King B
Bears. Beets. Battlestar Galactica.
- Член од
- 24 јануари 2011
- Мислења
- 1.801
- Поени од реакции
- 4.076
Sanne Putseys, позната по сценското име Selah Sue е белгиска пејачка и текстописец. Нејзиниот деби албум Selah Sue (2011) бил продаден во над 400,000 примероци во Европа, од кои 200,000 само во Франција.
Покрај сопствените песни, од кои најпознати се сингловите This world, Raggamuffin, Crazy vibes итн., Selah исто така преработува/прави кавери на песни од Erykah Bady и The Zutons.
Таа вели дека нејзината музика е под големо влијание од изведувачи како M.I.A, Lauryn Hill и Erykah Bady, а во нејзиното толкување/пренесување на емоциите во/низ музиката и помогнале и нејзините студии по психологија.
Покрај неколкуте хит-синглови, како This world и Crazy vibes, нејзиниот деби албум содржи и дует, соработка со Cee Lo Green.
Што се однесува до правецот, нејзината музика претставува мешавина од соул и реге.
Девојкава е прилично нова, не ни има нешто многу податоци за неа, допрва ќе си ја гради кариерата
Да не зборам многу, мене ептен ми се допаѓа гласчето и типот на музиката, дајбоже да се избутка
Да не зборам многу, мене ептен ми се допаѓа гласчето и типот на музиката, дајбоже да се избутка
Домашна: