Седумгодишниот Марко е добитник на сертификат од „Мајкрософт“

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Локација
кај дримон
Веб-сајт
www.facebook.com
marko-calosan.jpg
Марко Чалосан

Иако има само седум години, Марко Чалосан е најмалиот добитник на сертификат од компјутерскиот гигант „Мајкрософт“. Ова чудо од дете е пример дека не се важни годините за да се биде дел и да се следат најновите светски технолошки достигнувања.

Од свои четири години знаел да зборува одлично англиски. Гледајќи ги како работат неговите родители, почнал да ги повторува работите.
„Од време на време му дававме нешто да направи, му покажувавме и гледавме дека тој премногу брзо тоа го совладува и немаше по вторпат повторување за истата тема којашто ќе му ја покажевме“, изјави Радица Чалосан, мајка на Марко.
Неговиот талент и дарба семејството одлучило да ја верификува и побарало од „Мајкрософт“ да го провери неговото знаење.
„Го спроведовме испитот онака како што тоа го налагаат безбедносните процедури на компанијата“, рече Александар Марјановиќ, академија Александрија.
Дека детето е вистинско чудо покажало и успешното решавање на тестовите, со максимум поени.
„Компресија, енкрипција, инсталирање обична автоматска инсталација, актив директори и други работи“, вели Марко Чалосан.
Седумгодишниот Марко има диплома за инсталација и проблеми со ХП оперативен систем и десктоп апликации.

извор

алал нека му е.. мош и он ке измисле некој windows :smir:

Стварно браво за детево....кога зборуваше на ТВ не си верував на ушите....како програмер зборува...:)

Имаа заборавено да напишат и конфигурација на DHCP сервер.
Стварно браво за детево....кога зборуваше на ТВ не си верував на ушите....како програмер зборува...
BTW обучен е во Александрија и не збори како програмер туку како мрежен администратор :wink: :pos:Алал да му е!

:star:Ееееее,на 7 години кога игравне Нинтендо.......

Браво за малиов, кој мене поише на женско ми личи. :pos:

Ова ти е дете на иднината, нема више као у наше време на 7 години жмурка да играме низ маало, да се тепаме со други маала и сл.

Новата генерација е оваа, само компјутерски образовани дечиња. :wink:

леле браво за детево,не ми се верува!го слушам како збори на тв,пола од тоа што го кажа не го разбрав,дефинитивно ќе биде некој програмер:)

Браво мали! Немам зборови за детево. Нешто посебно :)

Му посакувам се најдобро, сигурен сум дека ќе успее во животот!

А од кај е малиов М‘рко? Алал дА МУ Е, е очигледно јас незнам ни капслок кога ми е уклучен не пак на 7 години то да го прам :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom