Семеен ручек!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Ретки се случаите кога јадеме сите заедно. Кога брат ми е втора смена, не е со нас, а мајка ми не е со нас кога е дневна смена. Најстариот брат ретко е дома, на факултет. Најчесто јас и сестра ми остануваме сами за ручекот и јас правам нешто што мајка ми ме задолжила, или пак доправувам нешто што таа вечерта го започнала... Тоа е најчесто. Инаку преку зимата сме сите дома, само мајка ми да не е на работа :(. Летен период понекогаш се случи да сме заедно, понекогаш не, но тоа не ни има некоја си голема важност...

Au koj znae od koga se nemame site sobrano za rucek. Site doma se vo razlicno vreme na rabota ili naskolo taka da site jadime koj koga ce stigne. Letoto obicno se slucuva za vikendite da sednime da jadime site zaedno. Koa sme site doma majka mi e zadolzena za gotvenjeto, jas sum za salata da napravam, sok da nabavam i posle rucekot da gi izmijam sadevite, sestrami i ona koga po neso pomaga, koga gleda tv so tatko mi i toa e. Za vreme na rucekot se vrtat nekoi bezveze muabeti, koj kade e od rodninite, so naprail u zivotot, pa tatko mi dava nekoi primeri za uspesni lugje i ne sovetuva da bideme kako niv itn.

порано се собиравме еднаш во месецот, ги јадевме грдите специјалитети на мајка ми препишани од на телевизија (ама утнати) и само се правеше муабет за тоа колку сум била покварена и како можат да ме сменат...така да стално се вадев со тоа: морам до библиотека утре имам тест. фала богу не се собираме повеке

Кај нас семејниот ручек и не е толку заборавен:)
Поради различните обврски кои ги имаме, за време на работна недела никогаш не сме сите заедно на ручек. Сабота јас и брат ми спиеме до покасно и стануваме покасно. Но затоа недела е ден за семејниот ручек.
Со оглед на тоа што дедо ми живее во станот до нас воопшто не ни е проблем да се собереме на тој неделен ручек.
Обично мајка ми и татко ми се засегнати околу подготовките, но не ретко знаеме и јас и брат ми да се умешаме.

У недела знаат да ја стегнат моите и онака ко фамилија, сите на маса да јадеме.Мајка ми најчесто средува се, не се мешам ја у кујна, татко ми експериментира со салатите најчесто.Другите денови сите различен тајминг, немаме ритуали, сите кој кога му се пријаде, и да сакаме не се заваруваме сите дома, тие пола ден го минат на работа, само шо ќе си дојдат ја ќе му ја збришам, едвај ги гледам а камо ли собирање за ручек.

Порано ич нејкев семеен ручек.Мислам ОК е еднаш во неделата,ама не ми е јасно зашо мора секој ден,можеби мене не ми се јаде во моментот а морам да јадам,или па многу ми се јаде а треба да го чекам брат ми да си дојде од шетање па да јадеме сите заедно:kesa:.Глупости.
Ама сега како си поминува времето,(можеби заради тоа што ретко сме сите заедно) се повеке сакам семеен ручек.
Убаво ми е кога сме сите собрани и правеме муабет на најразлични теми.

Мн ретко јадеме сите заедно дома.Татко ми се враќа од работа во 6саат,а кога е на пат кај 9.Мајка ми доаѓа кај 5 и јас веќе сум јадел.Единствено јадеме заедно во недела или сабота.Еднаш неделно е тоа.

Речиси секогаш ручаме заедно. Најчесто сестра ми не е дома за време на ручек. Или е искочена или е на факултет. :pipi:

Да, сеуште се држиме до тоа правило. Мајка ми кога е втора смена се враќа накај 4 ипол-5 саат, а татко ми секогаш во толку и тогаш обично ни е време за ручек.

Па...во работните денови ретко се собираме заедно...ама за викендите скоро секогаш.
Иначе главна тема на разговор на почеток е обично јадењето коешто мајка ми го зготвила и колку е тоа добро... хехехе
До душа навистина добро готви..не можам да се пожалам... и тоа...
Убаво е кога сме сите заедно... :)

Порано почесто се случуваше семеен ручек,ама сега само викенд се собираме да ручаме заедно кога јас си идам дома се разговара за тоа како сум поминал дали сум добро како им иде бизнис општо...многу ми е пријатно кога сум со моите пошто сум приврзан многу и тоа ме исполнува :smir:

Семеен ручек. Обично летото и кога сите сме слободни, инаку се погодуваме различни смени со сестра ми а и моиве се по работа или сл. така да се поретко ручекот е заеднички.. Обично мајка ми со татко ми, а јас сам или со сестра ми.:smir::smir:

skoro nikogas ne rucame site zaedno...ok osven nekoi isklucoci u nedela 2pati u godinata:toe:site navaka nataka i koj koga stigne togas jade :nesum:

Семеен ручек, еднаш неделно...Сите сме “разбегани“ на некоја страна...
Некогаш ми недостигаат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom