Секоја приказна е важна, која е вашата?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Секој производ, секој бренд има приказна која го продава. Тоа е призазна по која е познат пред купувачите.

Секоја човек има своја приказна, на кратко во 5 реченици, која е вашата приказна која е важна, приказна која ве „продава„ како бренд?

Јас не Сум производ ниту пак се трудам да бидам бренд(ќе дообјаснам),мојата приказна е заснована на чесност,принципиелност и кога ветувам исполнувам-барем Чест имам,сега може конспираторите да речат циашов пише од негова гледна точка ама налет..се трудам да помагам for Greater Good.

Патем во социологијата постои теорија на Асови и сигурно си забележал во пракса,уште од мал,па основно средно знаеш нели секогаш во групите(другари/ки) има ЕДЕН кој вообичаено сите го слушаат-тој е АС,па ако има Асови би било добро да се произнесат.

Инаку АС може да се биде по повеќе основи како на пример желба за моќ и власт(има луѓе кои живеат само за тоа!) а може да се стане Ас ако се има доверба кон Асот понатаму има Т.Н авторитетен Ас а тоа е кога некој на пример ги знае кафичите,рајата си мине добро...епаа он одлучува кај ќе одат.

Инаку во Млади години да бидеш АС не носи некоја одговорност..а ДА и заборавив може да стане некој АС и по Материјален основ еве богат е..има автомобил и сл.

Јас сум производ на моите одлуки,постапки,размислувања.
Или пак на она што го велат за мене?
Не знам,можеби делата навистина зборуваат повеќе,а тие објективно ги перцепира само некој друг.

1. Во негативна смисла
Најголем компликатор на целиот свет - тоа сум јас ... зошто просто кога може да биде сложено, зошто лесно кога мора да биде тешко итн...

2. Во позитивна смисла
Хуманист сум, сочуствителна, дружељубива

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom