SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Тектонски поместувања се случуваат моментално. :pos: Ги обожавам апдејтиве, нов предизик. Не е интересно ако се' е едноставно.

Не е завршен update-от уште, допрва следи интересното, во наредниве неколку дена. Ова моментално е само Google dance.

За тие што не знаат како изгледа некое од животните на Google да те гризне, еве вака нешто од прилика:
2u56d5w.png

34exqtu.png

5a27pc.png

2ut5cft.png

954de649c0a93d12bfa5b05872dc6acf.jpg

Ке ме погоди сигурно...знам ама ке го чекам тоа достоинствено со виски и цигари. Ако ме погоди ке објавам во врска со тоа и вртиме нова страница.
Да не сте во моја кожа моментално...

еден клиен го јадеше ... другото стабилно ми е 6 страни. Рано е за било какви заклучоци што работи што ќе биде појасно во наредните денови.

На сите страни што ми се опфатени немам ниту на 1 негативно сео. Баш на таа што имам негативно сео падна само 5 позиции а сите други ги снема од гугл. Не станува збор за страни кои се за хакови туку за онлајн игри. Имам страна што има само 20 беклинкови и тоа 10 се од исто ниче и пак е пенализирена(или не ќе видиме). Мене сепак ми оди на памет дека сите страни се на исти хостинг и од ист акаунт на Godaddy. За 301 редирект не се знае дали работи или не а и нема смисла да не работи. Што бива ако сакаш да се префрлиш на професионален блог кој не ти нуди лимит? Пример од wordpress.com сакаш да си се префрлиш на self-hosted wordpress? Нема логика да не работи. Моментално открив страшни податоци за овој абдејт, но да не се изваркам ќе почекам да заврши целиот абдејт. 3 страни ми се пенализирани ради ПБН постови и тоа е ОК ајде. Ами оваа страна што нема ниту 1 од ПБН туку само 20 беклинкови и тоа 50% од исто ниче и таа е отидена курбан... Ем користеше 2% главен anhorch.

Ќе видиме, но сепак мислам дека тоа не е конечен резултат на гугл Пенгвин. Има уште 12 часа минимално. Засега сум разочарен, али еве дај боже да не го фати templar па да сподели некое искуство. Јас како што истражив сега ако помине абдејтот и останат тие резултати на гугл ќе испробам еден трик.

Поздрав се читаме за неколку дена а до тогаш да се надеваме на подобри резултати!

На сите страни што ми се опфатени немам ниту на 1 негативно сео. Баш на таа што имам негативно сео падна само 5 позиции а сите други ги снема од гугл. Не станува збор за страни кои се за хакови туку за онлајн игри. Имам страна што има само 20 беклинкови и тоа 10 се од исто ниче и пак е пенализирена(или не ќе видиме). Мене сепак ми оди на памет дека сите страни се на исти хостинг и од ист акаунт на Godaddy. За 301 редирект не се знае дали работи или не а и нема смисла да не работи. Што бива ако сакаш да се префрлиш на професионален блог кој не ти нуди лимит? Пример од wordpress.com сакаш да си се префрлиш на self-hosted wordpress? Нема логика да не работи. Моментално открив страшни податоци за овој абдејт, но да не се изваркам ќе почекам да заврши целиот абдејт. 3 страни ми се пенализирани ради ПБН постови и тоа е ОК ајде. Ами оваа страна што нема ниту 1 од ПБН туку само 20 беклинкови и тоа 50% од исто ниче и таа е отидена курбан... Ем користеше 2% главен anhorch.

Ќе видиме, но сепак мислам дека тоа не е конечен резултат на гугл Пенгвин. Има уште 12 часа минимално. Засега сум разочарен, али еве дај боже да не го фати templar па да сподели некое искуство. Јас како што истражив сега ако помине абдејтот и останат тие резултати на гугл ќе испробам еден трик.

Поздрав се читаме за неколку дена а до тогаш да се надеваме на подобри резултати!
Епа ја реков на почетокот дека градење на PBN е "no no situation".Членовите кои сакаа да градат PBN со мене се спасија и заштедија многу пари.
Знаев дека ова ке се случи ама не дека толку брзо т.е. не за овој апдејт.
Акаунт на godaddy нема врска, тоа не е footprint... за тоа сум барем моментално 100% сигурен.
Проблемот е што сите сајтови ти се на ист хостинг. Требаше да ги разграничиш. Некои од нив не заслужуваат да бидат пенализирани, ама откриен си.
Инаку кај мене сеуште нема ништо... до пон/вторник ке знам сигурно.

PBN ... беа погодени на претходниот упдејт ама преку хостингот, погодени беа СЕО хостинзите, што контактирам со човек што нуди сео хостинг ми кажа дека 70% од ип адресите му беа погодени, моите се ок, баш тестирам деновиве и си работат ранкинзи има, користете хостинзи од $1 (јас вавки користам) праќајте социјални сигнали и се ќе биде во ред, PBN сеуште работи и е најмоќна стратегија за рангирање.

PBN ... беа погодени на претходниот упдејт ама преку хостингот, погодени беа СЕО хостинзите, што контактирам со човек што нуди сео хостинг ми кажа дека 70% од ип адресите му беа погодени, моите се ок, баш тестирам деновиве и си работат ранкинзи има, користете хостинзи од $1 (јас вавки користам) праќајте социјални сигнали и се ќе биде во ред, PBN сеуште работи и е најмоќна стратегија за рангирање.
Да ама ако знаеш од кај купуваш. Беа погодени од претходниот апдејт да, ама не толку масивно како што сега ке бидат погодени.

ПБН ти е исто како и Web 2.0. Ако ја користиш за сопствени потреби не можат да ја отркијат. Моментално имам направено стратегија па ќе видам дали ќе покаже позитивен резултат. Мојата сеуште не е откриена така да би требало да ранкира супер.

A PBN ако се пример 10 сајтови на вебли?
10 сајтови на вебли=сигурен бан. Миксајте ги работите да изгледаат природно. Ако тие 10 линкуваат до твојата страна тогаш си ја зезнал работава. Направи еден блогер, еден вебли, еден вордпрес, најди уште 10-тина различни. Нека изгледа се природно и ке останеш безбеден.

Да ама ако знаеш од кај купуваш. Беа погодени од претходниот апдејт да, ама не толку масивно како што сега ке бидат погодени.
сега ќр бидат погодени спамирани линкови и преоптимизиран anchor

сега ќр бидат погодени спамирани линкови и преоптимизиран anchor
Како што гледам Алгоритмот на Гугл моментално е :гомце:. Многу глупави не-оптимизирани резултати се појавуват. Мора подитно да си го сменат тоа.

А тоа за преоптимизиран anhorch не ми ваљја некако. Баш сега ги видов резултатите од моите ничиња кој моментално се во топ 5 и тоа се се со над 40% Anchorch Density a најмногу треба да е 2-8%.

Како што гледам Алгоритмот на Гугл моментално е :гомце:. Многу глупави не-оптимизирани резултати се појавуват. Мора подитно да си го сменат тоа.

А тоа за преоптимизиран anhorch не ми ваљја некако. Баш сега ги видов резултатите од моите ничиња кој моментално се во топ 5 и тоа се се со над 40% Anchorch Density a најмногу треба да е 2-8%.
да многу чудни резултати, ама мислам ќе се среди во наредните неколку денови.[DOUBLEPOST=1413656545][/DOUBLEPOST]читам по форумиве има доста вакви примери, сајтови што биле пенализирани пред одредено време се вратиле со добро ранкинзи, да му се намочам на гугл ако знае што прави.

Последно уредено:
Google-Algorithm-panda.jpg
[DOUBLEPOST=1413662587][/DOUBLEPOST]Се приклучувам и јас кон темата а подоцна завсно од тоа колку ќе успеам да се вклопам со материјалот се надевам и во тимот.

Поздрав до креаторот и Поетска правда кои несебично делат знаење. Без насоките кои ни ги даваат на секој во просек би му требало година дена додека да сфати што е суштната на целава оваа работа :cuc:

Последно уредено:
Моментално и јас почнувам од 0 ... New Beginning. Ќе почекам само абдејтот да заврши и да видам последни резултати и почнувам со 24/7 работа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom