SEO Оптимизација

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Овдека ќе дискутираме за оптимизација на веб сајтовите..

Градење google page-rank, оптимизирање на клучните зборови за добивање повисока позиција во пребарувачите, back-links или link-popularity, h1 heading tags итн итн....

сега засега имам добар резултат. но конкуренцијата е прилично мала (80тина илјади) така да не е некој си подвиг... успех е при конкуренција од 1мил+ да си на прва страна од гугл :)

ќе дискутираме и подетално кои алатки се користат при оптимизација..
SEO Elite, IBP... итн...

ова засега го постирам како почеток, па ке има и некои туториали..

кажете некои ваши искуства, и дали го применувате ова..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
незнам дали е за тука прашањево ама ај..

Порано знам на Mkd.net имаше една алатка да внесеш твоја страна (пример google.com) и да ти даде на кои други страни го има тој линк google.com (повратни линкови)

Како да проверам сега јас каде ја има мојата страна google.com или линк до некој дел од мојата страна google.com/forum/blabla.php

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
http://backlinkwatch.com/

ти ги дава повратните линкови од други кон твојата страница. многу корисна работа

колку повеќе backlinks толку поголем google pagerank, како и подобра позиција на клучните зборови.

• Ми се допаѓа
Reactions: Ike
Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
Јас лично го користам Yahoo Site Explorer. Според мене тој е еден од најдобрите. За google page rank има многу да се зборува. Колку поголем ранк, толку подобра позиција на google. Ова значи колку повеќе backlinks (повратни линкови), толку поголем ранк.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
јасно.. али види.. битен мн е квалитетот на повратни линкови... не само количински.. колку подобар ПР на сајтот кој линкува до тебе, толку подобро.
и пази да нема <nofollow> таг.. онда е безвреден..

оваа страницава шо ја постирав ги одделува nofollow линкови..

истотака е добра алатка за анализирање на конкуренцијата. види тој од кај добива повратни линкови, и постирај некое коментарче ;)

Член од
15 ноември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
9
Пребарувај на Гугл

Шо треба да направам за мојата интернет страна да се појавува кога некој ке ме пребарува на гугл

на пр. кајгана...... внесено во search
резултат пр. www.kajgana.........

Помогнете :nesvest:

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
појма немам само 100% знам дека треба тука, пишуваше и во други теми на форумов некаде
ако знае некој друг нека ти каже

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Преместено и споено со оваа тема, продолжете тука

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Декс знам дека има уште две теми за оваа проблематика најди ги и мерџирај ги.

Kajgana Shop

На врв Bottom