржува...?

не споредувај ова со Smith & Wesson

Добро, и ај објаснете ми, шо има толку убаво во носење оружје со себе секаде?
Какво е чувството да излезеш у град со пиштол у џеб?

Добро, и ај објаснете ми, шо има толку убаво во носење оружје со себе секаде?
абе тоБ е што ти е?
никој не ти може ништо. ако те нервира некој, само куршум у глава и готово. се разбира последниот се чува за сам себе. подобро самоубиство него да те убие непријателот.
а во маало можеш да си играш кантер во живо.

абе тоБ е што ти е?
никој не ти може ништо. ако те нервира некој, само куршум у глава и готово. се разбира последниот се чува за сам себе. подобро самоубиство него да те убие непријателот.
а во маало можеш да си играш кантер во живо.

Еј, поштуем жими се...сакаш да си зееме? Се бркаме низ маало се пуцаме..закон!

ако ти се погоди песна можеш да распалиш :violent1:
а освен тоа се мислам дека ќе се сметаш за побезбеден:toe:

па изгледа интересно, мало практично со голема убиствена моќ.
Сметам дека е добар како офф хенд оружје мислам како резервно зс може лесно да се носи и чува скоро секаде , како што гледам на ова криминалистичките филмови кога детективи вадат пиштол од ногавица.

сепак нешто сега сите се во филм а у стоп на насилство ова она, ама сепак добро е да го имаш и разумно да го користиш , а ако имам шанса би си набавил еден :)

ако ти се погоди песна можеш да распалиш :violent1:
а освен тоа се мислам дека ќе се сметаш за побезбеден:toe:

па изгледа интересно, мало практично со голема убиствена моќ.
Сметам дека е добар како офф хенд оружје мислам како резервно зс може лесно да се носи и чува скоро секаде , како што гледам на ова криминалистичките филмови кога детективи вадат пиштол од ногавица.

сепак нешто сега сите се во филм а у стоп на насилство ова она, ама сепак добро е да го имаш и разумно да го користиш , а ако имам шанса би си набавил еден :)

Их, која сигурност еј, идеш у град, неможеш да пивнеш, пошо знаеш дека некој може да те испровоцира и можеш да претераш, и да го пуцнеш..

Ако сакаш сигурност иди тренирај аикдо, или кикбокс, зависи шо карактер си.

а да прашам... го има во луи витон стајл? таа маска највише ќе ми одговара?

Их, која сигурност еј, идеш у град, неможеш да пивнеш, пошо знаеш дека некој може да те испровоцира и можеш да претераш, и да го пуцнеш..

Ако сакаш сигурност иди тренирај аикдо, или кикбокс, зависи шо карактер си.
е да се зависи до карактерот и тепенот на толеранција ама од вишок глава не боли подобро да го имаш одошто да го немаш, доколку знаеш рационално да го користиш и да имаш голема самоконтрола :vozbud:
а да прашам... го има во луи витон стајл? таа маска највише ќе ми одговара?
мислам има , ама не е сериско производство тоа треба по нарачка и треба да доплатиш :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom