Selah Sue

• Креатор на темата Креатор на темата King B
  • Време на започнување Време на започнување

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Sanne Putseys, позната по сценското име Selah Sue е белгиска пејачка и текстописец. Нејзиниот деби албум Selah Sue (2011) бил продаден во над 400,000 примероци во Европа, од кои 200,000 само во Франција.​
Покрај сопствените песни, од кои најпознати се сингловите This world, Raggamuffin, Crazy vibes итн., Selah исто така преработува/прави кавери на песни од Erykah Bady и The Zutons.​
Таа вели дека нејзината музика е под големо влијание од изведувачи како M.I.A, Lauryn Hill и Erykah Bady, а во нејзиното толкување/пренесување на емоциите во/низ музиката и помогнале и нејзините студии по психологија.​
Покрај неколкуте хит-синглови, како This world и Crazy vibes, нејзиниот деби албум содржи и дует, соработка со Cee Lo Green.​
Што се однесува до правецот, нејзината музика претставува мешавина од соул и реге.​
SELAH-SUE-ALBUM-COVER_SOULTONOREILLE.png
​
​
Девојкава е прилично нова, не ни има нешто многу податоци за неа, допрва ќе си ја гради кариерата :) Да не зборам многу, мене ептен ми се допаѓа гласчето и типот на музиката, дајбоже да се избутка :)​
​
Домашна:​
​
​
​
​
​

Ах, Села. Мој пријател од Холандија ми ја претстави отприлика септември минатата година со следната најава: „Some awesome stuff, straight from Belgium. It seems they can do more in Belgium than making beer, chocolate and funny tv shows :)“. Па, сега, белгиските пива сеуште немаат конкуренција, меѓутоа и овој продукт заслужува внимание, без друго. Солиден деби албум, одлични настапи во живо. Има потенцијал кај оваа 19 годишна девојка.

samo ovaa pesna i ja znam i mn mi se sviga onaka te smirue :)

Back
На врв Bottom