Секое зло за добро е

• Креатор на темата Креатор на темата HellRaiser
  • Време на започнување Време на започнување
Potpolno se soglasuvam,jas na primer vcera-neknja gledav edna prikaska na kanal 5 televizija(koja verojatno e povod za temava) kade sto pobratimot na edno prijatelce go turna prijatelcevo vo bunarot i potoa prijatelceto stana carski zet i spored mene smetam deka seto toa e mnogu kul ama vo realnosta prijatelce ne e taka.ti se slucuva nesto loso i ti ili umiras ili go prebroduvas toa i prodolzuvas so zivotot i povtorno ti se slucuvaat dobri i losi raboti....simple as shit

Еден Чироки индијанец му раскажувал на својот внук:
-Во луѓето се бие битка без престан. Борба на два волка.
Едниот е Злото - тоа е стравот, гневот, љубомората, каењето, надменоста, самосожалувањето, огорченоста, лагата, лажната гордост, и егото.
Другиот е Доброто - тоа е радоста, мирот, љубовта, надежта, ведрината, добродетелноста, сочувството, великодушноста, вистината, милоста и верата."
-И кој волк победува дедо? - прашал внукот.
Стариот индијанец му рекол:
-Оној што го храниш.

Не, не е секое зло за добро! Пошто другите што ќе ти смислат и расипат, никогаш не се поправа! И не е за добро! Од зли јазици и мешања, никој добро не видел. И ред други работи. Плус што нашиов народ е злопамтило, а се добро зборава :facepalm:

"Sekoe zlo za dobro e..." e narodski kazano... Mene najveke mi se dopagja gledanjeto na uslovno kazano "zloto"... zloto ne postoi... koga pisuvam zloto mislam na (stradanje, taga, nesrekja, bolka itn.) Se sto ni se slucuva ni e prateno od povisoka instanca znaci e rezirano od nekoj drug pogolem i posilen... Fakticki sami si gi pravime rabotite ali mnogu malku lugje ja baraat vinata vo sebe na site im e polesno da obvinat drug. Zatoa ne odime napred.

Russian Cheese Brings Homeless Cheer as Arla Reacts to Food Ban.

Поради политичката војна на Русија со западот страда економијата. Поради санкциите данските производители на сирење не можат истото да го извезат во Русија. Затоа најголемата компанија во овој сектор донира 15 тони млечни производи на социјално загрозените во Данска. Браво:cuc:

"Sekoe zlo za dobro e..." e narodski kazano... Mene najveke mi se dopagja gledanjeto na uslovno kazano "zloto"... zloto ne postoi... koga pisuvam zloto mislam na (stradanje, taga, nesrekja, bolka itn.) Se sto ni se slucuva ni e prateno od povisoka instanca znaci e rezirano od nekoj drug pogolem i posilen... Fakticki sami si gi pravime rabotite ali mnogu malku lugje ja baraat vinata vo sebe na site im e polesno da obvinat drug. Zatoa ne odime napred.

А ха, значи некој ако силува 6 годишно девојче тоа не е зло, туку е добро затоа што е режирано од повисока инстанца?

Тебе некој ако те нагузи во темница па да ги видиш сите чакри и астрални тела заедно, тоа зло е или не?

А ха, значи некој ако силува 6 годишно девојче тоа не е зло, туку е добро затоа што е режирано од повисока инстанца?

Тебе некој ако те нагузи во темница па да ги видиш сите чакри и астрални тела заедно, тоа зло е или не?
Toj што извршува било што деструктивно свесно и сакајќи ке си плати за стореното тоа се подразбира. Додека на човек што треба да му се случи несреќа од негова лична вина или по вина на негов близок ке му се случи по секоја цена на било кој начин.

Ако убиеш човек и притоа не го јадеш или продадеш за месо/органи, дали е тоа добро?

Ако убиеш човек и притоа не го јадеш или продадеш за месо/органи, дали е тоа добро?
Па ако заработувачката е добра или ако од месото ти се запушат две три чакри веројатно е добро.
Релатинво е баче, како што зборуваше тој научникот Ефенберг.

Па ако заработувачката е добра или ако од месото ти се запушат две три чакри веројатно е добро.
Релатинво е баче, како што зборуваше тој научникот Ефенберг.
Затоа напишав ,,и притоа не го јадеш или продадеш'' значи го убиваш и не правиш ништо освен да го оставиш да скапува без никој на дема никаков ќар од него освен смрдеата и белите црви што можат да се користат за риболов.

Затоа напишав ,,и притоа не го јадеш или продадеш'' значи го убиваш и не правиш ништо освен да го оставиш да скапува без никој на дема никаков ќар од него освен смрдеата и белите црви што можат да се користат за риболов.
Аууу со ваков став кај некој Влав ии Евреј .... :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom