Секојдневие

• Креатор на темата Креатор на темата 007 BOND
  • Време на започнување Време на започнување
Јас стварно не знам со кој пост се чуствуваш навредена, јас само одговарав на постовите на лангелина. Е сега дали индиректно се пронајде или не, не знам, во живот немам некоја наречено курва, бидејќи за машко одговара лесна девојка и после јас нејзе ја оставам а не таа мене, така функционирам.

Пред малку напиша. Да не пиеше нешто?

Јас ти давав совет само како машко па ти сфати како сакаш. Колку повеќе има такви како вас толку подобро, женски задоволни со пијачка, 2,3,5 па и 10 да се.Крените малце стандарди. Прочитај мислење од лангелина и ќе видиш за што правам муабет.

Јас стварно не знам со кој пост се чуствуваш навредена, јас само одговарав на постовите на лангелина. Е сега дали индиректно се пронајде или не, не знам, во живот немам некоја наречено курва, бидејќи за машко одговара лесна девојка и после јас нејзе ја оставам а не таа мене, така функционирам.

Пред малку напиша. Да не пиеше нешто?
Значи правам муабет на тоа што се вклучи во муабет неповикана. Испадна јас и повеќе членови ме сфативме што сака да каже лангелина, кога таа сама се изјасни.

Значи правам муабет на тоа што се вклучи во муабет неповикана. Испадна јас и повеќе членови ме сфативме што сака да каже лангелина, кога таа сама се изјасни.

Ова е форум и секој има право да се вклучи во дискусија и да си го каже своето мислење. Тоа не ти дава право да го вреѓаш.

Искрено не сум таков тип што навредува без причина, туку само се приклучив на нејзините размислувања. Да не барам постот и беше вака нешто, само за информација мојот дечко не само мене туку и на другарките им плаќаше пијачка. Во кафана се гледа кој е кој. Пример, другари мој, фирми, пари бла бла, се погодуваат заедно во иста кафана со лангелина. Не трошет многу,скромни се. На друга маса некој што сака мангуп да глуми а не е реално ама ете фатил вкладилница.Сите пари тука ги оставил. Врз основа на тоа таа ќе формира погрешно мислење. Тоа е целиот муабет. Јас не го реков тоа, таа го рече.

Последно уредено:
Кафаната е како лакмусова хартија. Таму се гледа кој е кој.

Има многу вистина во реченицата од многу аспекти гледано, штета што ви е полесно буквално да сфаќате.

И кога сум имала најмногу слободно време во животот, не ми успеало да анализирам туѓи маси околу мене. Како ви успева? Толку ви е мизерен животот што гледате кој што прави на маса?

Не го дочитав до крај муабетот, донегде ќе се сложам со Ланџи за оние кои константно го прават тоа, а имаат позадина у себе да можат да ги наранат половина чешиновци и облешевци.
Поентата е друга - за авторот кој ја отворил темата и предрасудите кои почнуваат уште од моментот кога влатаат 3ца типци и нарачуваат 3 чешмоваќи. Со таков гест уште од старт им ја дознаваш сумата од 7 цифри на книшка, знаеш дека ако имаат скап телефон, веднаш по дифолт имаат и по две јахти во хрватска/грчка, проценуваш по фризот кој гел го користат и аналогно на тоа знаеш дека фрлаат по 500 од идење на hairdo или 1500 од искачање. Тој момент е оној од кој не можеме да се ослободиме. Ако нарачува евтино, зошто е евтино, ако е скапо зошто е скапо.
Сум пробал неколку социолошки експерименти во нашево поднебје и факт е дека зависта е пријател сопатник на нашиво напатен народ. Во неколку наврати сум постапувал и како момците погоре и како некој wannabe буџо (не до моментот 1500 денари од вечер, но за жал помалку) и тоа покажува колку нашето поднебје е недоволно социолошки едуцирано и колку лицемерно постапува кога ќе каже дека не му е битно местото, битна е само дружбата. За жал, не само местото што е битно, битен им е и пијалокот кој ќе го порачаш. Онака интересен момент, ги следиш фаците кога седите во кафуле и сите порачуваат еспресо, цедевита, спрајт, некој зел и хајнекен и ти лупаш да речеме некој коктел од 150-200 денари, или па обратното кога нарачуваат сите пива, топли чоколади со милион додатоци и сеа доаѓа до тебе редот и им кажуваш еден чај од нане/камилица. Пола од муабетот што оди понатаму е као види го овој пие нешто што е супериорно/инфериорно од нашето. А после тоа да не зборам по телефони дописки, преписки кој како ќе ја исфилува приказната. Лицемерие? не би рекол. Ова стана толкаво секојдневие што веќе толку е познато и нема што тука да се крие.
Огромна разлика е кога ќе отидеш малку надвор од државата. А уште поголема разлика е кога ќе бидеш во интернационално друштво.

Интересна тема па ме занесе што и цела ја прочитав.
Ги кудуте тие што порачувале комуналка или чешмоњача, а што да кажете со тие што порачуват чаша бојлерача, а потоа ќе си турат внатре 3 во 1 купено во Кам марекет,ќе замешаат со прст и ќе си седнат.Или до сега несте виделе такви-нема, но еве им идеја,нес кафе за 9 денари. па и бојлерача не се наплаќа,спаѓа и таа во комуналка.
---------------
Е колку е де едно кафе во кафич: 40-50 денари не ФАЛА, тоа не го практикувам, за тие пари ќе земам кафе од автомат и кило мандарини и ќе си седнам на некоја клупа.
Не да сум циција,не ми се дават 40-50 денари за дебела 7мм шоља во која ќе ми стават малку кафе, тоа само еднаш сум се заебал, а не жалам да седнам на ручек или ќебапи.

Секојневие како секојдневие често досадно и банално поради што работите и активностите се вртат во круг типично и нормално за модерен живот во цивилизација, но затоа се тука нашите слободни активности и хобија кои не исполнуваат и ни го разубавуваат животот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom