Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
Имате ли некој есеј на тема Љубовта на Петре. М. Андреевски кон Дениција или за Тешкото оро или пак за песната Везилка од Блаже Конески? Благодарам однапред :)

Дечки ми треба помош околу една текстуална задача по математика :D Овие текстуалните од секогаш ми биле проблем ...
Значи задачата гласи:
Една цистерна се полни од две цефки. Двете цевки биле отворени истовремено. По 6 часа, поради дефект, првата цефка е затворена, а втората ја дополнила цистерната за 2 часа. Ако првата цефка може сама да ја наполни цистерната за 9 часа, за колку часа сама ќе ја наполни втората цефка?
Иначе јас ја решиф на 2 начини (2 пати различно ја поставив) и добив 2 решенија. По првото решение имам дека втората цефка сама ја полни цистерната за 6 часа, а по второто за 54.

Ај ако можи некој математичар да клај решение од задачата :D

Дечки ми треба помош околу една текстуална задача по математика :D Овие текстуалните од секогаш ми биле проблем ...
Значи задачата гласи:
Една цистерна се полни од две цефки. Двете цевки биле отворени истовремено. По 6 часа, поради дефект, првата цефка е затворена, а втората ја дополнила цистерната за 2 часа. Ако првата цефка може сама да ја наполни цистерната за 9 часа, за колку часа сама ќе ја наполни втората цефка?
Иначе јас ја решиф на 2 начини (2 пати различно ја поставив) и добив 2 решенија. По првото решение имам дека втората цефка сама ја полни цистерната за 6 часа, а по второто за 54.

Ај ако можи некој математичар да клај решение од задачата :D

Првата цевка за 1 час полни 1/9 од цистерната.
За 6 часа, таа напонила 6/9 од цистерната.

3/9 остануваат за втората цевка, која ги полни за 8 часа.
За 1 час таа полни 24/72 : 8/1 = 1/24 од цистерната

Што значи втората цевка ќе ја наполни цистерната за 24 часа.

Zdravo.. Ve molam nekoj od vas dali znae tema potocno esej za bilo kakva opstestvena devijacija ??? Kako na primer: ,,Za“ ili ,,Protiv “ legalizacija na: Prostitucija/Homoseksualnost/Lesni drogi. ili pak tema potocno esej za ,,Ramnopravnost na zenite i mazite vo RM “ ... Ve molam itno mi e :)

Треба да пишувам семинарска за Климент Охридски ....Ве молам ке сакате ли да ми помогнете околу пребарувањето на информации бидејќи ова на википедија е многу малку.Ми треба за неговата книжевност..Ви благодарам однапред :)
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 23:43 ---
Или за Кирил и Методиј но да не биде само нивната биографија туку и нивната заслуга книжевните дело поопширно ви благодарам однапред :)

ЕПа вака, не ми е итно, не барам да ми напишете состави, за вторник ми е. :)
Значи, дали има некој текст или есеј на тема "Македонската народна поезија-огледало на македонската душа". АКо има некој нешто за ова, го замолувам да ми прати по пп :) :)

Било какви материјали за Адам Смит или "Богатството на народите" ?

Kje moze nekoj das mi ja preraskaze lektirata sagrinska koza kje mu bidam mnogu blagodaren :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom